EGIF Rugbys håb om at sikre sig en DM-medalje tog et alvorligt knæk, da holdet led et stort nederlag på 43-12 til Aarhus RK på hjemmebane. Kampen blev spillet under optimale forhold, men det var gæsterne fra Aarhus, der dominerede fra start til slut.

Allerede kort inde i kampen kom Erritsø-mandskabet bagud med 7-0, og som første halvleg skred frem, satte Aarhus RK sig endnu mere på opgøret. Gæsterne viste stor styrke og udnyttede deres muligheder effektivt, hvilket bragte dem foran med 19-0 midtvejs i halvlegen. EGIF Rugby kæmpede hårdt, men kunne ikke forhindre Aarhus RK i at udbygge føringen yderligere til 26-0 ved pausen.

Det var en tung start for EGIF Rugby, og med en måltavle, der viste 26-0, så det svært ud for hjemmeholdet at komme tilbage i kampen. Et comeback var teoretisk set muligt, men syntes urealistisk, da Aarhus RK spillede med en overlegenhed, der gjorde det klart, at de på dagen var både taktisk og fysisk stærkere.

Bedre anden halvleg, men utilstrækkeligt

Kultur- og Idrætsudvalgsformand, Peder Tind (V), var inviteret til kampen. Her ses han med EGIF Rugbys formand, Allan Pertti Frandsen. Foto: AVISEN

I anden halvleg kom EGIF Rugby dog bedre med. Holdet viste en mere offensiv tilgang og formåede at reducere til 26-7, hvilket gav en smule håb om at kunne komme yderligere tilbage i kampen. En flot scoring satte de første point på tavlen for hjemmeholdet, men det blev hurtigt klart, at Aarhus RK ikke havde tænkt sig at slippe grebet om kampen.

Trods en bedre indsats i anden halvleg lykkedes det kun EGIF Rugby at score én yderligere gang, mens Aarhus RK fortsatte med at dominere spillet og lukkede kampen med en overbevisende sejr på 43-12. Gæsterne udnyttede deres chancer bedre og viste tydeligt, hvorfor de regnes som et af de stærke hold i DM-slutspillet.

Bronzedrømmene svækkes

Der blev kæmpet om hver en meter på banen. Foto: AVISEN

Med nederlaget til Aarhus RK har EGIF Rugbys chancer for at sikre sig en DM-medalje lidt et betydeligt knæk. I DM-slutspillet deltager fire hold: EGIF Rugby, Aarhus RK og de to forhåndsfavoritter fra København, Rugbyklubben Speed og Frederiksberg Rugby Klub. Med nederlaget til Aarhus RK, som formodes at være deres direkte konkurrent om bronzen, står EGIF Rugby nu overfor en udfordrende opgave, hvis de skal gøre sig håb om at vinde medaljer i årets DM-slutspil.