FHK lignede et hold på vej mod en sejr på udebane mod Mors-Thy, men et nyt nedbrud i den sidste del af kampen, gjorde, at FHK tabte 25-24.

FHK skulle søndag eftermiddag på langfart. Destinationen var Thisted, hvor Mors-Thy Håndbold ventede. Thyboerne er til denne sæson blevet forstærket af blandt andet Henrik Toft Hansen og brødrene Henrik og Frederik Tilsted. Det vidner om, at Mors-Thy har ambitioner og gerne vil i slutspillet. I den seneste kamp gennembankede de Skanderborg AGF Håndbold, men de havde stadig sæsonens første hjemmesejr til gode, da de tabte til Aalborg.

Til gengæld har FHK ikke vundet på udebane mod Mors-Thy siden 2008, og siden tilbagekomsten har de fået gevaldige afklapsninger mod Mors-Thy. De to seneste kampe på udebane mod Mors-Thy har FHK tabt med henholdvis 39-32 og 37-24. Med andre ord: Mors-Thy på udebane er ikke en ønskemodstander for FHK.

Taget i betragtning, at FHK generelt spiller i øst og vest alt efter om de spiller ude og hjemme, var det en kamp, der fra start krævede fuld fokus for Gudmundur Gudmundssons mandskab, som i den seneste udekamp formøblede en seks målsføring mod Lemvig-Thyborøn.

Kampen startede i et voldsomt opskruet tempo. Frederik Tilsted scorede til 5-4 efter syv minutter. Siden fik FHK spillet sig varme. Særligt Sebastian Henneberg gik forrest, og også Fredrik Mossestad skød med skarpt. Højrefløjen brage FHK foran med 9-6 efter 14 minutter, men en udvisning til Evgeni Pevnov fik Mors-Thy tilbage i kampen.

Fire minutter senere havde Mors-Thy udlignet til 10-10, men det slog ikke FHK ud af kurs. I stedet kom fredericianerne foran 12-10, og det fik hjemmeholdets træner, Niels Agesen, til at reagere. Han forlangte timeout. Frederik Tilsted brændte efterfølgende et straffekast, men en teknisk fejl af James Junior Scott gjorde, at FHK ikke kom foran med tre mål igen.

To tekniske fejl i træk, i overtal, lukkede Mor-Thy ind i kampen. Hjemmeholdet udlignede til 13-13, og da FHK samtidig begyndte at brænde på indskiftede Rasmus Henriksen, og det gjorde, at Mors-Thy kom foran med 14-13. Gudmundur Gudmundsson reagerede med en timeout, men ved pausen var FHK fortsat bagud med de samme cifre, da det ikke lykkedes nogen af de to hold at score i de sidste tre minutter.

I anden halvleg kom FHK på rette kurs igen. Thorsten Fries, der kom ind i slutningen af første halvleg, rullede gardinet ned. Mors-Thy gik helt i stå angrebsmæssigt, og det gjorde, at FHK kom på 17-15 og sidenhen 19-15, men som i første halvleg kunne fredericianerne ikke holde kadencen.

Med fire mål i træk fik hjemmeholdet udlignet til 19-19. Rasmus Henriksen stod for det udlignende mål, da FHK spillede syv mod seks, men ikke formåede at score. Gudmundur Gudmundsson forlangte derfor timeout, og det satte fut i FHK.

Med ti minutter igen lød føringen til FHK på 23-20, men i de sidste ti minutter gik fredericianerne helt ned med flaget. Angrebsspillet hang ikke sammen, og fejl på fejl blev lavet, mens skuddene også blev brændt.

adp-as.dk

Mors-Thy kom foran 24-23, og da Kristian Stoklund med halvandet minut igen brændte på gennembrud, kunne hjemmeholdet bringe sig foran 25-23 inden, at det lykkedes Martin Bisgaard at reducere til slutresultatet 25-24.