Fredericia Håndboldklub kunne have vundet mod TTH Holstebro, men afgørende momenter blev fatale.

FHK led et nederlag på 29-28 i sæsonpremieren mod TTH Holstebro, men set ud fra kampens forløb kunne FHK sagtens have vundet. Undervejs skete der dog ting, som ikke burde ske.

Flere gange smed FHK uprovokeret bolden væk i kontrafasen, hvilket førte til, at TTH Holstebro nemt kunne løbe ned i den modsatte ende og score. Det blev dyrt i sidste ende, da FHK tabte kampen med ét mål.

Det er nemt at pege på Mads Kjeldgaards brændte skud i de sidste sekunder som et afgørende moment, men set over hele kampen kan man ikke klandre Kjeldgaard. Man kan derimod se på de mærkværdige fejl i kontrafasen. For eksempel lavede Reinier Taboada en uforståelig fejl ved stillingen 21-20 til FHK med 12 minutter tilbage.

Fejlene endte med at koste dyrt. Statistikken taler sit tydelige sprog efter kampen: Fredericianerne lavede ti tekniske fejl mod TTH’s otte.

6: Topklasse

Sebastian Frandsen (UB): Stod kun i slutningen af kampen.

Thorsten Fries (4): Stod fabelagtigt til tider, men blev skudt lidt hul på, da TTH spillede syv mod seks. Endte med 11 redninger på 36 forsøg.

Martin Bisgaard (2): Brændte en kæmpe chance i kampens indledning. Scorede efterfølgende et enkelt mål.

Frederik Jægerum (3): Blev lidt mærkeligt dømt ude af banen på et enkelt skud, men scorede derudover et enkelt mål.

Reinier Taboada (2): Ikke nogen prangende kamp af cubaneren. Ét mål på to skud og tre tekniske fejl.

Mads Kjeldgaard (5 – Man of the Match): Det er svært at gøre det meget bedre, end Kjeldgaard gjorde det, men de to brændte chancer blev dyre. Den ene et straffekast og den anden en helt fri chance ved stillingen 28-28. Leverede ni mål på 11 forsøg og en enkelt assist.

Arnor Vidarsson (UB): Kom ikke på banen.

William Moberg (2): Sløj kamp af svenskeren, der ellers imponerede stort i optakten. Blev pillet ud efter 20 minutter og kom først ind igen i de sidste ti minutter.

Jonas Kruse (3): Ikke skarp skudmæssigt, men bandt spillet godt sammen og lavede, i modsætning til sine holdkammerater, ingen tekniske fejl.

Anders Martinusen (3): Gjorde det fornuftigt i starten af kampen, men da TTH rettede fokus mod ham, blev han pillet ud efter at have scoret tre mål på fire forsøg og kom ikke på banen igen.

Kasper Palmar (4): Flot debut for svenskeren i den danske liga med fem mål på seks forsøg fra den unge højre back.

Fredrik Mossestad (3): Trak flere angrebsfejl, som ikke kan ses i statistikkerne, men brændte en stor chance i kampens indledning.

Kasper Young (UB): Spillede ikke nok.

Evgeni Pevnov (3): Den rutinerede stregspiller burde have udlignet i allersidste sekund, men bolden gled ud af hænderne på ham ved en åben chance. Forinden havde han lavet fire mål på seks forsøg, men de to brændte skud var store chancer, hvilket trækker ned i bedømmelsen.

Lasse Balstad (3): Gjorde det godt i forsvaret i seks mod seks, men forsvaret var ikke lige så godt, når TTH spillede syv mod seks.

Einar Olafsson (UB): Spillede ikke nok.

Træner Gudmundur Gudmundsson (3): Udskiftningen af Mads Kjeldgaard med ti minutter igen kan han ikke klandres for, da Kjeldgaard selv havde bedt om en kort pause, da han ikke havde mere luft. Til gengæld ramte Gudmundsson ikke plet ved at sætte Sebastian Frandsen, der var iskold, ind i slutningen af kampen.