FHK var bagud med ni mål flere gange undervejs mod TMS Ringsted. I sidste ende var FHK meget tæt på et comeback, men det skete ikke. I stedet tabte fredericianerne 28-25.

FHK tog fredag aften hul på slutspillet. Det skete på udebane mod TMS Ringsted. Det skete i en meget varm, intim hal i det midtsjællandske, hvor værterne sæsonen igennem har overrasket og slået blandt andet Aalborg. Spørgsmålet var, om de kunne holde kadencen i slutspillet, hvor FHK kom ind med to point qua andenpladsen i grundspillet.

Fra start var der en overraskelse i luften. Efter et par sjuskede afslutninger blev Tobias Lantz skudt varm. Lantz var pludselig noget nær umulig at få bolden forbi samtidig med, at FHK ikke kunne finde flow i angrebsspillet. Flere gange blev der lavet tekniske fejl, som ikke hører hjemme på dette niveau.

13 minutter inde i opgøret var TMS Ringsted i front med 6-2. Forskellen var Lantz, og at TMS havde skudt hul på Sebastian Frandsen i den anden ende. Ligegyldigt hvad FHK forsøgte, gik det galt. Syv mod seks blev forsøgt efter, at det ikke lykkedes for Reinier Taboada og James Junior Scott at få gang i angrebsspillet.

Jonas Kruse og Kristian Stoklund blev begge forsøgt, men heller ikke de kunne løfte opgaven. Derfor holdt TMS Ringsted fast i deres forspring, som ved pausen lød på 13-7 efter en absurd afslutning på første halvleg. Anders Agger havde oprindeligt brændt hvad der lignede første halvlegs sidste skud. Thorsten Fries ville kaste bolden ud, men Einar Olafsson var ikke klar på det, og i mellemtiden fik Nicolai Colunga brudt afleveringen og endte med at banke bolden i kassen i allersidste sekund.

Anden halvlegs indledning blev et sandt mareridt for FHK. FHK kom bagud 19-10 efter 38 minutter. Reinier Taboada gik lidt hårdt til en TMS-spiller, der gik i jorden. Dommerne skulle se video og valgte at trække det røde kort op af lommen til Taboada for øjnene af hovedrystende FHK-spillere.

Det røde kort satte imidlertid fut i FHK. Med et kvarter igen kom FHK på 20-15 efter en række hurtige scoringer på kontra, og samtidig var TMS Ringsted gået i stå angrebsmæssigt. 21-19 ved stillingen med ni minutter, og et comeback lå i luften, men det lykkedes ikke, selvom det var tæt på.

adp-as.dk

Med tre minutter igen scorede Einar Olafsson til 24-23, da der var tomt mål. I samme øjeblik blev han flået omkuld uden følgestraf. I det efterfølgende angreb lavede TMS’ Colunga en dobbeltdribling, som normalt ville give en teknisk fejl. Det skete ikke, og i øjeblikket efter scorede Christoffer Drejer til 25-23. FHK satsede hele butikken til sidst, og det gjorde, at TMS vandt 28-25.

FHK får mulighed for at komme tilbage på sporet på tirsdag mod Skjern.