Spillet var ikke kønt, men kampen mellem FC Fredericia og Fremad Amager havde alt andet. Det blev et drama uden lige med et målmandsdrop og et rødt kort til FC Fredericia, der holdt stand og vandt med 2-1.

Et af de vigtige slag fandt lørdag eftermiddag sted på Monjasa Park. For første gang i forårssæsonen var det hverken nødvendigt med et tæppe udover sig eller et par lange underbukser, men havde det ikke været for den forholdsvis lune forårstemperatur, var der ikke meget at varme sig på.

Kampen mellem FC Fredericia og Fremad Amager går ikke over i historiebøgerne for at være en velspillet fodboldkamp. Det tekniske niveau var ikke højt, og spillerne virkede usikre. Det blev mere fight end teknik, og de kom hurtigt til udtryk. Blot tre minutter inde i opgøret måtte Amager foretage en udskiftning, da Pierre Kanstrup i en duel med Mikkel Wohlgemuth slog hovedet så meget, at han ikke kunne spille videre. 27 minutter inde i opgøret var det Christian Friedrich, der måtte udgå. Dermed kunne Fremad Amager kun foretage udskiftninger i pausen og én gang til i åbent spil, og det kom til at hæmme dem.

Bortset fra det første kvarters tid var FC Fredericia det klart farligste hold. Amager havde bolden mest, men brugte den ikke konstruktivt nok til at skabe chancer. FC Fredericia derimod lurede særligt på omstillinger, og det gav tilløb til flere farlige situationer.

En af gangene var efter 34 minutter, hvor hjemmeholdet havde fanget Fremad Amager i ubalance. Simon Bækgård ville smække bolden modsat til Frederik Carstensen, men afleveringen manglede kvalitet og derfor lykkedes det Amager-keeper Jacob Pryts at bryde afleveringen. Manglende kvalitet havde Nicklas Røjkjær også efter 43 minutter. Adam Jakobsen fik bolden videre til Røjkjær, der var kommet fri i venstre side, men i stedet for at skyde med venstrebenet, tog han bolden til sig og blev tacklet.

Det lå derfor i kortene, at første halvleg ville blive uden scoringer, men FC Fredericia ville det anderledes. Dybt inde i overtiden smækkede Nicklas Røjkjær et hjørnespark ind i feltet. På bagerste stolpe kom Jeppe Brinch højst, og han fik headet bolden videre til Wohlgemuth, der fik bolden ind over stregen til vild jubel på Monjasa Park.

Aktionen blev Wohlgemuths sidste. Han rendte rundt med et gult da Michael Hansen ikke ville tage nogen chancer i forhold til, at midtbanedynamoen kunne få endnu et gult kort og dermed rødt. Ind i stedet for Wohlgemuth kom Anders Holvad, der straks gjorde en forskel.

Med elegante vendinger, sublimt overblik og teknik, var han arkitekten bag den ene store chance efter den anden i anden halvlegs begyndelse. I den henseende blev Røjkjær dyr, da han to gange brændte store chancer.

I stedet for at komme yderligere foran, kunne FC Fredericia i stedet se Fremad Amager udligne på et mål, der ikke måtte finde sted. Valdemar Birksø lavede en stor brøler i opspillet, og så kunne Gustav Marcussen så let som ingenting sparke bolden i et tomt mål efter 58 minutter.

– Hvis jeg skal se positivt på det kostede det ikke i dag, men der kommer lærdom vi skal bruge i de sidste ti kampe. Fodbold er et spil med fejl, og så steppede andre op. Det lønnede sig måske, og det er et meget godt tidspunkt at toppe den på nu, sagde Michael Hansen efter kampen.

Knap var bolden givet op igen før FC Fredericia svarede igen. Et frispark ude i højre side tæt på Amagers mål blev spillet på tværs af Mathias Kristensen til Nicklas Røjkjær, der skød på mål. Den løse bold fik Jeppe Gertsen fat i og sparkede i mål. FC Fredericia-anføreren var ikke sen til at juble, og komme med opmuntrende tilråb mod Valdemar Birksø, der få minutter forinden havde droppet.

Med 25 minutter igen tog kampen en ny drejning. Jeppe Brinch fik efter 57 minutter et gult kort, da han ville hidse to Amager-spillere, der havde retning mod Nicolaj Ritter ned, og efter 65 minutter Brinch endnu et gult. Det skete da Brinch kom ind i Jacob Pryts’ løbebane således, at keeperen faldt. Det takserede dommer Michael Rasmussen til endnu et gult kort, og dermed måtte FC Fredericia-stopperen se til udefra resten af kampen.

– Begge kort er tvivlsomme. Især ved det første gule kort følte jeg ikke, at jeg var en del af det. De stod kamphaner og kom susende mod Ritter, og så ville jeg gå imellem. Dommeren mente åbenbart, at jeg var med til at opildne situationen, sagde Brinch efter kampen og kom ind på det andet gule kort.

– Jeg ville løbe hjem, men keeperen siksakkede lidt, og da jeg var på vej udenom ham tog han min løbebane. Så fik jeg gult for det. Den er meget streng, synes jeg. Jeg ved ikke om han (dommeren, red.) var stresset, men der var ikke meget dialog. Det var svært at finde ud af, hvad hans beslutninger var truffet på.

Det røde kort fik FC Fredericia til at sadle om. Ind kom Jesper Juelsgård i stedet for Adam Jakobsen, og lidt tid efter kom også Nicolai Brock-Madsen og Frederik Christensen på banen. Særligt Brock-Madsen kunne komme til at spille en faktor i slutningen qua hans højde, der ville komme FC Fredericia til gavn på dødbolde, hvis det var nødvendigt.

Fremad Amager overtog spillet som en logisk konsekvens af, at FC Fredericia pakkede sig tilbage. De skabte dog ikke noget, og i stedet var det faktisk FC Fredericia, der havde den største chance i slutningen af kampen. I kampens overtid spillede Brock-Madsen Nicklas Røjkjær fri, men han brændte alene igennem mod Jacob Pryts.

Den brændte chance til trods holdt FC Fredericia stand og vandt kampen. Med rundens øvrige resultater har FC Fredericia nu to point op til både tiende- og niendepladsen.

– Det betyder meget, at det er lukket lidt sammen efter vi var røget et skridt væk. Nu er vi tilbage, hvor vi startede igen før foråret. Nu har vi fået en god ballast på hjemmebane. Det bliver et hunderæs til det sidste, sagde Michael Hansen og afviste, at et nederlag havde gjort FC Fredericias muligheder for overlevelse noget nær umulige:

Forude venter der en landskampspause. FC Fredericia kan nu konstatere, at der fra deres placering som nummer11 er fire point op til HB Køge på ottendepladsen, og at det eneste hold, der er stukket lidt af i nedrykningsspillet er Hillerød.

Hvem FC Fredericia møder i næste kamp afgøres i starten af næste uge, når kampprogrammet for nedrykningsspillet offentliggøres.