Annonce

Ti-årig Villads Bang-Kristensen fra Fredericia spiller for tiden rollen ”Mick” i Shu-Bi-Dua – The Musical, men at han fik rollen, lå ikke i kortene, da han startede til musical på Den Kreative Skole i sommeren 2021.

Villads Bang-Kristensen står pludselig i lidt af en drøm. Han startede til kor i 0. klasse, og tog efterfølgende springet og startede til musical i sommeren 2021. Nu har han spillet drengen Mick i blandt andet Tivoli i København foran 1.400 mennesker. Inden da havde han kun optrådt til arrangementer på Den Kreative Skole, hvor det kun er familiemedlemmer, der kommer.

Historien omkring Villads og det at optræde på den ene eller anden måde stammer dog langt tilbage.

– Det har været lige siden jeg var helt lille. Jeg har altid interesseret mig for at synge, danse og skuespil, siger Villads, der sammen med sin mor, Lise, var forbi redaktionen til dette interview.

Noget interesse opstår grundet ens forældres eller søskendes interesse, men det er ikke tilfældet for Villads.

– Jeg er den eneste i familien, der er gået den vej. Min storesøster er til atletik og min far er håndværker, og min mor er pædagog, siger han.

Annonce

Det hele startede i vuggestuen, hvor familien har billeder af, at Villads og en kammerat klædte sig ud. Det samme fortsatte i børnehaven, hvor Villads gik i Eventyrhuset.

– Vi havde et sted, hvor man kunne klæde sig ud i børnehaven og der var jeg altid inde og så oppe på scenen, siger Villads.

I børnehaven er man tilknyttet en stue, men Eventyrhuset er indrettet således, at stuerne er åbne og han gik derfor ind til teaterscenen, hvor man kunne klæde sig ud. Det fik nogle af de andre drenge til at spørge, hvorfor han klædte sig ud, og svaret var:

– Fordi jeg havde lyst.

Da Villads gik i 0. klasse, blev han meldt ind på Den Kreative Skole, hvor han begyndte at gå til kor, og det blev startskuddet til den rolle, som Villads nu har fået. Der havde været audition til Shu-Bi-Dua – the musical, men en af dem, der havde fået rollen som Mick, fik overgang i stemmen

– Da det skete, sagde min lærer på Den Kreative Skole, Sanne, at jeg godt kunne tage rollen og havde talentet til det, siger Villads.

Hvordan reagerede du på det?

– Jeg var så glad og spændt, og håbede, at jeg kom med, da jeg virkelig interesserer mig for det, forklarer Villads.

Efterfølgende skulle Villads optage en video og sende ind, og han kom til audition.

– Det skete nede i byen på kassernen, fortæller Villads, som havde nerver på.

Villads fik rollen, og det betyder, at han nu har optrådt på scenen i blandt andet i Tivoli, hvor han fik debut.

– Jeg havde nerver og rystede, men da jeg kom ind i det, var jeg ikke så bange. Det var det fedeste, jeg nogensinde havde prøvet, sagde jeg bagefter, siger Villads.

Villads foran Fredericia Musicalteater. (Foto: AVISEN)

For at en musical går op i en højere enhed kræver det, at der præsteres hele vejen rundt. Derfor har Villads også kunnet mærke stor støtte fra det øvrige cast og folkene bag musicalen.

– De har været søde og støttet mig så jeg ikke faldt ned og var bange. Det har virkelig hjulpet, forklarer Villads.

Nu har Villads optrådt en del gange og føler sig sikker, og det at have været på scenen er også noget familien og vennerne har bemærket.

– De synes virkelig, at det er sejt deres ven er med. De har virkelig støttet mig igennem det, når jeg har været bange, forklarer Villads, der også i skolen ville fortælle alle kammeraterne om det:

 – Jeg ville så gerne fortælle, at jeg stod på scenen og optrådte for 1.200 mennesker, siger han.

Men i skolen er det ikke sådan lige til at forholde sig til det setup, der er bag en musical af den karakter. Det samme har været tilfældet, når Villads har talt med familien, hvor han blandt andet har haft sin oldemor og søster med inde at se det.

– Min søster endte med at sige wow, forklarer Villads.

Hvad det bliver til i fremtiden er ikke til at spå om, men sikkert er det, at Villads vil blive ved med at ville opføre musicals så længe det er sjovt. Om det bliver til en karriere indenfor det, hvor det bliver en levevej, ved ingen endnu.

– Jeg drømmer om at blive ved med det, og føler det er fedt at blive bedre og bedre, slutter Villads.

Annonce