Fredericia AVISENs serie om flyttetanker kan ikke længere betegnes som ny. Men denne ugens bolig er alligevel i en ny kategori, da vi for første gang er under en million kroner . Sidst var vi bag porten til Narnia denne gang tager vi ud lokalsamfundet i Herslev.

Denne omgang flyttetanker betyder noget specielt for mig, da jeg så huset og prisen, ville jeg vælge det. Det er et bindingsværkshus fra 1902 – altså over 100 år siden, at det blev bygget i Herslev.

Det var en hel anden tid dengang og Herslev er et af de små lokalsamfund, som har måttet gå gennem butiks- og skolelukninger. Men heldigvis er det sådanne lokalsamfund, hvor andre værdier og sammenhold styrkes via stærke ambassadører.

Herslev
Det hyggelige hus i Herslev

Jeg glæder mig oprigtigt til at se huset og jeg bliver en anelse rørt, da jeg efter at have banket på døren, bliver lukket ind. Det minder mig om et stuehus, jeg har brugt mange sommerferier i, når jeg var på bondegårdsferie. Dengang var det hos min onkel Jørgen Finn og hans kone Birthe Marie. Der var ikke meget plads og ikke særligt højt til loftet, men hjerterum og hyggen havde intet loft.

Stuen som er lys og forholdsvis stor

Det er de følelser, jeg får her, huset er så hyggeligt som taget ud af en dansk tv-satsning på Danmarks Radio i primetime. Aase Broch Møller bor i huset og tiden er kommet til, at hun gerne vil finde sig en lejlighed i Skærbæk.

Jeg går en tur rundt i huset og  selvfølgelig er der forskel på et nyt og moderne hus. Men stuehuset, som jeg husker fra Nimtofte havde ikke så højt til loftet som her. Men det er et gammelt hus og jeg kan med mine 183 centimeter gå ubesværet rundt.

herslev
Køkken og spiseplads til fire.

Der er hyggeligt i køkkenet og for en der har boet i utallige af små lejligheder i fæstningsbyen, kunne jeg sagtens flytte ind her. Alt er som mine forestillinger, mågestillet er klar på spisebordet i stuen, kaffen er ved at løbe igennem. Vi sætter os og næsten som en selvfølge er der et stykke til, som man sagde i min barndom, når der der var kage eller andet til kaffen.

Soveværelset som er det største af de tre værelser i huset.

Der er tre værelser i huset og de har en fin størrelse, for et par ser jeg gode muligheder for et hyggeligt og tilbagetrukket liv i Herslev. Måske er det lidt farvet af, at jeg kunne se mig slev i huset, både økonomisk men også med mine værdier. For nogle med pengepungen i orden kunne jeg også se en totalmodernisering af huset, men hver sin smag og økonomi.

Ugeneret idyl på bagsiden af huset.

Jeg er romantiker og jeg har ikke den store forstand på tilstandsrapporter og varmeøkonomi, men jeg falder til ro her. Huset koster 845.00 kroner, det er det billigste hus, jeg har set på i serien, måske også det hyggeligste.

Der er ikke stress eller larm, men hygge på alle kanaler, som min øjne kan se. Der er to anvendelige redskabsrum og et skur, så man kunne sagtens udføre sin hobby her i de landlige omgivelser. Det var ikke ejers grund bag ved udestuen, det er nu tilkøbt og der er anlagt græsplæne og plantet hæk som allerede er godt på vej. Men da jeg besøgte huset, var der håndværkere som installerede en varmepumpe, det vil hjælpe gevaldigt på varmeregningen.

Der er ikke høns på adressen men faldt for skiltet.

Det er mine tanker om huset i Herslev, et hus, der rørte mig på barndomsminder, lokalsamfund og  charme.

Hvis du vil se mere til dette hus så følg linket.