Flere lørdage i træk har jeg oplevet, at der har været godt med mennesker i centrum uden, at der har været en speciel form for anledning eller arrangement til det. Det var også tilfældet lørdag d. 20. oktober, hvor jeg i solskin begav mig ind i centrum.

Som sportsredaktør og generelt sportsfanatiker sad jeg hjemme i privaten og ærgrede mig over FHKs nederlag fredag aften. Det var andet nederlag i træk, og det gjorde det bestemt ikke bedre.

For at få tankerne lidt væk fra skuffelsen begav jeg mig ud i det flotte efterårsvejr, hvor der var omkring de 15 grader. Efter en tur ned ad Vejlevejsbakken gik turen via Danmarks Port mod gågaden i Vendersgade.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Der var dejlig fredfyldt, og jeg fik ro i sjælen og kunne høre vandet i de små vandløb i Vendersgade. Jeg tog turen til venstre ned mod Jyllandsgade, hvor det straks summede af liv. Jeg glæder mig altid over, når der er liv i byen og handlende folk.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Jeg endte med at gå til høre ned af Gothersgade. Turen gik nærmere betegnet i retning af Kanalbyen, som virkelig så godt ud i den behagelige efterårssol. Jeg tog flere gange mig selv i at strejfe tanken om, at det altså er min by, hvor jeg er født og opvokset. Synet gjorde mig glad og stolt over, at være fredericianer.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Samtidig kunne jeg ikke lade vær med at betragte byggeriet i blandt andet Sønder Voldgade-kvarteret. Jeg forstillede mig, hvordan det kommer til at se ud i fremtiden, og jeg kan godt afsløre, at det gav våde drømme.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efterfølgende besluttede jeg mig for at gå hen mod volden ved Østerstrand, og det viste sig at blive en fabelagtig beslutning. Fra det ene flotte sted med vand i baggrunden til det andet.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efter at have gået på volden gik jeg ned, da jeg nåede til Jyllandsgade. Derfra gik turen over Axeltorvet, og retur til gågaden. Her var der stadig godt med liv, og der var blandt andet et par boder i forbindelse med Knæk Cancer.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Til at slutte turen af gik det via Danmarksgade ind til Landssoldaten, hvor det lignede, at der var en form for guidet tur. Det var god timing, tænkte jeg.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Jeg gik ind igennem Prinsens Port og nød synet op til vandtårnet, og gik hjemad.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Tak for i dag, du smukke Fredericia.

https://www.byensrens.dk/
Annonce