FC Fredericia havde et massivt spilovertag mod Hvidovre, og havde flere store chancer, men ind kom bolden ikke. Derfor tabte fredericianerne 1-0 til Hvidovre.

Søndag eftermiddag stod FC Fredericia over for en vigtig opgave, da de skulle forsøge at rejse sig efter et skuffende 3-0 nederlag til OB tidligere på ugen. Kampen mod OB havde efterladt Fredericia med noget at bevise, og dagens opgør mod Hvidovre var en oplagt mulighed for at genfinde momentum. Hvidovre kom dog heller ikke til kampen med stor selvtillid, da de i deres seneste kamp kun havde formået at spille 0-0 mod Hillerød i en kamp, der havde været præget af manglende skarphed i angrebet.

Sammenlignet med kampene tidligere på ugen havde begge trænere valgt at foretage justeringer i startopstillingerne for at bringe frisk energi og nye taktiske tiltag ind i spillet. Hvidovres cheftræner gav blandt andet Frederik Høgh og Jagvir Singh, der tidligere har spillet for FC Fredericia, plads i startopstillingen. Singh havde formentlig en ekstra motivation til at præstere mod sin tidligere klub.

På den anden side havde FC Fredericia også justeret deres opstilling. Jesper Juelsgård og Felix Winther blev begge inkluderet fra start, hvor især Winthers indtræden var bemærkelsesværdig. Det var Winthers første gang i startopstillingen siden hans ankomst til klubben blot få dage forinden, og han fik dermed hurtigt chancen for at vise sit værd på banen. Begge trænere håbede, at de nye ansigter ville give deres hold det nødvendige løft for at sikre tre point i det vigtige opgør.

Felix Winthers debut i startopstillingen blev dog en kort fornøjelse. Ikke længe efter kampens start blev Winther involveret i en omstilling, hvor han blev tacklet hårdt af en Hvidovre-spiller. Tacklingen viste sig at være så alvorlig, at Winther ikke kunne fortsætte kampen og måtte lade sig udskifte. William Madsen blev hurtigt sendt på banen som erstatning, hvilket ændrede Fredericias planer tidligt i opgøret. For Winther, som netop havde skiftet til FC Fredericia og havde set frem til at markere sig, var det en skuffende begyndelse på hans tid i klubben.

23 minutter inde i kampen fik FC Fredericia en gylden mulighed for at bringe sig foran. Oscar Buch stod bag aktionen, hvor han med et imponerende løb flænsede Hvidovres forsvar fuldstændig op i en hurtig omstilling. Med en præcis og velovervejet pasning spillede han Asbjørn Bøndergaard fri foran mål. Det lignede en oplagt scoringsmulighed, men desværre tøvede Bøndergaard en anelse for længe med at afslutte, hvilket gav Hvidovre-keeper Filip Djukic tid til at positionere sig korrekt. Bøndergaard fik sendt en afslutning af sted, men den gik lige på Djukic, som dermed kunne afværge Fredericias største chance i kampen indtil videre.

Fire minutter senere var FC Fredericia igen tæt på at bryde dødvandet og få bolden i nettet. Denne gang var det Jakob Jessen, der tog initiativ med et stærkt drive fremad på banen, hvor han skabte plads og momentum for sit hold. I en hurtig kombination blev bolden sendt videre til Agon Mucolli, der med en elegant hælaflevering spillede den frem til en fremadstormende Daniel Kristjansson. Kristjansson kom fri til afslutning og trykkede resolut af mod målet, men endnu en gang var Filip Djukic i Hvidovre-målet på plads.

FC Fredericia dukket før pausen

I det 42. minut fik Hvidovre bragt sig i front efter en situation, der opstod i forlængelse af en dødbold. FC Fredericia blev fanget på flade fødder, da et velplaceret indlæg blev sendt ind i feltet. Fredericias forsvar formåede ikke at få clearet bolden, og det udnyttede Hvidovres Christian “Greko” Jakobsen til fulde. Jakobsen var hurtig til at reagere og fik sendt bolden i kassen, hvilket gav Hvidovre en vigtig 1-0 føring kort før pausen.

