Annonce

Sadig Jama har spillet på FC Fredericias U17-hold, hvor han har spillet siden i vinters, hvor han skiftede til klubben fra Vejle Boldklub. Drømmen er, at han får debut for FC Fredericias NordicBet Liga-mandskab.

Sadig Jama drømmer om at blive fodboldspiller i FC Fredericia, og interesseren for fodbold har han altid haft. Han startede med at spille for ti år siden i Vejle Kammeraterne, og siden skiftede han til Vejle Boldklub, da han blev ældre. Nu er turen gået videre til FC Fredericia.

– Jeg drømmer om at få debut på Monjasa Park, siger Sadig.

Den håbefulde fodboldspiller har netop overstået et af de ugentlige tre træningspas i KFUM Parken med holdkammeraterne, da han taler med AVISEN. Foruden træningerne i klubben deltager han også tirsdag og torsdag i morgentræningen hos Fredericia Eliteidræt.

– Logistikmæssigt siger de, at jeg ikke behøver det (at deltage i morgentræningen, red.), men jeg vil gerne, siger han og henviser til, at han stadig bor i Vejle, hvor han går på en produktionsskole.

I den første tid på FC Fredericias U17-hold har Sadig fået et godt indtryk af klubben.

Annonce

– Det er fedt at spille her. Der er fede faciliteter og gode trænere, jeg synes, at jeg er faldet godt til i klubben, siger Sadig og kommer ind på, hvordan skiftet til FC Fredericia kom i stand.

– Jeg så deres træninger, og det virkede som et fedt sted. Jeg kom derfor til prøvetræning, og de endte med at finde en plads til mig på holdet, og det er jeg rigtig glad for, fortæller Sadig Jama.

Angriberen, der er født i Danmark, men har somaliske rødder via hans forældre, kendte ikke nogen på forhånd i FC Fredericia. 

– Men en af mine kammerater, som jeg spillede med i Vejle, skiftede hertil et stykke tid efter mig. Jeg fik lokket ham herhen, siger Sadig med et smil.

I FC Fredericia oplever han, at der er samhørighed omkring holdet.

– Der kommer altid en masse forældre og ser os spille, og vi føler, at der er god opbakning til os som hold. Det er dejlig, forklarer Sadig Jama.

FC Fredericias U17-hold spiller i Liga 1, som er den tredjebedste ungdomsrække.

– Det er et godt niveau, og det er med til at klæde os på til at blive senior spillere om et par år siger, Sadig, der drømmer om at komme til at spille på FC Fredericias førstehold.

I Liga 1 er FC Fredericia i pulje med Ikast, AGF/IF Lysene, FC Horsens, Horsens fS, FC Skanderborg, FC Sønderborg og Varde IF. 

Annonce