Fredericia Håndboldklub vandt tirsdag aften 31-27 på udebane mod SønderjyskE og kom dermed tilbage på sporet efter to nederlag i træk.

Det var ellers ikke med de bedste kort på hånden, at FHK drog til Broager Sparekassen Skansen. Stregkæmpen Evgeni Pevnov var tvivlsom til kampen, efter han udgik i fredagens nederlag til Ribe-Esbjerg, men den bomstærke stregspiller viste sig som en kriger. Til gengæld var FHK uden Thorsten Fries, der var ukampdygtig, og i stedet var 2. divisionskeeper Julius Fenger med på bænken som gardering for Sebastian Frandsen.

I starten af kampen lignede det, at målmandssituationen kunne blive et issue. Målene haglede ind bag Frandsen, som heller ikke fik meget hjælp af forsvaret. SønderjyskE spillede i et voldsomt opskruet tempo, som gjorde, at FHK ikke kom til at stå etableret i forsvaret, og det gav problemer.

SønderjyskE var i front med 10-8 efter 12 minutter, men stille og roligt arbejdede Frandsen sig ind i opgøret. Ved stillingen 12-11 efter 16 minutter stoppede han Sebastian Augustinussen fra højre fløj, og det fik for alvor den over to meter høje keeper i gang. I den anden ende gjorde James Junior Scott og Pevnov en forskel – Scott med sit hurtige antrit og hårde skud, og Pevnov med den imponerende fysik på stregen.

James Junior Scott har spillet en meget lille rolle for FHK i denne sæson, men det ændrede sig i kampen mod SønderjyskE, og franskmanden endte med at være en af de helt store årsager til, at FHK gik til pause foran 19-15.

I anden halvleg skiftede FHK taktik. Fra at være med i det opskruede tempo blev der i stedet trukket tempo ud af kampen. Det var formentlig belært af kampe tidligere på sæsonen mod Lemvig-Thyborøn og Mors-Thy, hvor sikre føringer på udebane blev smidt væk, og med mere ro på spillet ville FHK undgå det.

Det forhindrede dog ikke SønderjyskE i at reducere til 20-18 i anden halvlegs indledning, og de fik chancen for at komme endnu tættere på, men formøblede chancen. I stedet strammede FHK op. Sebastian Frandsen fortsatte med at lukke af, og ved stillingen 24-19 krydrede han med en straffekastredning.

Føringen nåede op på 30-23, inden FHK faldt i kadence i de sidste ti minutter af opgøret, men det ændrede ikke på, at FHK rejste sig efter to nederlag i træk og vandt kampen med 31-27.