Fredericia Håndboldklub var fem sekunder fra at kvalificere sig til DM-semifinalen, men et projektil fra Simon Pytlick gjorde, at kampen endte 33-33. Dermed skal FHK spille minimum uafgjort mod Skanderborg Aarhus for at afgøre deres egen semifinaleskæbne.

Det var en aften fyldt med spænding og højintense dueller, da FHK og GOG krydsede klinger i den imponerende Jyske Bank Arena i Odense. Kampen havde stor betydning for FHK, der med en sejr ville spille sig i en historisk DM-semifinale – en bedrift, der ikke er set siden Fredericia KFUMs storhedstid.

Til trods for den store arena, der kan rumme 4.000 tilskuere, var hallen langt fra fyldt. Dog var der omkring 250 passionerede og rødklædte FHK-fans, der havde taget den 45 minutter køretur for at støtte deres hold i dette altafgørende opgør.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, og efter otte minutter var stillingen 5-5. Forsvarerne fra begge hold havde svært ved at få fat, men efter 14 minutter bragte FHK sig foran 8-7, hvilket førte til, at FHK-træner Gudmundur Gudmundsson tog kampens første timeout.

FHK fortsatte med at presse på og førte 15-14 efter 25 minutter, hvor Mads Christiansen scorede sikkert på ydersiden af backen efter en hurtigmidte. Dog svarede GOG hurtigt igen, og efter to fejlafleveringer fra FHK og to scoringer i tomt mål fra GOG, førte GOG 16-15 ved 28 minutters spil.

Første halvleg endte med en smal GOG-føring på 17-16, efter en redning fra Thorsten Fries og et mislykket frikast efter tid fra Kristian Stoklund. FHK kunne dog ærgre sig over, at de var blevet tildelt tre udvisninger, mens GOG havde fået nul.

Anden halvleg fortsatte med samme nervepirrende intensitet. Efter 33 minutters spil førte GOG 19-16, da Stoklund brændte sit andet straffe. Syv minutter senere udlignede Martin Bisgaard til 22-22 på et straffe, og kampen var igen helt åben.

adp-as.dk

Efter 47 minutters spil blev stillingen 26-26, og GOG forlangte timeout efter en svær periode i forsvaret. Timeouten gav pote, da Thorsten Fries kort efter greb landsholdsspilleren Simon Pytlick i et angreb. Men FHK ville ikke give op, og efter 52 minutters spil bragte Reinier Taboada sit hold foran 29-28 på en kontra.

Med kun tre minutter tilbage af kampen øgede Reinier Taboada føringen til 32-30, hvilket fik GOG til at forlange endnu en timeout. Anders Kragh Martinusen forsøgte at reducere føringen, men hans skud gik over mål.

I de døende sekunder af kampen, og efter endnu en GOG timeout, lykkedes det Simon Pytlick at score fem sekunder før tid, hvilket bragte stillingen til 33-32 i FHK’s favør.

Dermed kunne FHK ikke juble over en sikret plads i DM-semifinalen endnu. Den altafgørende kamp, der vil afgøre deres skæbne, finder sted på søndag på udebane mod Skanderborg Aarhus. For at sikre sig en plads i semifinalen skal FHK spille minimum uafgjort.

Denne aften i Jyske Bank Arena blev et mindeværdigt kapitel i FHK’s historie, hvor holdet viste stor fight og sammenhold. Nu venter der endnu en nervepirrende kamp på søndag, hvor FHK’s skæbne i DM-semifinalen afgøres.