Fredericia Håndboldklub blev godt og grundigt ydmyget af det portugiske storhold Sporting, som vandt med 37-19.

Torsdag aften spillede Fredericia Håndboldklub deres historiske første kamp i Champions League. På grund af kravene til tilskuerkapaciteten, som minimum skal være 4.000 pladser, blev kampen afviklet i Jyske Bank Arena i Odense, da Middelfart Sparekasse Arena i Fredericia ikke opfylder dette kriterium.

Selvom den større arena i Odense blev valgt for at imødekomme Champions League-kravene, viste det sig desværre at være en noget unødvendig foranstaltning, da blot 2.045 tilskuere fandt vej til kampen mod det portugisiske storhold Sporting CP, der imponerede i den første runde af Champions League med at vinde over Wisla Plock.

På den anden side oplevede Fredericia Håndboldklub en hård realitet i deres første Champions League-oplevelse i Bukarest, hvor Dinamo Bucuresti besejrede dem med en overbevisende sejr på 37-28. Dette nederlag fulgte efter torsdagens kamp mod Sporting CP i Jyske Bank Arena, hvor det hurtigt blev tydeligt, at det ikke var dagen, hvor Fredericia Håndboldklub skulle hente deres første point i den prestigefyldte turnering.

Sporting CP viste sig at være et niveau over fredericianerne, hvilket blev tydeligt allerede fra kampens begyndelse. Under ledelse af den fremragende Francisco “Kiko” Costa tog Sporting hurtigt kontrol og bragte sig foran med 6-2 efter blot otte minutter. Fredericia Håndboldklub kæmpede for at finde fodfæste, men fejl på fejl i angrebet gjorde det næsten umuligt at indhente det portugisiske hold, der konstant udnyttede de danske fejl til at udbygge deres føring.

Efter blot 21 minutter var stillingen 14-5 til Sporting, og det stod klart, at FHK stod over for en næsten uoverkommelig opgave. Allerede på dette tidspunkt syntes kampen at være afgjort, og det kunne have set endnu værre ud for det danske hold, hvis ikke det havde været for målmand Thorsten Fries. Han leverede en række flotte redninger og forsøgte ihærdigt at holde sit hold inde i kampen, men han blev desværre ofte svigtet af et forsvar, der havde svært ved at finde den nødvendige styrke og organisation.

Ved pausen var stillingen 17-8 til Sporting, hvilket afspejlede den klare forskel mellem de to hold. En afgørende faktor i første halvleg var Sportings norske keeper, André Kristensen, som med en imponerende redningsprocent på 50 procent gjorde det svært for FHK at finde vej til netmaskerne. Men mod slutningen af første halvleg var det ikke Kristensen, der stjal opmærksomheden. Det gjorde i stedet Sporting-træner Ricardo Costa, da han ved et uheld kom til at trykke på timeoutknappen lige efter, at Sporting havde mistet bolden.

Denne handling kunne have resulteret i enten et gult kort eller en diskvalifikation, afhængigt af om dommerne vurderede det som usportslig opførsel. Heldigvis for Costa blev situationen ikke anset som alvorlig nok til en diskvalifikation, og han slap med en advarsel i form af et gult kort.

I anden halvleg blev det tydeligt, at FHK havde øjnene rettet mod lørdagens kommende kamp mod Aalborg, da holdet begyndte at prioritere deres nøglespillere. Reinier Taboada og Sebastian Henneberg blev skånet angrebsmæssigt og fik begrænset spilletid. I stedet fik andre spillere, som Arnor Vidarsson, muligheden for at vise deres værd på banen.

På samme måde i målet, hvor Thorsten Fries, efter blot fem minutter af anden halvleg, blev taget ud af kampen. Dette skete trods en stærk start på halvlegen, men Fries tog sig til skulderen og måtte lade sig erstatte af Sebastian Frandsen.

Med et kvarter tilbage af kampen nåede Sportings føring op på 26-13, hvilket gjorde det klart, at FHK slet ingen chancer havde undervejs i opgøret. På dette tidspunkt blev det en kamp for FHK om at begrænse nederlagets omfang så meget som muligt og redde lidt af æren. Holdet kæmpede videre for at holde Sporting fra at udbygge deres føring yderligere, men forskellen i niveau var tydelig, og det blev en vanskelig opgave at holde stand mod det stærke portugisiske mandskab.

Indskiftede Arnor Vidarsson var en af de få positive lyspunkter, som FHK kunne tage med sig fra kampen. Den unge venstre back gik uimponeret til værks og viste både mod og evner på banen. Vidarsson gjorde sig bemærket ved at score på både straffekast og langskud, hvor han demonstrerede sin kraftfulde skudstyrke. I alt nåede han op på tre mål, hvilket gav et lille glimt af potentiale i en ellers svær kamp for FHK.

Selvom Vidarsson leverede en god præstation, forhindrede det ikke FHK i at blive klædt godt og grundigt af. Holdet ramte slet ikke det niveau, der var nødvendigt, og Sporting CP var ganske enkelt i en klasse for sig selv. Fredericianerne blev overmatchet på næsten alle parametre, og kampen endte med de knusende cifre 37-19 i Sportings favør.

Nu må FHK hurtigt samle sig, da næste opgave venter allerede på lørdag klokken 16:00, hvor de møder Aalborg i en vigtig ligakamp.