Hos IBC i Fredericia er der et væld af muligheder for at tage en HF-uddannelse. Rektor Kirstine Sofie Bay Sigaard Gammelgaard og HF-elev Shanthiya Manoharan Sivagnanasundram fortæller her lidt mere om, hvad det vil sige at gå på HF. 

For Shanthiya Manoharan Sivagnanasundram har det bragt smilet frem at skifte fra det almene gymnasium til en HF på IBC.

»HF er en to-årig uddannelse. Den passer godt til mig. Jeg gik på STX, men det var ikke mig. Her på skolen er lærerne gode til at forklare de forskellige fag. Selvom det er Corona-tid, så er der ikke mange ændringer. Vi går faktisk i skole på normalvis. Vi har haft lidt virtuel undervisning, men jeg har det bedre med normal undervisning«, siger Shanthiya Manoharan Sivagnanasundram og fortsætter:

»Vi har det også godt socialt sammen – og man lærer mange at kende, hvilket jeg godt kan lide. Det understøtter lærerne også, der sætter os i forskellige grupper på kryds og tværs. Det kan jeg godt lide. Jeg drømmer om at forske i sygdom, og så vil jeg gerne tage en ph.d.-uddannelse.«

Efter to år på STX fandt hun ud, at det ikke var noget for hende. 

»Jeg passede nok ikke ind. Jeg var den ældste i klassen, og det gjorde det faktisk svært. Jeg tog min 2.G-eksamen, men valgte at droppe ud uden at fortælle det til min forældre. Det var fire dage inden skolen skulle starte igen, at jeg fortalte, at jeg var droppet ud. Jeg fik heldigvis hjælp af mine gode venner,« fortæller HF-eleven og uddyber:

»Først så jeg på HF på gymnasiet, men det var ikke mig, og at pendle fra Middelfart til Odense for at læse, var heller ikke mig, men da jeg faldt over IBCs hjemmeside med HF i Fredericia var jeg solgt. Jeg kom til skolen en onsdag klokken 9.30 og inden samtalen med studievejlederen var færdig, var jeg startet. Pia (studievejleder red.) sagde, du starter bare, men jeg havde ikke min taske med, så jeg skulle lige hjem efter min ting, og så startede jeg.«

Kirstine viste Shanthiya til rette og så var timen i gang. I dag er hun storsmilende og glad for at være elev på IBC.

»Jeg har valgt den rigtige uddannelse, jeg har valgt den rigtige skole med gode lærere. de er også søde, og de kan drilles. det er virkelig godt. Det kan jeg godt lide,« siger Shanthiya. 

Shanthiyas fortælling matcher rektor Kirstine Sofie Bay Sigaard Gammelgaards. Eleverne kommer ofte med vidt forskellige skolerejser, og derfor er det vigtigt, at HF-uddannelse hos IBC matcher de rejser. 

»Vi er et stort hus, der rummer mange uddannelser, og derfor har vi også indrettet IBC, så man både kan være i sin egen klynge, men også møde de øvrige elever. Der bliver også plads til møder imellem eleverne. Det er det rent praktiske. Dertil kommer, at rigtig mange elever kommer med forskellige skolehistorier. Nogle kommer direkte fra folkeskolen, men rigtig mange kommer med en større portion erfaring, heraf nogle fra andre uddannelser, erhvervsvirksomheder og lignende. Det gør opgaven anderledes, og det tror jeg virkelig, at eleverne kan mærke, at vi favner,« fortæller rektoren og fortsætter:

»Vores rekruttering af elever er anderledes, og ikke som eksempelvis STX, hvor forældrene spiller en stor rolle. Det er ofte ikke, hvad ens forældre synes, der danner grundlag for valget af HF her. Som sagt tager vi udgangspunkt i den skolehistorie, de enkelte kommer med, og den erfaring, man er drevet af. I år forventer vi at kunne oprette to nye HF-hold.«

Læs meget mere om HF-uddannelserne her 

https://www.ibc.dk/hf-vuc-fredericia/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer