Annonce

Justitsminister Nick Hækkerup skal ikke længere være minister, ej heller politiker. I stedet skal han være direktør i Bryggeriforeningen. Det skriver Nick Hækkerup på sin facebook-side.

“Kære alle.

Jeg stopper som justitsminister, træder ud af folketinget og stopper dermed i politik. Det gør jeg for d. 1. juni at tiltræde jobbet som direktør i Bryggeriforeningen. Jeg har utroligt meget at takke mange for – ikke mindst dygtige politiske kollegaer, samarbejdspartnere og alle de utroligt dygtige embedsmænd, som jeg har samarbejdet med gennem årene. Jeg vil gerne takke mine politiske kollegaer Jakob Ellemann-Jensen, Søren Pape Poulsen, Pia Olsen Dyhr, Sofie Carsten Nielsen, Pernille Vermund, Preben Bang Henriksen, Britt Bager, Karina Lorentzen, Rosa Lund, Samira Nawa, Peter Skaarup og mange, mange flere for et godt og konstruktivt med- og modspil i min tid som Justitsminister. Det fortrinlige politiske samarbejde på tværs af partier og den – på trods af forskellige politiske perspektiver – oprigtige fælles ambition om, at gøre Danmark til et bedre samfund at leve i, er efter min opfattelse betragteligt undervurderet.

Jeg er yderst taknemmelig for, at Socialdemokratiet i alle årene har givet mig muligheden for at gøre en forskel og flytte tingene i den retning, som jeg og vi sammen troede på. Jeg er klar over, at mit valg om at stoppe i politik af mange sikkert vil blive fortolket som en utilfredshed. Men det vil ikke være en rigtig læsning. Det er ikke politik der skubber, det er arbejdet i Bryggeriforeningen, der trækker. Jeg synes, at regeringen har opnået mange flotte resultater, som jeg er stolt af, og som gør Danmark til et stærkere og bedre land at leve i samtidig med, at vi har fået Danmark godt gennem coronakrisen. Og samarbejdet i regeringen har været fortrinligt. Derfor vil jeg også gerne sige en stor tak til Mette og alle mine ministerkollegaer for et godt og stærkt samarbejde. Jeg har dog gennem den seneste tid kunnet mærke en voksende trang til at blive udfordret på nye måder. I mere end 20 år har jeg lavet politik på fuld tid, som borgmester, folketingsmedlem og minister, og tiden er kommet til at gøre min indflydelse gældende på nye måder og skabe nye resultater uden for politik. Jeg er derfor enormt glad for og stolt over, at jeg har fået muligheden for at gøre min indsats gældende til gavn for bryggeribranchen. Bryggeribranchen skaber arbejdspladser, indtjening og værdi til Danmark, og er dermed en del af det stærke danske erhvervsliv, som er hele udgangspunktet for, at vi kan opretholde et stærkt dansk samfund i en konkurrenceudsat og globaliseret verden. Hertil kommer, at bryggeribranchen laver produkter, der er et koncentrat af den danske folkesjæl i form af livskvalitet, mangfoldighed og stolthed. Det glæder jeg mig meget til at blive en del af”, skriver Nick Hækkerup.

Annonce