Fredericia Håndboldklubs håb om at hente DM-bronze er i live .Med en sejr på 27-25 mod Skjern lykkedes det fredericianerne at fremtvinge en tredje og afgørende kamp.

Efter en skuffende indsats onsdag, hvor FHK tabte med 34-23 på udebane, skulle holdet vinde søndagens kamp for at fremtvinge en tredje bronzekamp. Uafgjort eller en sejr til Skjern ville sende bronzen til vestjyderne.

Kampens indledende syv minutter fik FHK i teten med 4-1. Thorsten Fries leverede en bemærkelsesværdig præstation i målet, og reddede blandt andet et frit skud fra Skjerns René Rasmussen, og hjalp med at opbygge en solid føring. I banens anden ende spillede FHK kontrolleret og effektivt. I det niende minut, var stillingen 5-1 til FHK. Fries imponerede endnu engang med sin sjette redning. Han virkede umulig at passere.

Som kampen skred frem fik Skjern bedre fat. De gik i syv mod seks, men FHK stod dog imod. Efter 25 minutter var FHK i front med 12-9, og der reddede Fries igen et skud og Nicolaj Nørager scorede i et tomt mål.

Ved pausen stod det 13-10 til FHK. Martin Bisgaard sikrede, at Skjern ikke kom tættere på, da han brød Skjerns angreb og stjal bolden i sidste sekund af første halvleg.

I det 35. minut, udvidede FHK deres føring til 19-13. Dette som følge af to hurtige mål, først af Bisgaard på kontra, og så Nørager i et tomt mål, hvilket førte til en timeout for Skjern.

I det 41. minut, efter tre Skjern-mål i træk, svarede Lasse Balstad igen med et mål, hvilket gjorde stillingen 21-18. FHK kunne dog ikke slå det afgørende forspring, da Christoffer Bonde tog fra i målet.

Ved det 54. minut, med en stilling på 26-24, blev Emil Tellerup indsat i FHK’s mål midtvejs i anden halvleg. Han leverede en fantastisk præstation, særligt da det spidsede til mod slutningen. Efter hans redninger på skud fra Senjamin Buric, forlangte FHK timeout.

I det 59. minut og 14 sekunder, med stillingen 27-25 til FHK, forlangte FHK endnu en timeout. Inden dette, leverede Tellerup endnu engang en stor redning på et skud fra Eivind Tangen.

Kampen endte 27-25 til FHK. Ingen af holdene formåede at score i de sidste minutter, hvilket førte til jubelscener på thansen ARENA.

Den afgørende tredje bronzekamp mellem FHK og Skjern vil blive spillet den 10. juni.