Annonce

Vivi Bjerg Viuff elsker Frankrig så meget, at hun i 2007 besluttede for at indrette en fransk oase, La Petite Provance, på den gård, som familien bor på. Den tidligere handelsskolelærer har i dag godt 500 m2 butik og udstilling, hvor man fra start til slut træder ind i et fransk univers.

  • Voila – Danmarks franske oase

Det er overskriften på La Petite Provences hjemmeside, og det stemmer helt overens med den oplevelse, man får, når man træder ind i butikken.

Hvordan fik du ideen til din franske oase?

– Det er blevet til ud fra en kæmpe kærlighed til fransk og Frankrig. Jeg har læst fransk siden 3. real, og har altid synes, at det er et vidunderligt sprog, der sang i mine øre. Jeg har været fransklærer på handelsgymnasiet i Kolding og været eksportsælger i Frankrig og Belgien. På et tidspunkt tænkte jeg, at jeg blev ældre og jeg ville ikke komme med knold i nakken, og skulle undervise børnene til dem jeg har undervist, så jeg skulle finde noget, jeg ville blive gammel med. Jeg diskuterede med min søn, datter og mand. De hjalp mig og har rejst rundt i Frankrig og fundet tingene, der står i oasen i dag, siger indehaver Vivi Bjerg Viuff.

I lokalet, der er 450-500 kvadratmeter, kan man boltre sig og bliver altid budt velkommen, men så stopper det normale også. I en normal butik vil man blive spurgt om, hvad man kan hjælpe med, men der har Vivi valgt, at man selv skal gå rundt og nyde butikken i fred og ro. Det er ikke det eneste, der er specielt. Tingene i butikken er også noget, der sælges ekslusivt hos La Petite Provence.

– Man skal få en oplevelse af, at at man kun har tingene jeg har her. Jeg har sagt til leverandørerne, jeg ikke gider have noget, der spredes rundt omkring. Jeg har sagt, at jeg finder andre, hvis de ikke kan stå inden for det, siger Vivi.

Annonce

Foruden butikken har La Petite Provence også prøvet sig af med intimkoncerter, og det vil der komme mere af.

– Musik har været en stor del af mit liv, mine forældre har været musikere i hele deres liv. Min far er 92 og er på plejehjem, min mor mistede jeg i 2020, men de var musikkere hele livet, og derfor har jeg det inde på livet. Jeg talte med Stig Rossén og han sagde, at stedet egnede sig til intimkoncerter og ville prøve det af . Den 24. juni sidste år prøvede vi det, så nu gør vi det igen den 7. april i år, forklarer Vivi.

Når man træder ind i La Petite Provence er det noget specielt, og det er en oplevelse som Vivis kunder deler.

– De siger hold da op og kan ikke overskue det. Der findes ikke noget lignende i Danmark, siger de. Jeg tror ikke, at der findes mange steder der er lig det. De synes, at det er en oplevelse at komme her ud, og så gør vi meget ud af, at sige hvis de har fået madvarer med hjem, spørger vi hvad de har brugt dem til. Det kan vi bruge til vores “fællesskab”, slutter Vivi.

Annonce