FC Fredericia var nedspillet i store dele af kampen mod AC Horsens, som dog længe lignede en fredericianerne ville få point i, men det skete ikke. Ambitiøse Horsens scorede til 2-1 i slutminutterne og endte med at vinde opgøret.

Lørdag eftermiddag var scenen sat til en storkamp på Monjasa Park, hvor spændingen var til at tage og føle på. AC Horsens, en klub med store økonomiske midler og klare ambitioner om en hurtig tilbagevenden til Superligaen, stod over for FC Fredericia, som indtog en andenplads i NordicBet Ligaen før opgøret. Med to stærke hold på banen var der lagt op til en intens dyst, hvor både prestige og vigtige point var på spil.

Gæsterne fra Horsens kom med selvtillid og store forventninger, mens hjemmeholdet FC Fredericia, der har haft en stærk sæson, så frem til at vise, at de kunne matche de storsatsende modstandere. Fansene strømmede til stadionet, velvidende at det ikke bare var en kamp om point, men også en duel mellem to hold med vidt forskellige ressourcer og mål for sæsonen.

FC Fredericia kom flyvende ud af startblokkene, og det var tydeligt fra første fløjt, at hjemmeholdet ikke lod sig skræmme af AC Horsens’ store investeringer i truppen. På trods af Horsens’ ambitioner og økonomiske muskler var det Fredericia, der satte sig på spillet. Midtbanedynamoen Moses Opondo var en nøglespiller i de første minutter, hvor han med sin boldsikkerhed og overblik dikterede tempoet og var en konstant udfordring for Horsens’ midtbane.

Allerede efter 14 minutter bar det solide spil frugt for Fredericia. Efter et hjørnespark landede bolden på tilfældig vis foran Oscar Buch, der hurtigt reagerede og sendte bolden sikkert i nettet bag Horsens’ keeper, Matej Delac. Det tidlige mål satte for alvor gang i Monjasa Park, hvor de fremmødte Fredericia-fans jublede over den forrygende start.

Målet rystede AC Horsens, og kort efter samledes spillerne i en klynge for at finde deres fodfæste igen. Denne korte samling viste sig at være et afgørende vendepunkt i kampen, da gæsterne begyndte at tage kontrol over spillet resten af første halvleg. Horsens satte sig tungt på bolden og forsøgte at bryde igennem Fredericias forsvar med et mere direkte pres og hurtigere kombinationer i deres opbygning.

På trods af deres dominans i boldbesiddelsen formåede de dog ikke for alvor at true Valdemar Birksø i Fredericia-målet. Fredericia forsvarede sig klogt og holdt Horsens fra de helt store chancer. Birksø blev aldrig sat på prøve af de sporadiske afslutninger, som Horsens lykkedes med at skabe, og derfor kunne Fredericia gå til pause med en kneben 1-0 føring.

I anden halvleg kom AC Horsens ud med samme intensitet, som de havde afsluttet den første med. De fortsatte med at presse massivt på, og det begyndte at se ud som et spørgsmål om tid, før de ville finde vej til netmaskerne. FC Fredericia havde svært ved at få fodfæste i kampen og blev presset dybt tilbage på egen banehalvdel, mens Horsens konstant søgte at skabe åbninger.

58 minutter inde i kampen blev Fredericia-forsvaret nedbrudt. Et præcist indlæg blev sendt ind i feltet, hvor Kwaku Karikari havde placeret sig perfekt mellem Fredericias forsvarsspillere. Med en sikker hovedstødsafslutning sendte han bolden ind i det tomme mål, efter Valdemar Birksø havde misset sin position. Det var en veludført sekvens af Horsens, der nu havde udlignet til 1-1 og for alvor pressede på for at tage kontrol over kampen.

Efter udligningen var AC Horsens ikke tilfredse med blot at have hentet det ene point – de gik målrettet efter sejren. Det blev tydeligt straks efter scoringen, da de hurtigt løb til midtercirklen med bolden og signalerede, at de ville have mere. Horsens satte endnu mere pres på Fredericia, som kæmpede for at holde stand. Valdemar Birksø, som allerede havde leveret en række store redninger tidligere i kampen, lignede længe manden, der skulle redde hjemmeholdet fra et nederlag.

Men i det 88. minut gik det galt for FC Fredericia. Efter endnu et hjørnespark, som Fredericia ikke formåede at cleare ordentligt, endte bolden for fødderne af Emil Frederiksen. Han udnyttede chancen køligt og sendte bolden i nettet, hvilket kastede Horsens-lejren ud i vild jubel. Med sin scoring i de døende minutter satte Frederiksen for alvor et punktum for Fredericias håb om at tage point fra det storsatsende hold fra Horsens.

FC Fredericia formåede ikke at etablere et pres i kampens sidste minutter, og dermed kunne AC Horsens rejse fra Monjasa Park med en 2-1 sejr i bagagen. For Fredericia betyder nederlaget, at de fortsat befinder sig på andenpladsen i NordicBet Ligaen, men nu á point med Esbjerg. Samtidig er der kun et enkelt point ned til AC Horsens, hvilket skærper spændingen i toppen af rækken.

Nu venter en landsholdspause, som kan give Fredericia tid til at samle kræfter og rette op på fejlene før næste opgør. Den 19. oktober skal de nemlig op imod Esbjerg på udebane – en direkte duel, der kan få stor betydning for begge hold i kampen om topplaceringerne i ligaen.