I en spændingsfyldt ottendedelsfinale ved VM i fodbold måtte Danmarks kvindelandshold bukke under for et effektivt australsk hold. På trods af en stærk præstation i 1. halvleg, tabte det danske hold kampen 0-2.

Den atmosfære, der mødte de danske kvinder i Sydney, var elektrisk. Over 75.000 tilskuere fyldte stadion og skabte en uforglemmelig kulisse til et opgør, hvor Danmark skulle bevise, at de kunne matche en af favoritterne til at vinde VM.

I indledningen var det tydeligt, at Danmark var klar til kampen. Pernille Harder og holdkammeraterne stormede frem og testede den australske defensiv, men den sidste skarphed manglede, og chancerne løb ud i sandet.

En chance var nok for Australien

Efter 29 minutter viste Australien, hvorfor de er så frygtede. I en lynhurtig omstilling kom Caitlin Foord alene igennem og sendte bolden i mål. En kølig afslutning, der illustrerede australsk effektivitet, mens Danmark måtte undre sig over, hvordan en så lovende start kunne ende med at være bagud 0-1 ved halvlegen.

Dansk nedtur Down Under

I anden halvleg fortsatte Danmark med at dominere spillet, men de australske kvinder stod fast. Australien lurede på omstillinger og udnyttede igen danskernes manglende skarphed.

Med 20 minutter tilbage slog Australien endnu et søm i den danske kiste. Et flot australsk angreb endte hos Hayley Raso, som sikkert scorede til 2-0. Dette mål cementerede sejren og sendte de danske kvinder ud af turneringen.

Et farvel til en æra

Ottendedelsfinalen markerede også et farvel til Lars Søndergaard som landstræner. Han havde meldt ud, at han ville stoppe efter VM, og denne kamp var hans sidste ved roret. Hans tid med kvindelandsholdet har været præget af succes, men denne gang var VM-værterne for stærke.

Danmarks spil gennem turneringen har været lovende. De har vist styrke, sammenhold og vilje, men denne gang var det ikke nok. Australien viste sig som et mere modent og effektivt hold og går nu videre til kvartfinalen.

Danmarks VM-eventyr er slut, men landsholdets indsats vil blive husket. De kæmpede bravt og gav et af turneringens stærkeste hold kamp til stregen. Dog blev manglende skarphed og australsk effektivitet afgørende.

Australiens sejr var fortjent, men Danmarks kvinder forlader VM med hovedet højt. De har vist, at de kan spille med de bedste, og fremtiden ser lys ud for dansk kvindefodbold. Kvartfinalen mellem Australien og enten Marokko eller Frankrig spilles lørdag. For Danmark venter en tid med refleksion, opbygning og måske et nyt kapitel i dansk kvindefodbolds historie.