Nanna Falslund Jensen er ikke i tvivl: Det har været fedt og livsgivende at drive forretning i Fredericia, men nu er kapitlet med Simple Living slut.

Sent i går aftes skrev indehaver af Simple Living, Nanna Falslund Jensen et af de opslag på de sociale medier, hvor der går flere overvejelser forud. Men beslutningen er den rigtige, slår hun fast. Hun har valgt at lukke sin elskede forretning.

– Jeg fik nyt job i april på Sct. Knuds Skole og Børnehave. Et drømmejob, hvor jeg kan kombinere min uddannelse som lærer med min uddannelse i design og kommunikation. Det nye job har været det skub, der skulle til for at tage den svære beslutning, det er og var at lukke Simple Living, tror Nanna, der har drevet forretningen i syv år.

– Vi åbnede en webshop i 2015 og fysisk butik i Prinsessegade i 2016. Det var fantastisk – noget jeg husker som en virkelig god tid. Da vi åbnede, var livsstilsbutikkerne ikke begyndt at blomstre op, som de gjorde efterfølgende, så det var mega fedt at være blandt de første i provinsen. Vi kom med noget, jeg tror, byen manglede. Vi kom med et storbyfokus med udvalgte produkter og ikke de produkter som kædebutikkerne tilbød. Det var noget, der gav noget til byen, fortæller Nanna.

Og kunderne kvitterede med ros og indkøb. Rigtig mange kunder blev stamkunder og senere følgere på de sociale medier.

– Det var lidt vildt, hvad vi havde gang, kunne vi høre på kunderne, der i starten sagde: “I Fredericia?”, underforstået at det måtte være et sats, men jeg synes, at kunderne tog godt imod konceptet. Sidenhen er der sket meget på livsstilsbutikområdet. Nu har alle byer fået en eller flere livsstilsbutikker. Butikkerne er blevet en del af det normale, mener Nanna Falslund Jensen.

Hun er glad for det miljø, der blev skabt undervejs omkring butikken og i det hele taget den stemning, byen var grebet af i perioden.

– Jeg synes, at det hele har været spændende, men generelt er det rejsen med byen, der har været mest interessant, også rejsen med kunderne. Det kan jeg også læse, at kunderne skriver nu, hvor beslutningen om at lukke er ude. Det fedeste har været det nærmiljø, vi har udviklet i butikken. Det betyder ikke, at det ikke har været godt at møde leverandører og være på indkøb, for det har det bestemt.

Lejemålet og medarbejderne i butikken er opsagt, men butikken er ikke sat til salg. Hun vil dog ikke afvise, at hvis der kommer en, der vil købe den, så kunne det være en mulighed med et salg.

– Jeg har ikke prøvet at sætte den til salg, hvis der kom nogen, der ville købe den, så kunne vi da tale om det. Men personalet og lejemålet er opsagt. Jeg håber, at der er nogen derude, der klar til at tage imod mit fantastiske personale, siger Nanna og tilføjer:

– Vi har mange følgere på Instagram, og der vil jeg dele lidt ud af livet. Vi har en række små projekter at dele ud af det der, men jeg har ikke sat noget til salg.

Hun fortryder ikke, at hun valgte at blive selvstændig, men hun er gået en anden vej, end de fleste erhvervsdrivende i byen. Der har været op- og nedture, men det er opture og mødet med mennesker, der har bidt sig fast.

– Det har været alt at være selvstændig. Som jeg skrev i mit opslag, så har det været mega fedt og mega hårdt. Det hårde er, at man selv skal stå med alle kasketter på. Jeg har haft et godt personale, gode kunder og gode tider, så det har været hele paletten, men allermest har det været pissefedt, når jeg ser tilbage, lyder det fra Nanna, der også er blevet mor undervejs, og det er præcis den præmis, der ændrer alt.

– Jeg er også blevet mor undervejs, og det har ændret mit liv. Jeg har også talt med mine kolleger rundt omkring i byen, og de siger også, at det har meget at sige. De har ældre børn, hvilket giver en anden frihed, imens jeg får dårlig samvittighed, hvis jeg er hjemme senere end klokken 15.00, siger hun og fortsætter:

– Min rejse har derfor været omvendt i forhold til dem. Jeg startede som meget ung og blev mor i forløbet, og det kan jeg mærke, at det er det, der betyder noget. Det har overskygget det hele. I min hjerne har jeg måske tænkt, at det kan man jonglere samtidig – også samtidig med et nyt job, men det kan man ikke, når man er selvstændig. Der er den øverste kasket hele tiden på overarbejde.

Her er Nanna fotograferet sammen med sin mor, Anne-Dorthe Falslund, der også var et kendt ansigt i butikken gennem årene.

Nanna Falslund Jensen: Fredericias detailhandel er god

Nanna Falslund Jensen var et frisk pust til den fredericianske detailhandel, det er kunderne ikke i tvivl om, men hun husker selv, at det ikke var alle, der var lige begejstret i starten.

– Det er ingen hemmelighed, at Fredericia er et andet publikum end i København, hvor jeg kom fra, da vi startede. Jeg skulle tilpasse sortimentet til byen undervejs, men det handlede jo bare om at skulle lære sin målgruppe at kende. Jeg har nok haft en vildere tilgang fra starten, som jeg så fik tilpasset til byen, så det passede til den kommercielle målgruppe, der er i Fredericia, fortæller Nanna, der undervejs fik opbygget stærke kunderelationer og et godt brand.

– Heldigvis er der mange kunder i Fredericia, der kunne lide vores univers. Fredericia er en god handelsby, også selvom det kunne være bedre. Der er sket meget undervejs. Vi har eksempelvis haft webshop hele vejen igennem, hvor vi kunne se udviklingen, men for mig har den fysiske butik været det lokale og det nære. Sådan skal det nok være. Jeg håber, at fredericianerne vil blive ved med at bruge byen, selvom webhandlen stjæler fokus.

Hun er lykkelig for sit nye job på Sct. Knuds Skole.

– Jeg må indrømme, at jeg har fundet det hele rigtige job. Man ved aldrig, hvad fremtiden bringer, jeg er altid fuld af spirende ideer. Nu vil jeg nyde mit job på Sct. Knuds Skole og Børnehave, hvor jeg håber, at jeg får lov at være i mange år.