FC Fredericia sikrede sig en dramatisk 4-3-sejr over HB Køge i en målrig kamp, hvor Gustav Marcussen spillede hovedrollen med et hattrick, herunder en afgørende scoring fra straffesparkspletten. HB Køge pressede hårdt for en udligning, men Fredericia holdt stand og rykker op på andenpladsen i tabellen.

FC Fredericia havde på forhånd rystet posen med en anelse, hvor William Madsen kom ind for en skadet Felix Winther, og Jonatan Lindekilde vendte tilbage til startopstillingen, hvilket sendte Oscar Buch på bænken. Med et mål om at rykke op på andenpladsen i tabellen, gik Fredericia på banen med et klart mål: at få de tre point med hjem til Fæstningsbyen.

Kampen startede i et lavt gear, dog med FC Fredericia som det mest initiativrige hold, mens HB Køge virkede afventende. Fredericia byggede flere angreb op, men manglen på den sidste præcise aflevering betød, at de ikke kunne skabe store chancer. Første farlige forsøg kom fra Agon Mucolli, hvis langskud blev vippet til hjørnespark.

Mucolli åbner scoringen
Midtvejs i første halvleg kom kampens første mål. En kæmpe fejl af HB Køges venstreback Gabriël Culhaci, der forsøgte at spille bolden ud bagfra, blev opsnappet af Gustav Marcussen, som sendte bolden videre til Mucolli, der sikkert scorede til 1-0 for FC Fredericia.

HB Køge lod sig ikke kue og begyndte at spille sig mere ind i kampen. Culhaci, der havde fejlet tidligere, gjorde skaden god igen ved at udligne til 1-1 med en hård og præcis afslutning forbi Fredericias målmand Valdemar Birksø. Herefter var der tydelige frustrationer hos HB Køge, men de lykkedes ikke med at få kontrol over kampen.

Vanvittig afslutning på første halvleg
Med første halvleg i tillægstid etablerede Fredericia igen spillet på HB Køges banehalvdel. Marcussen slog til med et flot spark fra kanten af feltet, der blev banket op i det korte hjørne, og gav Fredericia føringen tilbage. Køge-målmanden Berkant Bayrak var chanceløs, og det lignede en pauseføring til gæsterne.

Før første halvleg sluttede, fik HB Køges anfører Mike Jensen dog sat endnu et drama i gang ved at score til 2-2 med et flot mål fra kanten af feltet. Men lige som de fleste troede, at holdene skulle gå til pause med uafgjort, nåede Fredericia endnu et angreb. Mucolli drev bolden op langs venstrekanten og fik sendt et skud afsted, som Bayrak kun kunne parere ud i feltet. Her stod Gustav Marcussen klar til at prikke bolden i mål og genetablere Fredericias føring til 3-2.

Fredericia kom langsomt ud efter pausen
Anden halvleg begyndte med HB Køge som det mest aggressive hold. Rothmann fik en stor chance tidligt, men skød lige forbi mål. Køge fortsatte med at presse, og flere afslutninger testede Fredericias målmand Birksø, der måtte arbejde hårdt for at holde hjemmeholdet fra at udligne.

På et tidspunkt var HB Køge uhyggeligt tæt på at gøre det til 3-3, da Jafar Arias’ hovedstød blev afværget af Birksø og til sidst sparket væk på stregen af Frederik Rieper. Køge blev ved med at angribe, men det sidste skud sad lige i hænderne på Birksø, som holdt sit hold foran.

Efter et intenst pres fra HB Køge begyndte Fredericia langsomt at spille sig tilbage i kampen. Oscar Buch blev indskiftet og skabte hurtigt problemer for Køges forsvar. Han udfordrede målmand Bayrak, som måtte parere hans skud til hjørnespark. Fredericia begyndte at finde mere kontrol over kampen og fik sat flere angreb sammen. Mucolli var igen en vigtig spiller og skabte chancer med præcise afleveringer, men Lindekilde og de andre offensivspillere manglede den sidste skarphed.

HB Køge jagtede udligningen
Med cirka 20 minutter igen indledte HB Køge en sidste offensiv. Indskiftede Salam Jalaei skabte liv i Køges angrebsspil og fik flere gange sat Fredericias forsvar under pres. Men trods flere hjørnespark og en stor chance, som Jalaei ikke fik udnyttet, holdt Fredericia stand.

Fredericia skiftede flere spillere ud, herunder Agon Mucolli, som havde spillet en stor kamp. Kampen var præget af intense dueller, og der var flere gule kort til begge hold. Jeppe Kudsk måtte forlade banen med en skade få minutter efter at være kommet på banen, hvilket efterlod Fredericia med 10 mand i de sidste minutter af kampen.

Med blot få minutter tilbage fik Fredericia tildelt et straffespark, da Bayrak nedlagde Eskild Dall. Gustav Marcussen trådte frem og scorede sikkert, hvilket fuldendte hans hattrick og lukkede mere eller mindre kampen med en føring på 4-2 til Fredericia.

HB Køge nægtede dog at give op og fik tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet, som Marcus Gudmann udnyttede til at reducere til 4-3 med et præcist skud i det korte hjørne. Det skabte spænding i de sidste minutter, hvor Køge pressede på for en udligning.

Trods en sidste stor chance til Køge, hvor Gudmanns afslutning kiksede, lykkedes det ikke hjemmeholdet at få udlignet. Fredericia holdt stand, og kampen sluttede med en kaotisk og dramatisk sejr til FC Fredericia, som nu hopper op på andenpladsen i tabellen.

Kampfakta

HB Køge – FC Fredericia 3-4 (2-3)
22 minutter: Agon Mucolli, 0-1
38 minutter: Gabriël Culhaci, 1-1
45+2 minutter: Gustav Marcussen, 1-2
45+5 minutter: Mike Jensen, 2-2
45+7 minutter: Gustav Marcussen, 2-3
90+3 minutter: Gustav Marcussen, 2-4
90+7 minutter: Marcus Guldmann, 3-4