Fredericia Håndboldklub hentede onsdag deres første sejr i Champions League, da de vandt 28-25 på hjemmebane mod Wisla Plock.

Onsdag aften blev scenen sat i Jyske Bank Arena, da Fredericia Håndboldklub tog imod det polske mandskab Wisla Plock i et afgørende opgør i Champions League. Med Champions League-debuten stadig frisk i erindringen, vidste de danske debutanter, at deres videreavancement i turneringen hang i en tynd tråd, og at der derfor ikke var plads til fejl. Wisla Plock, som på papiret var et af de formodede svagere hold i gruppen, skulle besejres, hvis FHK skulle bevare håbet om at avancere til knockout-fasen.

Kampen var af vital betydning for FHK, der indtil nu har haft en udfordrende indgang til den prestigefyldte turnering. Fra første fløjt stod det klart, at hjemmeholdet var opsat på at sætte et solidt aftryk, både taktisk og fysisk, og skabe de nødvendige målchancer mod et polsk hold

FHK lagde stærkt fra land og kom ud med ild i øjnene fra kampens begyndelse. Målmand Sebastian Frandsen spillede en afgørende rolle i de tidlige minutter, hvor han nærmest virkede uovervindelig i målet. Hans imponerende redninger frustrerede de polske angribere og gav FHK den nødvendige tryghed i forsvaret. I den anden ende af banen var det Kasper Young, der tog teten i angrebet. Han udviste både lederskab og skarphed foran mål og var instrumental i at give FHK en tidlig føring. Efter blot ti minutters spil havde Fredericia opbygget en solid føring på 5-2, hvor Young flere gange fandt vejen til netmaskerne.

Efter den stærke åbning fra Kasper Young, tog den svenske playmaker William Moberg teten. Med sin kloge spilforståelse og overlegne teknik styrede Moberg FHK’s angreb som en sand dirigent. Han var her, der og alle vegne på banen, og hans bevægelser både med og uden bold skabte store problemer for Wisla Plocks forsvar.

Mobergs konstante tilstedeværelse i angrebet sikrede, at FHK kunne fastholde deres momentum. Med præcise afleveringer og sikre afslutninger holdt han polakkerne på afstand, og hans evne til at iscenesætte sine holdkammerater gjorde det svært for modstanderne at finde fodfæste. Efter 21 minutters spil havde FHK opbygget en komfortabel føring på 11-8, hvilket viste, at de danske debutanter havde styr på kampen og kunne kontrollere tempoet, præcis som de ønskede.

Hen mod slutningen af første halvleg begyndte Wisla Plock at finde deres rytme, og det skyldtes i høj grad den islandske landsholdskeeper, Viktor Hallgrimsson. Med flere afgørende redninger tog Hallgrimsson for alvor fat i målet og satte en stopper for FHK’s ellers flydende angrebsspil. Hans imponerende præstation mellem stængerne fik polakkerne tilbage i kampen, da FHK pludselig ikke kunne finde vej til netmaskerne.

De danske debutanter, som havde domineret det meste af første halvleg, kæmpede pludselig med at skabe klare scoringschancer i de sidste fem minutter af halvlegen. Wisla Plock udnyttede situationen og begyndte at hale ind på FHK’s føring. Trods modgangen gik Fredericia dog stadig til pause med en snæver føring på 13-11, men det var tydeligt, at de skulle justere deres spil i anden halvleg for at holde det polske pres på afstand.

38 minutter inde i kampen indtraf et kritisk øjeblik for FHK, da forsvarsgeneralen Lasse Balstad blev tildelt sin tredje udvisning af det serbiske dommerpar Marko Boricvic og Dejan Markovic. Denne afgørelse betød, at Balstad måtte forlade banen permanent, hvilket tvang FHK til at sadle om i forsvaret.

Balstad, som havde spillet en nøglerolle i at holde Wisla Plocks angreb i skak, var en central brik i FHK’s defensive struktur, og hans fravær skabte straks nye udfordringer. Med stillingen 18-15 til Fredericia måtte trænerstaben reagere hurtigt og justere deres taktik for at forhindre, at polakkerne udnyttede den nye situation. Det var et vendepunkt i kampen, hvor FHK’s evne til at omstille sig taktisk og opretholde disciplinen i forsvaret blev sat på en alvorlig prøve.

Selvom FHK blev tvunget til at omorganisere sig defensivt efter Lasse Balstads udvisning, forhindrede det dem ikke i at fortsætte deres offensive momentum. Med skarphed i angrebsspillet lykkedes det FHK at udbygge deres føring til 20-15, da der stadig var 20 minutter tilbage af kampen. Hjemmeholdet så ud til at være i kontrol, og publikum i Jyske Bank Arena kunne mærke, at en vigtig sejr var inden for rækkevidde.

Men Wisla Plock nægtede at kaste håndklædet i ringen. Trods modgang viste de polske gæster en imponerende kampånd og fortsatte med at kæmpe sig tilbage i opgøret. Deres vilje til at holde sig inde i kampen og nægte at lade FHK løbe med sejren skabte en intens afslutning, hvor intet var givet på forhånd.

Med ni minutter tilbage på uret var stillingen snævre 24-22, og kampen hang i en tynd tråd for FHK. Men i de afgørende minutter formåede hjemmeholdet at holde hovedet koldt og bevare roen, selv under pres fra Wisla Plock. Sebastian Frandsen viste igen sin klasse i målet og leverede flere afgørende redninger, som holdt polakkerne fra at komme tættere på.

Samtidig var det igen William Moberg, der trådte i karakter i angrebet. Den svenske playmaker tog ansvar og styrede spillet med overblik og præcision, hvilket sikrede, at FHK holdt fast i deres føring. Mobergs afgørende aktioner, kombineret med Frandsens solide præstation i målet, var medvirkende til, at FHK kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med en slutstilling på 28-25.

Med sejren på 28-25 sikrede FHK sig deres første triumf i Champions League, og de danske debutanter viste, at de bestemt stadig er med i kampen om videreavancement. Den hårdt tilkæmpede sejr var et vigtigt skridt fremad for FHK, der nu kan bygge videre på denne præstation i deres resterende kampe, startende med Eurofarm Pelister på torsdag i næste uge.