Fredericia Håndboldklub var bagud med ti mål ved pausen i den sidste træningskamp mod Bjerringbro-Silkeborg. Anden halvleg var opløftende, men alligevel endte det med et nederlag på 39-36 til Bjerringbro-Silkeborg.

Fredag aften spillede FHK deres sidste træningskamp inden det går løs om præcis en uge i pokalturneringen, hvor HC Midtjylland er modstanderen i ottendedelsfinalen. Til opgøret var FHK uden målmand Thorsten Fries og stregspiller Nikolaj A. Nielsen. Med i stedet var Rasmus Storm og Mads Emil Møller.

Fredericia Håndboldklub fik en vanskelig start på træningskampen mod Bjerringbro-Silkeborg, som blev spillet i Jysk Arena i Silkeborg. Fra kampens begyndelse havde FHK svært ved at finde rytmen, især i angrebet, hvor der blev begået den ene fejl efter den anden. Disse fejl blev hårdt straffet af BSH, som hurtigt udnyttede FHK’s usikkerhed til at score flere kontrascoringer. Allerede efter fem minutter var FHK bagud med 5-0, og det stod klart, at de stod over for en stor udfordring i denne kamp.

adp-as.dk

Efter den svære start fandt FHK efterhånden deres fodfæste og begyndte at få gang i målscoringen. Særligt den svenske spiller Kasper Palmer trådte i karakter og viste sine kvaliteter i angrebet. Palmer var en konstant trussel mod BSH’s forsvar, og efter 16 minutters spil havde han allerede noteret sig for sit tredje mål i kampen. Med sin tredje scoring reducerede han stillingen til 12-8, og FHK viste dermed tegn på, at de var ved at komme tilbage i kampen. Palmer førte an i en periode, hvor FHK begyndte at finde rytmen og troen på, at de kunne matche modstanderne.

Selvom FHK viste gode takter i en periode af første halvleg, var Bjerringbro-Silkeborg tydeligt i et helt andet gear i resten af halvlegen. Anført af en stærkt spillende Rasmus Lauge, der styrede spillet med præcision, og med en stor præstation af Mikkel Løvkvist i målet, formåede BSH at udbygge deres føring yderligere. FHK begyndte at falde tilbage i gamle vaner fra tidligt i kampen med fejl på fejl, både i angreb og forsvar, hvilket gjorde det nemt for BSH at straffe dem. Som minutterne gik, blev forskellen mellem de to hold mere og mere tydelig, og ved pausen var FHK bagud med 25-15. Det var en halvleg, hvor BSH’s overlegenhed kom til udtryk, og hvor FHK havde svært ved at holde trit med modstandernes tempo og skarphed.

Forvandling i anden halvleg

I anden halvleg så man et helt andet FHK-hold træde på banen. De kom ud med fornyet energi og fokus, og det var tydeligt, at de havde justeret deres spil i pausen. En af de spillere, der virkelig trådte i karakter, var William Moberg, som spillede en nøglerolle i FHK’s angrebsspil. Moberg viste både godt overblik og målfarlighed, hvilket gav holdet et tiltrængt løft. Hans præstation inspirerede resten af holdet, og langsomt begyndte FHK at æde sig ind på BSH’s føring.

Mobergs mål og skarpe spil var medvirkende til, at FHK formåede at reducere stillingen til 30-25 efter 42 minutter, og gæsterne fik dermed vist, at niveauet fra første halvleg ikke var repræsentativt for holdets sande potentiale. FHK demonstrerede, at de kunne spille op med BSH, når de fandt rytmen og holdt fokus, og de viste et helt andet niveau i anden halvleg end i de første 30 minutter.

Med ti minutter tilbage af kampen var spændingen for alvor tilbage i opgøret. FHK havde kæmpet sig ind i kampen igen og begyndte nu at true BSH’s dominans. For første gang siden kampens begyndelse kom FHK for alvor tæt på at udligne, og det blev tydeligt, at kampen langt fra var afgjort. Kasper Young spillede en afgørende rolle i denne periode, og med en vigtig scoring reducerede han stillingen til 33-30. Denne scoring gav FHK momentum og skabte håb om, at de måske kunne fuldføre comebacket og få et resultat med hjem fra Silkeborg. Spændingen steg, og kampen var nu helt åben med FHK som en reel trussel mod hjemmeholdet.

Trods en god indsats i anden halvleg lykkedes det ikke for FHK at komme helt på omgangshøjde med BSH. Bjerringbro-Silkeborg holdt stand og sikrede sig en sejr på 39-36 i en kamp, hvor FHK kæmpede hårdt for at indhente det store forspring fra første halvleg. Den spændende afslutning på kampen viste dog, at FHK havde kvaliteterne til at udfordre et stærkt hold som BSH, men det var ikke nok til at vende kampen til deres fordel.

Denne sidste træningskamp inden sæsonstart gav samtidig et tydeligt billede af, hvilke spillere der er tiltænkt store roller i FHK’s trup. Trænerstaben valgte at give de spillere, der står stærkest i hierarkiet, mest spilletid, mens spillere på kanten af holdet fik ingen eller meget begrænset tid på banen. Dette indikerer, at FHK er ved at spore sig ind på den endelige formation og de bærende kræfter, som skal føre holdet gennem den kommende sæson. Selvom resultatet ikke gik FHK’s vej, viste kampen både styrker og svagheder, som holdet kan arbejde videre med frem mod sæsonstarten.