FC Fredericia fik langtfra den ønskede start på forårssæsonen, da det blev til et nederlag på 2-0 mod Hillerød.

Efter både VM- og vinterpause blev NordicBet Ligaen søndag genoptaget for FC Fredericias vedkommende. Scenen var sat på Monjasa Park, der dannede rammen om den vigtige kamp mod Hillerød. Der var en verden til forskel på en sejr og et nederlag, da fredericianerne med en sejr ville være tre point efter Hillerød i tabellen, mens et nederlag ville sende dem ni point efter nordsjællænderne.

Pressepladserne var ikke proppet, men af dagens gæster var en nordmand. Hvad hans formål var, blev ikke afklaret, men han kunne konstatere, at FC Fredericia kom til kampen uden både Nicolai Brock-Madsen og Anders Holvad, da de er småskadet. Det betød, at FC Fredericia til opgøret stillede op i en 3-5-2, som det også var tilfældet i efterårets sidste kamp mod FC Helsingør.

Efter et minuts stilhed til ære for jordskælvsofrene i Tyrkiet og Syrien blev opgøret skudt i gang. Til kamp for rød og sort, lød det fra FC Fredericias fanklub. Som sagt, så gjort. Erik Nissen, der ellers ikke er kendt for evnerne fremad banen, tog et hidsigt løb for at komme i overlap, og lidt efter var Adam Jakobsen på spil med et skud, der dog ikke blev farligt.

FC Fredericia var kommet ud som skudt af en kanon, men som kampen skred frem, lignede FC Fredericia mere et såret dyr. Første tegn kom efter otte minutter, da Valdemar Birksø halvklarede et forsøg og gav en fri chance væk til Mads Julø, som bankede bolden i sidenettet.

Kampen gik ind i en periode, der var død. Det var en typisk premierkamp, hvor ingen af holdene kunne få fat spillet. Hillerød var, trods de spillede i modvind, det bedst spillende hold. De boldsikre sjællændere blev konstant guidet af tilråb fra sidelinjen, og gode råd fik også dommer Anders Voergaard. “Det står i reglerne,” lød beskeden fra trænerbænken, der råbte det som følge af, at Erik Nissen stak en hånd i vejret og fratog Hillerød en oplagt målchance i det 44. minut. Hillerød ville have rødt kort for at blive frataget en oplagt målchance, men Nissen slap med gult kort.

Det efterfølgende frispark bragede Mads Julø på overlæggeren. Dermed var pausestillingen fortsat 0-0, men dramaet fortsatte på vej til pause. Hillerød-spillerne ville tale med dommer Voergaard, men han afviste og konstaterede højtlydt: “Jeg vil ikke tale med jer.”

Nede i omklædningsrummet var tankerne anderledes hos FC Fredericia. Noget skulle der ske efter en tam første halvleg. Mathias Kristensen, der ikke havde den bedste dag på kontoret, blev erstattet af Valance Nambishi, og Jeppe Gertsen blev erstattet af Jeppe Brinch.

Fra anden halvlegs start gav det ny energi til FC Fredericia. Holdet begyndte at sidde på spillet, og det kastede en dødbold af sig efter 57 minutter. Nicklas Røjkjær slog bolden ind i feltet, og Nambishi fik bolden i kassen, men linjedommeren havde flaget op og vinkede men offside, som FC Fredericia bestemt ikke var tilfredse, men målet blev annulleret.

Der tegnede sig et billede af, at kampen ville ende uafgjort, men det skete ikke. To gange i slutfasen slog Hillerød til og scorede.

– Det er simpelthen ikke godt nok. I vores situation skal man smøge ærmerne op og få blod på knæene. Det kan godt være, at vi fik annulleret et mål, men vi spillede slet ikke til at vinde, sagde Wohlgemuth efter opgøret.

Midtbanekrigeren kom på banen midtvejs i anden halvleg, og kunne se Youssef Dhafloui bragte bolden i mål til 1-0 efter 80 minutter med et følt venstrebensspark. Kort tid efter begik rutinerede Jesper Juelsgård en stor opspilsfejl, der gjorde, at Justin Shaibu fik en friløber. Sikkert scorede Shaibu til 2-0, der blev kampens resultat. Dermed fik FC Fredericia langt fra den ønskede start på foråret, hvor de næste gang skal i aktion mod SønderjyskE på fredag.

– Netop derfor er det virkelig ikke særlig godt med nederlaget, men der er ikke andet at gøre end at gå ud og kæmpe alt vi kan, forklarede Mikkel Wohlgemuth.

Hvad værre for FC Fredericia var, at Hobro samtidig med FC Fredericia tabte, vandt over Vendsyssel. Dermed har FC Fredericia to point op til Fremad Amager på tiendepladsen, og efter tingene flaskede sig fredericianernes vej lørdag, blev det ikke tilfældet søndag.