FHK hang efter Aalborg det meste af kampen, og trods en god start på anden halvleg, lykkedes det ikke for FHK at gøre kampen tæt, da nordjyderne vandt med 32-26.

Fredericia Håndboldklub og Aalborg Håndbold gik begge ind til kampen med et fælles mål: at rejse sig efter nederlag i midtugens Champions League-opgør. Begge hold havde noget at bevise, og det blev hurtigt tydeligt, at kampen ville blive en tæt og intens affære.

Kampen startede med en høj intensitet, hvor begge hold kæmpede for at få overtaget. Thorsten Fries, FHK’s målmand, spillede en nøglerolle fra første fløjt. Med en række spektakulære redninger holdt han Aalborg fra at stikke af fra start.

Efter en indledning præget af stærkt forsvarsspil og en formidabel indsats af Fries, begyndte FHK at finde rytmen i angrebsspillet. De første 15 minutter var kendetegnet ved en hård kamp om hvert mål, men FHK formåede at få styr på deres offensiv og reducerede stille og roligt afstanden til Aalborg. Efter 15 minutters spil havde FHK kæmpet sig tilbage i opgøret, og stillingen var 7-6 til Aalborg.

fter det første kvarter begyndte FHK at miste den rytme, de ellers havde opbygget i deres angrebsspil. Det blev tydeligt, at holdet havde svært ved at finde de samme åbninger i Aalborgs forsvar, som de havde haft tidligere i kampen. FHK’s cheftræner, Gudmundur Gudmundsson, valgte dog at holde fast i den samme angrebsformation, selvom det ikke gav de ønskede resultater.

Denne stædighed viste sig at være en udfordring for FHK, da Fabian Norsten i Aalborg-målet kom mere og mere i fokus. Norsten leverede en række afgørende redninger, der pillede selvtilliden af FHK-skytterne, som gentagne gange måtte se deres forsøg blive afværget.

Som minutterne tikkede afsted, blev FHK’s angrebsspil stadig mere stagneret, mens Aalborg udnyttede situationen til at øge deres føring. Efter 24 minutters spil kunne FHK se på måltavlen, at de var kommet bagud med 12-8 til gæsterne, en situation, der krævede en hurtig reaktion, hvis de skulle holde sig inde i kampen.

Ved pausen var situationen kun blevet værre for FHK. Med en pausestilling på 16-10 til Aalborg, var det tydeligt, at der havde været en markant klasseforskel mellem de to mandskaber i første halvleg. Aalborg havde domineret både offensivt og defensivt, mens FHK kæmpede med at finde rytmen og svare på Aalborgs aggressive spil.

FHK havde svært ved at bryde igennem Aalborgs forsvar og skabe de nødvendige chancer, og det afspejlede sig i det voksende forspring, som gæsterne havde opbygget inden pausen. Det stod klart, at FHK skulle levere en ekstraordinær indsats i anden halvleg, hvis de skulle have en chance for at komme tilbage i kampen.

Fra anden halvlegs start blev der skabt ny spænding i kampen, da FHK kom ud med fornyet energi og kampgejst. Anders Martinsen og Reinier Taboada viste vejen for hjemmeholdet med to hurtige mål hver, hvilket fik Middelfart Sparekasse Arena til at koge af begejstring.

På samme tid lykkedes det FHK’s forsvar at lukke effektivt ned for Aalborgs angreb, som ikke formåede at score i de første minutter af halvlegen. Denne kombination af skarphed i angrebet og solidt forsvarsspil betød, at FHK hurtigt fik reduceret afstanden til blot to mål. Tre minutter inde i anden halvleg viste måltavlen en stilling på 16-14, og pludselig var kampen igen helt åben. Arenaen sydede af spænding, da hjemmeholdets tfans fornemmede, at et comeback var inden for rækkevidde.

Aalborg formåede dog at dæmme op for FHK’s forsøg på comeback og satte en stopper for det. Midtvejs i anden halvleg fik gæsterne genvundet kontrollen over kampen, og deres effektive spil resulterede i, at de igen trak fra. Da uret rundede halvvejsmærket, viste måltavlen en stilling på 24-20 i Aalborgs favør. Det blev derfor klart, at FHK skulle finde ekstra kræfter frem, hvis de skulle have en chance for at komme tilbage i opgøret.

Med syv minutter tilbage af kampen havde Aalborg udbygget deres føring til 31-22, og dermed blev et comeback fra FHK’s side nærmest en umulighed. Aalborgs dominerende spil gjorde det klart, at de havde taget fuld kontrol over kampen, og FHK stod over for en umulig opgave.

I slutminutterne lykkedes det FHK at pynte en smule på resultatet, da de fandt frem til nogle sene scoringer. Trods deres indsats for at reducere afstanden, kunne de dog ikke forhindre, at Aalborg kunne tage fra Middelfart Sparekasse Arena med en sejr på 32-26. Det endelige resultat afspejlede Aalborgs dominans i store dele af kampen, selvom FHK kæmpede bravt til det sidste.