Han er et kendt ansigt i Fredericia, både på og udenfor den politiske arena. Han har tidligere været en konservativ enmandshær, men da han fandt fællesskabet i Socialdemokratiet gav det valg til byrådet. Her er han klar til at trække i arbejdstøjet.

Som spidskandidat for Det Konservative Folkeparti til nærmest alle tænkelige valg i Danmark. En uskøn afsked gav tid til det der viste sig at være en tiltrængt tænkepause for David Gulløv, der atter skulle finde sine ben – og tage stilling til hans politiske fremtid.

– Nogen vil mene, at der er langt fra Konservative til Socialdemokratiet, og det er der da også på nogle punkter. Men mit standpunkt er det menneskelige med at tage hånd om de der har det sværest. Da jeg stillede op første gang stod jeg og skulle sortere partier fra. I bund og grund stod jeg allerede der med Socialdemokratiet og Konservative, forklarer David Gulløv og fortsætter:

– Det var tilbage midt i lærerkonflikten, som Socialdemokratiet havde stor andel i. Det var nok bevæggrunden for, at det endte med Konservative. Her otte år efter er situationen en anden, så der lå mange overvejelser bag både om jeg skulle stille op – og hvor det i så fald måtte være. I Socialdemokratiet er der et godt bagland og en god opbakning. Jeg har aldrig haft det bedre end jeg har nu.

David Gulløv opnåede et flot valg, hvor han med 279 stemmer strøg ind i byrådet i den ni mand store socialdemokratiske gruppe. Efter konstitueringen stod det klart, at han fra 1. januar tager plads i Teknisk udvalg, Unge- og Uddannelsesudvalget og så bliver han næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget.

Kultur- og Idrætsudvalget var helt oplagt

David Gulløv har i den grad ekspertise når det kommer til kultur og idræt. Selv er han formand for Fredericia KFUM, hans søn er aktiv fodboldspiller – og hans datter har en spirende musicalkarriere kørende. Han har altså erfaring bredt med det udvalg han nu skal være næstkommanderende i.

– Jeg har været formand for KFUM i snart 8 år. Det har da givet mig en masse kendskab til området som jeg helt klart tager med ind. Også i forhold til at fodbolden i Fredericia har udviklet sig meget positivt. Samarbejdet er bedre end nogensinde – og udviklingen er bare positiv. Det er stort at få lov at være med i sådan en proces og udvikling. Det giver mig også et godt indblik i de mange opgaver der ligger i en idrætsforening, forklarer David Gulløv.

– Det er rart at man kan komme ind og bruge sine kompetencer. Der er ingen tvivl om, at kultur og idrætsområdet betyder rigtig meget for mig. Der er her en stor læring og et værdigrundlag der kan bruges til at udvikle og inspirere mennesker. Jeg synes det var super fedt efter valgkampen at kunne gå ned og se på udstillinger fra Fredericia Art Festival. Kultur spænder bare så vidt og bredt. Jeg ser en god mulighed for at favne alle, siger David Gulløv og fortsætter:

– Jeg tror kultur og idræt kan samle og udfordre. Tager man idrætsdelen er det meget interessant at se hvordan fans står sammen og bakker op, hvordan spillere står sammen i et fællesskab. Men kultur udfordrer også vores tanker om hvordan vi kan tænke anderledes og gøre tingene på nye måder. Musicals der perspektiverer, billeder med mange nuancer og facetter. Jeg tror det samler os som mennesker og udfordrer os som mennesker.

Der skal fokus på de unges muligheder

Med pladsen i teknisk udvalg kommer der et noget mere praktisk og jordnært, bogstaveligt talt, arbejde for hånden. Men her glæder Gulløv sig over muligheden for at lære.

– Jeg tillader mig at lære en masse her. Lytte til de mange gode folk der er så dygtige på det her område. Det glæder jeg mig til. Jeg har ikke gjort mig de helt store tanker om cykelstier og andet endnu, men jeg glæder mig til at prøve kræfter med det, fortæller David Gulløv.

Et andet udvalg hvor David Gulløv for alvor kan sætte sine kompetencer i spil er Unge- og Uddannelsesudvalget. Til dagligt er han lærer, og det nye udvalg starter hvor David ellers slipper eleverne.

– På en eller anden måde er det her en helt ny vinkel, men jeg tror det kan være godt. For jeg sender jo til dagligt de unge mennesker afsted, men jeg ved også hvad det er de står og kigger ind i. Jeg tror jeg kan hjælpe dem til at have gode pejlemærker. Det her handler ikke kun om deres uddannelse, men også om hvad vi generelt tilbyder til de unge, forklarer David Gulløv.

– Det er fedt nok at kigge på uddannelser og gøre Fredericia mere attraktiv, men det handler også om campus, ungdomsboliger og andet. Vi skal også definere hvad de unge har at gøre i Fredericia, siger han og fortsætter:

– Noget af det jeg fornemmer er, at de mangler opholdssteder – i hvert fald nogle af dem. Der mangler andre muligheder end Ungdommenshus. Der er også noget om hvad man kan i byen der ikke handler om bar og disko, men et sted at hygge sig sammen. Vi skal også tale om hvordan vi får gjort de ting vi har attraktivt for de unge mennesker.

– Jeg har en oplevelse af at der er mange tilbud, men vi skal finde ud af hvordan vi får dem sat i spil og gjort opmærksom på dem, så flere føler de har et sted at komme, supplerer han.

Udover fokus på at tiltrække uddannelser har David Gulløv en anden drøm, som han håber at kunne skubbe mere til med en plads i byrådet.

– Jeg har også tidligere talt om, at det kunne være godt med en efterskole i Fredericia. Jeg kan godt se mulighederne for at få den etableret. Jeg har været involveret lidt i og talt med idémand bag en musicalefterskole. Der er nogle der har gået med en idé om den. Det vil være oplagt og logisk at placere en sådan i Fredericia. Men derudover behøver man ikke lægge sig fast på noget. Men man skal passe på ikke at gabe for højt, lyder det fra David Gulløv.