20 ud af 21 byrådsmedlemmer har stemt for en ny vision for Fredericia Kommune mod 2032. Den ene der stemte imod, var Karsten Byrgesen fra Nye Borgerlige. Årsagen er, at han mener visionen mangler en fundamental faktor.

– Hvor er de ældre henne i den her vision? Det er bare det, jeg spørger om, siger Karsten Byrgesen.

Han er utilfreds med at den nye vision for kommunen ikke har fokus på at skabe den bedste alderdom, man kan få. Herunder påpeger Byrgesen, at der er skrevet om eksempelvis børn og unge, selvom Fredericia har gode nomineringer. Han mener, at der skal sættes en målsætning om at få lavet nye alderdomshjem. Og så er han utilfreds med den måde, man i dag tænker ældrepleje på:

– Det er kun dem, der er allerdårligst, som vi modtager på plejehjem i dag. De er der i kort tid, fordi de så dør. Jeg vil hellere have kollektive steder, hvor de ældre endnu har nogle kræfter og helbred tilbage. Så kan man være en ressource for hinanden. På den måde kan vi hæve livskvaliteten for de ældre. Visionen er helt blottet for ældrelivet. Derfor stemmer jeg imod. Vi kender allerede demografien. Der kommer flere ældre i 2032. Og det er et stort aktiv for en kommune, at man kan få en god alderdom i den.

Udover de spørgsmålet om de ældre er Karsten Byrgesen heller ikke tilfreds med ønsket om at være Co2-negativ:

– Det mener jeg er helt urealistisk. Er det raffinaderiet eller Ørsted, man vil lukke? Jeg synes det er meget luftigt. Hvad med den vedvarende energi? Vil vi have solcellerparker? Hvor skal det være henne? Vi er en af landets mindste kommuner, målt på areal. Derfor synes jeg også, at vi med den her vision skyder os selv i foden.

Byrgesen mener ikke, at der er konkrete planer for, hvordan man skal opnå en så stor målsætning på klimaområdet i en enkelt kommune. Derfor frygter han, at det kommer til at koste masser af ressourcer og tidsforbrug, uden at man får noget for indsatsen. Han trækker også på sit arbejde i Region Syddanmark, hvor han har indblik i andre kommuners indsats på området.

– Jeg har indgået i drøftelserne omkring visionen, og havde i den forbindelse også bedt om nogle af de punkter, jeg her nævner. Men det ville man ikke gå med til. I den sidste ende blev jeg præsenteret for det, der nu er kommet ud. Og det mangler altså nogle fundamentale ændringer, hvis jeg skulle gå med. En vision skal efter min mening indeholde en stor bredde, der gælder for alle aldersgrupper. Samtidig skal vi heller ikke slå os op på nået, vi allerede nu ved, aldrig kan lade sig gøre.

Det ærger Karsten Byrgesen, at der ikke kunne opnås enighed om hans punkter, men han er ikke ked af at stå udenfor den nye vision:

– Jeg vil ikke stemme for noget, som jeg så bagefter skal gå og forsvare, selvom jeg ved, det er på et alt for fantasifuldt grundlag. Som politiker vil jeg gerne stå på mål for min politik, og det føler jeg ikke, jeg kan med den nye vision. Derfor står jeg udenfor.

0 0 stemmer
Article Rating
Følg
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer