FC Fredericia tabte sæsonens sidste kamp 1-0 til Hobro, og dermed sluttede de sæsonen på en fjerdeplads. Selvom resultatet ikke fredericianernes vej, vil kampen blive husket for den rørende afsked med Nicolaj Ritter.

Søndag skulle FC Fredericia spille sæsonens sidste kamp, som fandt sted mod Hobro IK. Kampens resultat ville afgøre, om FC Fredericia sluttede på tredje- eller fjerdepladsen i ligaen. Inden kampens start lå FC Fredericia på en fjerdeplads, hvilket betød, at deres skæbne også afhang af udfaldet af Koldings kamp mod Sønderjyske. For at FC Fredericia kunne rykke op på tredjepladsen, var de afhængige af, at Kolding ikke vandt over Sønderjyske. Derfor var både præstationen mod Hobro og resultatet i Koldings kamp afgørende for FC Fredericias endelige placering i sæsonen.

Inden kampen mod kunne begynde, skulle der foregå en del ceremonielle begivenheder på banen. Disse omfattede uddelingen af flere buketter, da årets spiller skulle kåres, og der skulle tages afsked med flere spillere samt medlemmer af trænerstaben. Valget som årets spiller i FC Fredericia faldt på Lundrim Hetemi, der har været afgørende figur for holdet i denne sæson. Det tyder imidlertid på, at Hetemi ikke har en fremtid i FC Fredericia, da hans lejeaftale udløber den 30. juni, og dermed står klubben over for at miste en vigtig spiller i deres trup.

Efter de ceremonielle begivenheder var afsluttet, begyndte kampen mellem FC Fredericia og Hobro IK for alvor. Allerede i kampens 18. minut opstod en stor mulighed for hjemmeholdet. Anders Dahl fandt sig i en gunstig position, men tøvede en anelse for længe med at tage spille bolden. Denne tøven betød, at muligheden for at score blev reduceret, og bolden endte i stedet hos Eskild Dall. Dall kunne ikke udnytte chancen fuldt ud, og dermed forblev stillingen uændret.

I det 21. minut leverede FC Fredericias målmand, Matthias Lamhauge, en imponerende redning. Hobro IK fik en fri chance, men Lamhauge viste sine færdigheder ved at afværge forsøget med en storartet redning, der holdt hjemmeholdet inde i kampen. Blot tre minutter sener var FC Fredericia tæt på at bringe sig foran. Christian Gammelgaard fik plads til et skud, men bolden strøg lige ved siden af målet. Denne nærgående mulighed markerede et skift i kampens dynamik, og det var tydeligt, at begge hold nu virkelig gik efter sejren. Kampen var for alvor blevet åbnet op, og der var en følelse af, at et mål kunne komme når som helst.

Kort før pausen, i det 42. minut, fik FC Fredericia en ny mulighed for at tage føringen. Eskild Dall kom til en afslutning, men situationen kunne have været endnu farligere, hvis bolden var blevet spillet videre til Frederik Carstensen, som stod i en bedre position. Skuddet fra Dall blev dog stoppet af Hobro-målmanden Anders Søndergaard. Chancen gik dermed tabt, og holdene gik til pause uden scoringer, trods flere gode forsøg fra hjemmeholdet.

Tidligt i anden halvleg, præcis i det 50. minut, kom Hobro IK foran. Frederik Christensen udnyttede en velplaceret aflevering og løb i bagrummet. Han modtog et perfekt indlæg og viste koldblodighed ved sikkert at sende bolden i nettet, hvilket bragte Hobro foran med 1-0. Dette mål gav gæsterne momentum og satte pres på FC Fredericia, som nu skulle jagte en udligning.

I det 55. minut blev spillet kortvarigt sat i bero for at ære en af FC Fredericias spillere. Nicolaj Ritter, der har spillet i klubben siden 2018, blev taget ud af kampen til stående ovationer fra hele stadion. Alle spillere, både fra FC Fredericia og Hobro, klappede anerkendende af ham. Flere af hans holdkammerater og endda nogle fra modstanderholdet gav ham varme kram. Dette var en særlig hyldest til Ritter, da det markerede afslutningen på hans karriere som professionel fodboldspiller.

Efter en times spil var Hobro IK tæt på at fordoble deres føring. Et skud mod mål blev kun akkurat reddet på stregen af FC Fredericias forsvar, hvilket forhindrede en 2-0 scoring. Denne dramatiske redning gav hjemmeholdet nyt liv, og de formåede hurtigt at vende spillet. FC Fredericia begyndte at presse fremad og skabte flere farlige chancer, men de manglede den sidste skarphed i afslutningerne, og Hobro-målet forblev uberørt.

Resten af kampen var et stort stormløb mod gæsternes mål. FC Fredericia pressede intenst for at få udligningen og jagtede chancer på stribe. Med seks minutter tilbage af den ordinære spilletid var Simon Bækgård millimeter fra at lave et drømmemål. Han sendte en kanon af et skud mod mål, som kunne have været kandidat til årets mål, men Hobro-målmanden Anders Søndergaard viste klasse og leverede en fremragende redning.

FC Fredericia fortsatte med at presse på i de sidste minutter af kampen, men trods deres ihærdige indsats lykkedes det dem ikke at få bolden i nettet. På trods af flere nærgående forsøg og en intens offensiv forblev måltavlen uændret. Dermed sluttede FC Fredericia sæsonen på en fjerdeplads i tabellen, idet de ikke formåede at overhale Kolding og sikre sig tredjepladsen i NordicBet Ligaen.