FC Fredericia vandt noget overraskende 3-1 på udebane mod AC Horsens. Særligt flere debutanter imponerede. Se her vores karakterer fra opgøret.

Hvem havde troet, at FC Fredericia ville triumfere i sæsonpremieren på udebane mod en stærk oprykningskandidat som AC Horsens og vinde med hele 3-1? Selv de mest optimistiske fredericianere havde næppe turdet håbe på et sådant resultat. Efter kampen erkendte cheftræner Michael Hansen over for AVISEN, at denne sejr var en glædelig overraskelse for både ham og holdet.

Kampen begyndte ellers lidt nervøst for FC Fredericia, som allerede i første halvleg kom bagud 1-0. Det var dog ikke fordi, de blev fuldstændigt udspillet af Horsens. Tværtimod viste Fredericia flere gode takter og skabte adskillige chancer, men bolden ville simpelthen ikke i mål. Det så ud som om, de bare manglede det sidste held og skarphed foran kassen.

Denne situation ændrede sig dramatisk i anden halvleg. Efter en inspirerende peptalk i pausen fra Michael Hansen kom FC Fredericia ud med fornyet energi og vilje. Holdet viste imponerende effektivitet og scorede hele tre gange i løbet af halvlegen. Det første mål kom fra Asbjørn Bøndergaard, som udlignede til 1-1 med et flot spark. Dette mål ændrede kampens momentum fuldstændigt, og Fredericia begyndte at dominere spillet.

Efter Bøndergaards mål tog Jonatan Lindekilde scenen og bragte FC Fredericia foran med 2-1 efter en veludført kombination. Men holdet var ikke færdigt endnu. Gustav Marcussen, der allerede havde imponeret med sit energiske spil, sikrede sejren ved at score til 3-1 med et flot mål, der satte punktum for en strålende anden halvleg.

Sejren kunne faktisk have været endnu større. Agon Mucolli var flere gange tæt på at udbygge føringen, og i kampens overtid havde Jakob Jessen en stor chance, der også kunne have resulteret i mål. Det var en imponerende og måske endda lidt overvældende præstation fra FC Fredericia, der med denne sejr sendte et klart signal til resten af ligaen om, at de er et hold, man skal regne med.

Dette resultat vil uden tvivl give holdet stor selvtillid fremadrettet. At kunne vende en svær start til en overbevisende sejr mod en af oprykningsfavoritterne vidner om stærk moral og kvalitet i truppen.

6: Topklasse

Der gives kun karakterer, hvis man har spillet minimum en halvleg.

Mattias Lamhauge (3): Kunne ikke stille noget op ved Horsens’ mål og blev kun testet et par andre gange i løbet af kampen, hvor han parerede et par langskud.

Anders Dahl (3): Var driftsikker i begge ender af banen uden at skille sig ud.

Frederik Rieper (4): Med det angreb Horsens kom med, så slap den på dagen valgte anfører godt fra opgaven. Midterforsvareren leverede en stabil præstation og gav ikke store chancer væk.

Jeppe Kudsk (3): Stabil indsats af Kudsk også. Tillod heller ikke Horsens-spillerne det store.

Jakob Jessen (3): Er egentlig bedst som central midtbane, men spillede en upåklagelig venstre back. Har en god pasningsfod og placerede sig fint.

William Madsen (4): Ankeret på FC Fredericias midtbane i den mest tilbagetrukne rolle. Det slap han godt fra. Var især iøjnefaldende i anden halvleg i presspillet og var god med bolden.

Gustav Marcussen (5 – Man of the Match): FC Fredericia sled lidt mere med det i første halvleg, men det vendte i anden halvleg. Marcussen var en af hovedarkitekterne bag. Gode pasninger, godt presspil og det krydret med et rigtig flot mål.

Jonathan Lindekilde (4): Anonym første halvleg, hvor man ikke rigtig lod mærke til ham. I anden halvleg gav han prøver på sit talent, og det var ikke til at se, at han er en ung gut, der i sidste sæson spillede i U19-ligaen for FC Midtjylland. Krydrede indsatsen med et mål.

Oscar Buch (2): Var meget anonym og kom ikke rigtig til sin ret. Arbejdede dog fint for sagen.

Agon Mucolli (3): Uheldigt han ikke fik scoret. Ellers god kamp af den hjemvendte Mucolli, der noterede sig for tre chancer, som alle kunne være gået ind. Især den ene var utur, da den blev reddet på stregen af en Horsens-spiller.

Asbjørn Bøndergaard (4): Viste målinstinkt fra dag ét i NordicBet Ligaen. Scorede et mål, der blev underkendt i første halvleg, men tog revanche efter pausen, da han udlignede. Arbejdede derudover godt for sagen i alle 90 minutter.

Cheftræner Michael Hansen (4): FC Fredericia virkede lidt shaky i første halvlegs indledning, men det løsnede sig lidt op som halvlegen skred frem. Det kan formentlig tilskrives, at hele syv spillere var debutanter. Det kunne Hansen have fået på puklen for, hvis det var gået galt, da han havde muligheden for at spille med færre debutanter fra start. Vinderen har altid ret, og det har Michael Hansen derfor i dette tilfælde. Peptalken i pausen hjalp, og der blev spillet sprudlende fodbold i anden halvleg.