Et vildt brag venter i thansen Arena den 5. maj. Det sker efter FHK, at vandt 29-25 mod TMS Ringsted, og dermed venter GOG i den altafgørende kamp på søndag i næste uge.

I thansen Arena var scenariet tydeligt: FHK stod over for en afgørende udfordring. Et nederlag ville fratage dem enhver chance for at nå DM-semifinalerne. På den anden side ville et uafgjort resultat eller en sejr lade FHK fortsat selv bestemme deres skæbne. Med disse høje stakes var et spændende opgør i vente mellem FHK og TMS Ringsted.

Kampens begyndelse var præget af rod og tekniske fejl fra begge hold, men FHK kom bedst fra start. En væsentlig faktor i FHK’s indledende succes var målmand Sebastian Frandsens stærke indsats, der hjalp holdet til at tage en tidlig føring. Efter de første ti minutters spil førte FHK med 4-2 over TMS Ringsted.

Selvom FHK oprindeligt lavede flere uprovokerede fejl, herunder især Anders Martinusen, der stod for to tekniske fejl og et brændt skud på tomt mål, tog kampen en dramatisk drejning. Efter disse fejl besluttede FHK-træner Gudmundur Gudmundsson at erstatte Martinusen med Kasper Young, der normalt ikke spiller så ofte i positionen som højre back. Young greb imidlertid chancen og med tre hurtige mål på kort tid, sendte han FHK og deres fans i ekstase. Disse mål bidrog væsentligt til at FHK udbyggede deres føring til 11-6 efter 21 minutter af opgøret.

TMS Ringsted gav ikke op, trods FHK’s tidlige føring. Fejl fortsatte med at snige sig ind i FHK’s spil, hvilket gav TMS Ringsted mulighed for at indhente noget af det tabte. I et forsøg på at udvide føringen skiftede FHK til en syv mod seks taktik, men resultaterne var blandede. Lige som FHK sigtede efter at gå til pause med en føring på fire mål, mistede de bolden i et kritisk øjeblik. Dette udnyttede TMS’ Frederik Horn, der scorede på et tomt mål, hvilket reducerede FHK’s føring til kun to mål ved pausen, 14-12.

FHK kom stærkt ud efter pausen og førte med 18-15 efter 40 minutters spil. De valgte at gå væk fra syv mod seks-taktikken, hvilket viste sig at være en klog beslutning. I stedet var det deres forsvar, der trådte i karakter og gjorde forskellen i denne fase af kampen. TMS Ringsted fandt det vanskeligt at bryde igennem FHK’s solidt organiserede forsvar, hvilket betød, at FHK kunne bevare og forsøge at udbygge deres føring.

HK’s føring blev udbygget til 20-15, men TMS Ringsted reagerede hurtigt ved at tage en timeout. Efter denne pause begyndte FHK’s angrebsspil at stagnere, hvilket gav TMS Ringsted en mulighed for at komme tilbage i kampen. To hurtige mål fra TMS reducerede FHK’s føring til 20-17. FHK-træner Gudmundur Gudmundsson valgte at tage en timeout for at reorganisere sit hold og gik derefter tilbage til syv mod seks-taktikken for at styrke angrebet.

adp-as.dk

Med kun fem minutter tilbage af kampen førte FHK med 26-22, en position de i høj grad kunne takke Kasper Young for. Youngs afgørende scoringer var nøglemomentet, der sikrede FHK en fordel. Et af hans mål var særligt spektakulært; han blev sat op på et frikast og kanonerede bolden i mål med stor kraft. Dette mål var ikke bare imponerende i sin udførelse, men kom også på et kritisk tidspunkt i kampen og bidrog væsentligt til at holde FHK i førersædet.

FHK sikrede sig sejren med en slutstilling på 29-25 over TMS Ringsted. Denne vigtige sejr stiller nu FHK over for en afgørende kamp den 5. maj mod GOG i thansen Arena. En sejr i denne kommende kamp vil ikke kun sende FHK videre til semifinalerne, men også sikre dem en førstepladsen i slutspilspulje og sende GOG ud i mørket.