Fredericia AVISENs serie om Ugens Flyttetanker får os vidt omkring. I sidste uge fik jeg kæbedrop over udsigten til Lillebælt, i denne uge er der fokus på familien og trygheden i dejlige Skærbæk.

Da vi på redaktionen opfandt konceptet Ugens Flyttetanker, satte jeg nogle dogmer for projektet. Et af dem var den blanke tavle; at jeg ikke ville undersøge noget om de pågældende huse, jeg skulle se på forhånd. Det starter ud med forvirring, da jeg læser adressen forkert og må sande, at jeg har travlt med at finde til Skærbæk. Heldigvis er mægler Mette Nielsen fra Nybolig også forsinket og vi ruller ind af Hjortøvænget 16 på samme tid.

Flyttetanker
Døren åbnes og villaen og grunden åbner. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Udefra ligner det ikke noget, der får mig til at spærre øjnene op, men som skabet i Narnia åbner lågen i den store dobbeltcarport op for en lækker villa, der er gennemsyret af kvalitet. Mette Nielsen er meget begejstret for boligen, det samme er jeg, selvom vi ikke er kommet ind i selv huset endnu. Haven er anlagt, modsat flere af de nye huse, jeg har set, Her er der her en meget privat have, som både indeholder tryg leg for de mindste og boldspil for de sprudlende unger.

Flyttetanker
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

På den ens side som jeg står i nu, hvor aften solen normalt danser. Her er hele tre udgange fra huset og det gør terrassen til en slags familiens udendørs samlingspunkt. Store velplejede hække indhegner haven perfekt og designet af haven gør, at der både kan være ro og vild leg side om side.

Inden vi kommer om på den anden side af huset, ser jeg en låge i hækken mod et grønt areal. Der løber en lomme gennem hele kvarteret, en perfekt mulighed for børnefamilier for en tryg oplevelses- eller legeplads.

Flyttetanker
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Den anden side af huset rummer en anden slags hygge, men igen går hækkene, som gør haven meget privat, jeg får fornemmelsen af en familiær intim oase. Denne terrasse er også ved indgangen til selve huset. Den er bygget op til hygge med udgang fra soveværelset, når morgenkaffen skal drikkes i solen. Her er også et moderne bålsted, jeg ser mange anvendelsesmuligheder udenfor huset, jeg endnu ikke er trådt ind i. Vi kan nok ikke komme uden om det længere, jeg skal ind i huset, men det jeg har set udefra vidner om et moderne fuldmuret kvalitetshus.

Huset er tegnet af Arkitekthuset Vejle og selvom det er fremført i 2003 og ombygget i 2011, så fremstår alt hypermoderne.

Det er et hus, hvor både lyset kommer ind og man har frit udsyn til den dejlige lukkede trygge have. Huset er opdelt, så de voksne kan være i den ene ende og børnene i den anden. Det åbne køkken og spisestue samler familien med højt til loftet, da både det og stuen er til kip.

Voksenafsnittet har et dejligt soveværelse med walk-in-closet og badeværelse med spa. Fra soveværelset er der den føromtalte udgang til terrassen.

Der er tre værelser med en god størrelse og en af husets genialiteter, er det store lyse multirum. Her kommer ordet multi virkelig til sin ret, mulighederne er mange. Det kunne også være en perfekt teenagesektion, motions- eller hobbyrum. Ved siden af multirummet er der et 13 m2 disponibelt rum, som sagtens kan lægges til. Men jeg ville nok selv beholde rummet, som det står i dag med mulighederne for opbevaring.

Selvom jeg har været rundt i huset, går jeg lidt frem og tilbage igen, det er et af de huse, jeg kunne se mig selv i, hvis drømmende om familielivet var intakt. Mange unge familier bygger nyt tæt på, men der vil gå mange år før haven og oasen er så veletableret og frodig som nu. Måske når børnene at blive store, her er alt klart til at rykke ind for enden af en lukket villavej i Skærbæk.

Min konklusion på denne Ugens Flyttetanker er, at her er et hus som ikke lever op til de billeder, der kan tages af huset, derfor er det porten til Narnia.

Flyttetanker
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det skal opleves, man skal ind af porten og se haven og huset. Mærke roen i de trygge omgivelser på en villavej, hvor man flager for hinanden til fødselsdag. Jeg kører fra Skærbæk og ærgrer mig til dels over, at jeg ikke har pengene til at købe huset og dermed ikke kan samle min bonusfamilie i sådan skønne omgivelser.

Se mere om huset her

https://www.billet.dk/gin-festival-2018#bio
Annonce