FHK tabte 32-38 til Füchse Berlin, men i første halvleg var tyskerne presset. I anden halvleg endte det store tyske hold, der har blandt andet Mathias Gidsel, med at trække fra.

Torsdag aften stod FHK over for en formidabel udfordring i Champions League, da de skulle møde det stærke hold fra Füchse Berlin. Med to store nederlag i bagagen fra de indledende runder var forventningerne til kampen præget af realisme og respekt for modstanderen. På trods af denne modgang og det på forhånd anerkendte svære udgangspunkt, trådte FHK’s spillere ind på banen med en bemærkelsesværdig kampånd. Foran 3.145 engagerede tilskuere, der fyldte arenaen med støtte og håb, kæmpede FHK’erne ufortrødent og nægtede at lade sig overmande af modstanderen.

FHK’s udfordring blev yderligere forværret af en række skader blandt nøglespillere. Thorsten Fries, der normalt er en af holdets vigtigste defensive skikkelser, måtte sidde ude med en skade, hvilket efterlod et stort hul i forsvaret. Sammen med Fries var også Sebastian Henneberg, Kasper Palmar og Nikolaj A. Nielsen ude af spil, hvilket svækkede holdets muligheder markant. Særligt fraværet af Fries blev mærkbart, da FHK blev tvunget til at hente deres tredje målmand, Rasmus Storm, fra 2. divisionsholdet, som backup på bænken til den rutinerede Sebastian Frandsen. Dette skabte en ekstra udfordring, da Frandsen stod med et stort ansvar som eneste rutinerede keeper i kampen mod et så stærkt hold som Füchse Berlin, som har et imponernede holdkort bestående af blandt andet danskerne Lasse Andersson og Mathias Gidsel, hvor sidstnævnte særligt i starten af kampen gjorde sig bemærket med flere mål.

Kampen startede som én stor fest for FHK, hvor hjemmeholdet kom flyvende fra start. Holdet tog hurtigt føringen, og man kunne mærke publikums begejstring bølge gennem arenaen. Martin Bisgaard blev første mand på tavlen, da han med sikkerhed sendte FHK i front, hvilket satte stemningen i vejret blandt de trofaste tilskuere. FHK’s spillere leverede en imponerende indsats og viste en modstandskraft, som de ikke havde været i stand til at mobilisere mod Sporting i sidste uge. Denne stærke åbning føltes som en sejr i sig selv og gav holdet den selvtillid, de havde brug for i det videre forløb af kampen.

Efter en lovende start for FHK, begyndte kampens momentum at skifte, og 12 minutter inde i kampen lykkedes det Füchse Berlin at tage føringen med 8-5. Den tyske storklub udnyttede deres erfaring og kvalitet til fulde, særligt takket være deres keeper, Dejan Milosavljev, der leverede en fremragende præstation mellem stængerne. Milosavljev stod særligt stærkt på nærskuddene, hvor han gang på gang formåede at afværge FHK’s forsøg og holde sit hold i front.

FHK kæmpede sig tilbage

Hvis nogen havde forventet, at FHK ville bukke under og lade sig køre over af det stærke Füchse Berlin-hold, blev de hurtigt gjort til skamme. FHK-spillerne viste imponerende kampgejst og nægtede at give op, selv da de var bagud. Holdet holdt fast i deres gameplan og fortsatte med at kæmpe sig tilbage i opgøret. Efter 23 minutter lykkedes det Einar Olafsson at udligne til 13-13, hvilket sendte et tydeligt signal om, at FHK ikke havde tænkt sig at give denne kamp fra sig uden en hård kamp.

FHK formåede at kæmpe sig tilbage og endda tage føringen igen mod slutningen af første halvleg. Med kun få sekunder tilbage på uret bragte William Moberg sit hold foran 17-16 med et velplaceret mål, hvilket fik håbet om en pauseføring til at blusse op blandt både spillere og tilskuere. Det så ud til, at FHK ville kunne gå til pause med en smal føring, men skæbnen ville det anderledes. I kampens sidste sekund sendte Lasse Andersson et langskud afsted fra midten af banen, som overraskede Sebastian Frandsen i målet. Frandsen så ikke alt for heldig ud i denne situation, og bolden fandt vej til nettet. Dermed gik holdene til pause med stillingen 17-17, og FHK måtte se deres hårdt tilkæmpede føring smuldre i sidste øjeblik.

Klasseforskel i anden halvleg

Fra starten af anden halvleg blev forskellen på de to hold tydeligere. FHK kæmpede med at finde rytmen, og det tog hele fire minutter, før de endelig kom på tavlen igen. I mellemtiden udnyttede Füchse Berlin muligheden til at opbygge et solidt forspring, der skulle vise sig at være afgørende. Denne måltørke fra FHK’s side gav Berlin det momentum, de havde brug for, og det tyske hold strammede grebet om kampen. Selvom FHK fortsat kæmpede bravt, var det forspring, Berlin opbyggede i begyndelsen af anden halvleg, for stort til at blive hentet. Berlin-holdet demonstrerede deres klasse og erfaring, hvilket gjorde det svært for FHK at komme sig og ændre kampens udfald.

Efter 44 minutter af opgøret stod der 27-23 til Füchse Berlin, og det begyndte at se svært ud for FHK. Alligevel blev der sendt klapsalver gennem den store arena, da en bemærkelsesværdig udskiftning fandt sted. Den unge Rasmus Storm blev sendt ind på banen til sin Champions League-debut, da han afløste Sebastian Frandsen, som havde haft en udfordrende kamp med blot to redninger på 29 skud. Storms entré på scenen blev mødt med stor opbakning fra publikum, som anerkendte det modige valg og håbede på, at den unge keeper kunne tilføre holdet ny energi i en vanskelig situation.

Indskiftningen af Rasmus Storm fik ikke den ønskede effekt. Efter fire forsøg uden en eneste redning blev han hurtigt skiftet ud igen, og Sebastian Frandsen måtte tilbage mellem stængerne. Trods dette skift formåede FHK ikke at vende kampen, og det endte med et nederlag på 38-32 til Füchse Berlin. Selvom resultatet ikke gik deres vej, kan FHK dog stadig være stolte af deres indsats, hvor de viste sig frem på den store scene.

Nu ser FHK fremad mod næste opgør, hvor de på søndag skal i aktion i det altid intense lokalopgør mod KIF Kolding i Middelfart Sparekasse Arena.