FC Fredericia sejrede med 4-1 mod Hobro. Dermed har de fra andenpladsen nu fire point ned til AC Horsens.

FC Fredericia havde søndag muligheden for at skabe afstand til de øvrige tophold i rækken ved at sikre sig en sejr over Hobro. Med en triumf kunne de ikke alene cementere deres position i toppen, men også forhindre OB i at trække for langt væk fra forfølgerne på førstepladsen. Det var en kamp med betydning for tabellens udvikling, hvor en sejr ville styrke Fredericias ambitioner om at holde sig i toppen af tabellen og lægge yderligere pres på OB’s placering.

Fredericia fik dog ikke den ønskede start på kampen, da Hobros Jesper Cornelius allerede efter fire minutters spil sendte hjemmeholdet i front med et tidligt mål. Fredericia kæmpede herefter med at finde deres rytme, og kun en imponerende redning fra målmand Valdemar Birksø forhindrede gæsterne i at komme endnu længere bagud. Birksø viste sin kvalitet og holdt Fredericia inde i kampen i en svær første halvleg, hvor Hobro pressede på for at udbygge deres føring.

I takt med at første halvleg skred frem, begyndte Fredericia at finde fodfæste og spille sig mere ind i kampen. Deres indsats kulminerede blot fire minutter før pausen, da Jeppe Kudsk steg til vejrs og med et velplaceret hovedstød sendte bolden i nettet efter et præcist hjørnespark fra William Madsen. Den vigtige udligning sikrede, at holdene gik til pause med stillingen 1-1, hvilket gav Fredericia fornyet håb og momentum forud for anden halvleg.

Efter pausen lagde Hobro pres på for at genvinde føringen, men deres angreb blev standset af Fredericias solide forsvar. FC Fredericia viste sig i stedet endnu en gang som det effektive hold, de er kendt for at være. Med blot 22 minutter tilbage af kampen slog de til, da Gustav Marcussen udnyttede en chance og sikkert sendte bolden i nettet, hvilket markerede hans niende mål i sæsonen. Målet understregede Marcussens imponerende form og gav Fredericia en vigtig føring i den tætte kamp.

Med kun 12 minutter tilbage af kampen kom Hobro i en sværere position, da Oliver Dorph modtog et rødt kort for en tackling på Oscar Buch, hvilket efterlod hjemmeholdet i undertal. FC Fredericia udnyttede straks situationen og satte ekstra tryk på i kampens slutfase. Ni minutter før tid blev Hobro fanget i en hurtig omstilling, som Asbjørn Bøndergaard koldblodigt omsatte til mål, hvilket udbyggede Fredericias føring. Som kampen gik ind i overtiden, fuldendte Daniel Harboe triumfen ved at score til slutresultatet 4-1, hvilket cementerede Fredericias stærke præstation og sikre sejr.

Med sejren har FC Fredericia nu fået skabt en solid position i toppen af tabellen, hvor de har opbygget et forspring på fire point ned til AC Horsens på tredjepladsen. Resultatet giver holdet en klar fordel i kampen om topplaceringerne og sender et tydeligt signal om, at Fredericia er at regne for et hold  i toppen af tabellen i denne sæson.

Næste gang FC Fredericia skal i aktion bliver på søndag, hvor de på hjemmebane tager imod OB i et vaskeægte topopgør.