Lige inden pausefløjtet var FC Fredericia millimeter fra at udligne. Efter et hjørnespark opstod der tumult i Hvidovres felt, og bolden blev farligt sendt mod mål. Filip Djukic, der allerede havde vist sin værdi tidligere i kampen, kom endnu en gang i fokus. Med en lynhurtig reaktion formåede han at afværge forsøget på målstregen, hvilket forhindrede Fredericia i at få udlignet til 1-1. Det var en dramatisk afslutning på første halvleg, hvor Fredericia igen var tæt på, men hvor Hvidovre kunne gå til pause med en spinkel føring, takket være deres sikre sidste skanse i målet.

Stormløb mod Hvidovres mål

nden halvleg begyndte med et massivt pres fra FC Fredericia, der tydeligt var opsatte på at få udlignet den spinkle føring, Hvidovre havde opbygget inden pausen. Allerede kort inde i halvlegen fik Gustav Marcussen testet Hvidovre-keeper Filip Djukic med et skud, der dog blev håndteret af den solide målmand. Presset fortsatte, og efter 49 minutter var FC Fredericia igen tæt på at få netmaskerne til at blafre.

Denne gang kom muligheden fra et direkte frispark, som var millimeter fra at gå i mål, men endnu en gang trådte Djukic i karakter med en fremragende redning. Han kunne dog ikke holde bolden, og den efterfølgende returbold faldt ned for fødderne af Oscar Buch, der hurtigt forsøgte at sende den i kassen. Djukic var dog hurtig på benene og fik afværget forsøget, hvilket endnu en gang forhindrede FC Fredericia i at udligne. Hvidovre blev tvunget til at stå imod et voldsomt pres fra Fredericia, der gjorde alt for at få et mål på tavlen.

FC Fredericia fortsatte med at dominere spillet og jagtede ihærdigt en udligning, som kunne bringe dem tilbage i kampen. 68 minutter inde i opgøret var det Agon Mucolli, der næsten skabte den forløsende scoring. Efter at have afdriblet en Hvidovre-spiller med en flot teknisk aktion, fandt Mucolli sig selv i en favorabel position tæt på mål. Med et klart skudforsøg foran sig så det ud til, at Fredericia endelig kunne få bolden i nettet, men Mucolli fik ikke den ønskede træfning på bolden, og den strøg desværre over mål. Det var endnu en stor chance til Fredericia, som trods deres vedvarende pres stadig manglede det sidste skarphed for at få bolden over stregen.

Med blot to minutter tilbage af kampen fortsatte FC Fredericia deres intense jagt på en udligning. I en dramatisk afslutning på opgøret opstod der en gylden mulighed, da den indskiftede Daniel Thøgersen pludselig fandt sig selv i en fri position foran mål. Det var en chance, som kunne have sikret Fredericia det ene point, de havde kæmpet hårdt for hele anden halvleg. Thøgersen blev lidt for ivrig i situationen og valgte at afslutte for tidligt. I stedet for at tage et ekstra træk eller vente på det rette øjeblik, skød han hastigt mod mål, men bolden strøg forbi stolpen og ud til målspark. Det var endnu en stor mulighed, der gik til spilde for Fredericia.

Bolden ville ikke ind

Dybt inde i kampens overtid fik FC Fredericia endnu en mulighed for at udligne og sikre et point. Denne gang var det Jesper Juelsgård, der fik chancen, men desværre ramte han bolden svagt, og forsøget endte uden for målrammen. Trods et massivt spilovertag og flere store chancer måtte Fredericia se sig slået med 1-0 af Hvidovre, som formåede at holde stand hele vejen til slutfløjtet.

Dette resultat betyder, at FC Fredericia nu ligger på tredjepladsen i NordicBet Ligaen, á point med netop Hvidovre, som med sejren også har 12 point. FC Fredericia skal nu rette fokus mod deres næste udfordring, som finder sted på søndag, hvor de møder HB Køge på udebane.

Kampfakta

FC Fredericia – Hvidovre IF 0-1 (0-1)
43 minutter: Christian “Greko” Jakobsen, 0-1