Fredericia Håndboldklub sejrede med 36-26 i den første træningskamp på klubbens træningslejr i Tyskland. Modstanderen var det slovenske storhold Gorenje Velenje, som var bagud fra start til slut.

Velenje er tidligere Champions League-deltager og skal i denne sæson spille European League. Derfor var det på papiret en svær modstander, som ventede FHK, men det bar kampen ikke præg af, tvært imod.

Fra start til slut var FHK foran. Ved stillingen 6-1 efter syv minutter fik Gorenje Velenje nok. De forlangte timeout, men lige lidt hjalp det. FHK marcherede videre, og kom foran 9-2 efter ti minutter.

Midtvejs i første halvleg fik slovenerne, for en stund, sat en prop i. De fik reduceret til 13-8, men FHK kom på rette kurs igen og gik til pause foran 22-16.

I anden halvleg kom Thorsten Fries på kassen for FHK. Han tog fra, og reddede undervejs flere frie chancer, men også et straffekast. Det var med til at give en føring på 30-22 efter 47 minutter.

Hen mod slutningen af kampen brugte FHK flere af deres unge spillere, men det ændrede ikke på, at FHK sejrede med 36-26.

FHK spiller igen søndag, hvor modstanderen er Magdeburg.