Det er tredje gang, at Christian Jørgensen er opstillet til byrådet i Fredericia, og den sports- og erhvervsglade politiker, håber på, at vælgerne sætter kryds ved ham igen. Der er meget mere i ham og Fredericia endnu, slår han fast i en samtale om valgets gang.

Jeg ringede i dag til byrådspolitiker Christian Jørgensen, og jeg spurgte om han kunne tænke sig at sætte lidt ord og tanker på hvad det i hans tilfælde har krævet at føre valgkamp, det takkede Christian Jørgensen ja til.

Efter lidt indledende snak spurgte jeg ind til, hvad det kræver at føre en to-tre måneders valgkamp.

– Det kræver i mit tilfælde både en forstående familie og en fleksibel arbejdsgiver. Det at føre en valgkamp kan være en ret udfordrende og tidskrævende affære. Op til et valg er der en masse praktisk forberedelse med valgbrochurer og formulering af tekster og den slags. Når alt det praktiske er på plads og det trykte materiale er færdigt, skal det jo også deles ud. Man kan ikke være alle steder på en gang, så her rekruttere jeg hjælp på blandt andet hjemmefronten, vi har gået mange lange aftenture med hunden og en stak brochurer til at lægge i postkasserne, den hjemmeboende knægt på 20 har dog nået punktet nu hvor at han smutter ud ad bagdøren så snart jeg kommer hjem, men han har også gået en del kilometer efterhånden, siger Christian Jørgensen og fortsætter:

– Der skal også bruges en del tid på at møde folk ude på gaderne. Jeg kan godt lide den festlige valgplads, der med sine valgboder minder om en farverig cirkusplads. Her møder man folk i øjenhøjde, og til trods for at ikke alle er enige med mig, så bliver det til mange gode dialoger i løbet af en valgkamp.

Debatmøder kræver forberedelse, og Christian Jørgensen fortæller, at det for politikere er en slags eksamen. Det er ikke bare lige noget, man lirer af. Det kræver, at man er på og engagerer sig.

– Der er debatmøderne, og dem er der mange af under en valgkamp. Hvert debatmøde er forskelligt og kræver sin egen forberedelse, der vil være debatter med mange deltagere og stor tilslutning, men også mindre arrangementer med relativt få deltagere. Uanset antallet af deltagere er et debatmøde en slags eksamen hver gang, her hører man andres meninger, nogle gange på en kontant måde, siger Jørgensen.

Bruger du også de sociale medier til at føre valgkamp?

– Ja, det gør jeg, jeg bruger min private profil på både Facebook og Instagram. Jeg har modsat mange andre valgt ikke at oprette en særskilt profil til at føre valgkamp fra, da jeg jo er det samme liberale menneske uanset hvad, fortæller han.

Det lyder som en travl omgang, tror du indsatsen virker, kommer du nogensinde i tvivl?

– Godt spørgsmål, jeg må da erkende at nogle gange, når jeg har deltaget i en valgdebat, eller har talt med folk andre steder, så kan jeg godt komme i tvivl om, det har rykket noget, fik jeg sagt min mening, gjorde jeg det godt nok, var der nogen, der lyttede. Det kan jo være lidt forhippet, når man, i konkurrence med en del andre kandidater, på to minutter skal stå og forklare hele sit politiske budskab, forklarer han og fortæller om minder og et af valgkampenes indslag:

– Fire uger før valget, var det dagen for opsætning af valgplakater, jeg stod der på trappestigen og hængte plakater op med hjælp fra venner, pludselig huskede jeg, da jeg klippede hæk og faldt ned og brækkede tre ribben. Det skete så heldigvis ikke den dag, at jeg faldt ned fra stigen, men der stod jeg et kort øjeblik og tænkte om det nu også kunne svare sig at hænge alle de plakater op, siger han og griner.

– Jeg kan også komme i tvivl om de annoncer, jeg kører i medierne virker, når nu alle de andre kandidater også har deres annoncer lige ved siden af mine, men når alt kommer til alt, så tror jeg på, at det er summen af den samlede indsats, der gør en forskel, tilføjer Christian Jørgensen.

Hvad er det, der gør, at du har lyst til at sidde i byrådet?

– Jeg er motiveret til det politiske arbejde, fordi jeg brænder for nogle ting som liberal, jeg vil gerne være med til at sætte et liberalt præg på Fredericia. Sådan har det været starten af. Det betyder også, at jeg altid går til valg på, at der skal være styr på økonomien og det betyder, at økonomistyringen skal være ansvarlig. Jeg har været medlem af økonomiudvalget i otte år, og jeg kan da se, at vi er en af de kommuner, der har råderet, og dermed kan udnytte vores serviceramme fuldt ud, og stadig leve op til en meget forsvarlig økonomisk politik ved at have mindst 150 millioner kroner i kassen, lyder det fra den liberale Jørgensen, inden han slutter:

– Derudover ved alle, at mit hjerte banker for kulturen, og der har rent faktisk været mange samtaler, møder og debatter i kulisserne i kampen for kulturmidlerne, og jeg synes, at vi er lykkedes godt i Fredericia. Bare se på antallet af kunststofbaner, men også støtten til både professionel og semiprofessionelt teater og kultur. Se også, hvordan det har båret frugt med erhvervsudviklingen og væksten i indre by, hvor et cafeliv blomstrer. Men vi skal ikke hvile. Det er vigtigt, at vi fremadrettet performer og høster de mange investeringer, vi har foretager de senere år. Endelig mangler vi en ny visionsstrategi for Fredericia. Lige nu sejler vi en supertanker, som sejler, men vi har ikke hejst flaget med en vision, som afløser 2020. Den vision skal vi lave i samarbejde med byens borgere, erhvervsliv og interessenter, så vi har et pejlemærke i horisonten. Vi skal have en stærk og god kommune, ikke kun på udvalgte områder. Vi skal 360 grader rundt, og sikre en befolkningstilvækst, det handler vores investeringer også om. Endelig handler det om selvforståelse og dna – den del skal vi have i gang igen.

Hvordan vinder man et valg, og er det det hele værd?

Ja, det er det hele værd. Jeg har været lokalpolitiker i nogle år efterhånden og jeg kæmper for mine mærkesager, og ærligt talt så er min oprigtige mening at et valg vindes, eller tabes, i de fire år mellem lokalvalg, det er jo i sidste ende de ting, man bidrager med i perioderne i mellem valgene man bliver målt på i stemmeboksene, folk ved jo godt, hvem der kæmper for hvilke sager, slutter Christian Jørgensen.

Skriv en kommentar