FC Fredericia er på andenpladsen i NordicBet Ligaen med en sejr på 3-0 på udebane mod Hillerød.

FC Fredericia gik ind til opgøret mod Hillerød med en gylden mulighed for at avancere til andenpladsen i NordicBet Ligaen. Forventningerne var høje, men betingelserne viste sig hurtigt at være alt andet end ideelle. Holdet måtte undvære deres erfarne anfører Jesper Juelsgård, hvilket tvang trænerteamet til at foretage justeringer i startopstillingen.

Som en direkte konsekvens af Juelsgårds fravær fik Adam Andersen sin startdebut i NordicBet Ligaen. Det  betydningsfuld begivenhed for den unge spiller, der nu skulle vise sit værd i en kamp, hvor presset på Fredericia var stort. Holdet vidste, at en sejr ikke blot ville bringe dem op på andenpladsen, men også sende et klart signal til de øvrige konkurrenter i ligaen.

Fra kampens start var det Hillerød, der satte sig på spillet og pressede FC Fredericia tilbage på deres egen banehalvdel. Hjemmeholdet dominerede i boldbesiddelsen og skabte flere farlige situationer foran Fredericias mål. Efter 25 minutters spil opstod der en gylden mulighed for Hillerød til at bringe sig i front, da Adam Andersen begik et klodset straffespark på Tobias Arndal. Det var en stor opgave for Andersen i sin startdebut, og den blev endnu sværere med denne hændelse.

Straffesparket blev overladt til Hillerøds færøske topscorer, Adrian Justinussen, som normalt er sikker i sin afslutning. Men denne gang svigtede nerverne. I en situation, der straks fik tankerne til at lede tilbage til Preben Elkjærs ikoniske afbrænder, sparkede Justinussen bolden langt over mål, til stor lettelse for FC Fredericia og ikke mindst Adam Andersen, som dermed undgik at blive syndebuk i denne afgørende kamp. Hillerød missede dermed en oplagt chance for at tage føringen, og Fredericia kunne ånde lettet op trods hjemmeholdets dominans.

Efter en halv times spil fortsatte Adrian Justinussen med at være en torn i øjet på FC Fredericias forsvar. Han kom igen tæt på at få bolden i nettet, men marginalerne var ikke på hans side, og han måtte endnu en gang se sin afslutning gå forbi målet. Hillerøds pres intensiveredes, men effektiviteten manglede i de afgørende øjeblikke.

I stedet var det FC Fredericia, der udnyttede chancen, da de fik mulighed for at slå kontra. Efter 33 minutter opfangede Agon Mucolli bolden på midtbanen og sendte en perfekt timet dybdebold afsted til Asbjørn Bøndergaard. Med en suveræn first touch og kølighed foran målet, satte Bøndergaard bolden sikkert i kassen og sikrede dermed Fredericia føringen. Dette var Bøndergaards sjette mål i sæsonen, og det kom på et afgørende tidspunkt i kampen, hvor Hillerød ellers havde haft overtaget.

Kort før pausefløjtet fortsatte Adrian Justinussen sin jagt på udligningen for Hillerød. Han fandt endnu en gang en åbning i Fredericias forsvar, men heldet svigtede ham atter, og bolden fandt ikke vejen til nettet. Hillerød måtte dermed se endnu en stor chance glide dem af hænde.

Trods Hillerøds overvældende dominans og adskillige muligheder var det stik mod spillets gang FC Fredericia, der gik til pause med en 1-0 føring. Fredericianerne havde været kyniske i deres afslutninger, mens Hillerød manglede den sidste skarphed, og det gjorde hele forskellen efter de første 45 minutters spil.

Anden halvleg var knap nok fløjtet i gang, før Hillerød igen truede Fredericias mål. Tobias Arndal, der allerede havde været en aktiv skikkelse i første halvleg, kom tidligt frem til en stor chance og var millimeter fra at bringe balance i regnskabet. Arndals misbrugte chance understregede Hillerøds fortsatte pres, men målet lod stadig vente på sig, hvilket begyndte at skabe frustrationer hos hjemmeholdet.

Som kampen skred frem, begyndte FC Fredericia gradvist at få bedre kontrol over spillet og kom oftere i besiddelse af bolden. Fredericia’s spillere virkede mere determinerede, og det stod klart, at de havde intentioner om at udbygge deres føring. Det momentum kulminerede efter 73 minutter, da indskiftede Gustav Marcussen slog til.

Marcussen, som havde været på banen i kort tid, udnyttede en situation, hvor Hillerød-keeper Adrian Kappenberger ikke præsterede sit bedste. Med denne scoring cementerede Marcussen FC Fredericias dominans i anden halvleg og bragte dem i en komfortabel 2-0 føring. Dette mål syntes at knække Hillerøds modstand, og Fredericia stod nu med en stærk position i jagten på de tre point.

Med små ti minutter tilbage af kampen cementerede Oscar Buch FC Fredericia’s sejr og sikrede de tre point. Efter et velspillet angreb mod Hillerøds forsvar fandt Gustav Marcussen en åbning og spillede en præcis bold ind foran mål, hvor Buch stod klar. Med en klinisk afslutning gjorde Buch det til 3-0, og dermed fjernede han enhver tvivl om kampens udfald.

Den overbevisende sejr betyder, rykker FC Fredericia op på andenpladsen i NordicBet Ligaen, nu med et enkelt point ned til Esbjerg, der puster dem i nakken. Næste gang FC Fredericia skal i kamp er på lørdag på hjemmebane mod B.93.