Der var klasseforskel, da FHK og TMS Ringsted mødtes i ligaen søndag eftermiddag. Fra start til slut var FHK i front, og endte med at vinde kampen med 34-28 efter undervejs at have været foran med ti mål.

FHK gik søndag eftermiddag ind til deres tredje kamp i en intens uge, hvor de tidligere havde stået overfor to stærke modstandere. Mandag aften spillede de en krævende udekamp mod Ribe-Esbjerg, hvor de kæmpede hårdt på fremmed bane. Torsdag var det den europæiske storklub Veszprém, som bød på en stor oplevelse i Champions League. Søndag eftermiddag var det så tid til endnu en udfordring, da TMS Ringsted lagde vejen forbi FHK’s hjemmebane, hvor der var store forventninger om at afslutte ugen med en sejr og vise, at holdet kunne holde det høje tempo trods den hårde kampplan.

I kampens indledning forsøgte TMS Ringsted at lægge pres på FHK ved at spille i højt tempo og løbe på alt, de kunne. Denne aggressive taktik skabte en intens start, men holdet fra Ringsted formåede kun at holde presset i de første fem minutter. Herefter tog FHK over og begyndte at dominere spillet. Med præcise angreb og solidt forsvar trak de hurtigt fra deres modstandere. Efter blot 12 minutters spil havde FHK opbygget en komfortabel føring på 8-5, hvilket satte tonen for resten af kampen.

18 minutter inde i kampen havde FHK fuldstændig kontrol, og de havde fordoblet deres føring til 14-7. På dette tidspunkt virkede kampen reelt set afgjort, hvilket gav cheftræner Gudmundur Gudmundsson muligheden for at udnytte bredden i truppen, især i lyset af det hårde kampprogram, holdet har været igennem den seneste uge. Evgeni Pevnov, der normalt spiller nærmest fuld tid, blev sat på bænken og kom ikke på banen igen. Reinier Taboada fik også et hvil, da han løbende roterede med Mads Kjeldgaard kampen igennem. Dette gav FHK en tiltrængt mulighed for at spare på kræfterne til kommende opgaver, uden at det gik ud over kontrollen i kampen.

Ved pausen stod stillingen 20-12, hvilket tydeligt afspejlede den dominans, som FHK havde udvist gennem første halvleg. De viste med overbevisning, at de har et ekstra gear, når de møder hold som TMS Ringsted i ligaen. FHK’s overlegne spil både offensivt og defensivt efterlod ingen tvivl om, at de kunne hæve deres niveau, når det var nødvendigt, selv i en periode med mange kampe på kort tid.

I begyndelsen af anden halvleg fortsatte FHK deres dominans og øgede føringen til 27-17, hvilket cementerede deres kontrol over kampen. Herefter begyndte intensiteten dog naturligt at falde en smule, da FHK, som følge af det hårde kampprogram, ikke havde behov for at presse yderligere på. Med kampen reelt afgjort tillod de sig at tage farten lidt ud af spillet, hvilket gav TMS Ringsted en smule mere plads, men uden at det nogensinde for alvor truede FHK’s komfortable føring.

Som et klart symbol på FHK’s overlegenhed blev Martin Bisgaard, der blev holdets topscorer med syv mål, sparet i hele anden halvleg. I stedet fik den unge Frederik Jægerum muligheden for at vise sit værd og spillede hele anden halvleg. Træner Gudmundur Gudmundsson udnyttede også lejligheden til at give Wiliam Moberg og Anders Martinsen et tiltrængt hvil, hvilket åbnede op for mere spilletid til blandt andre den unge Jonas Kruse, der fik værdifuld spilletid på banen.

Med omkring et kvarter tilbage blev det også tid til, at Thorsten Fries kom på banen som afløser for Sebastian Frandsen. Fries greb chancen og præsterede en redningsprocent på 33,33 procent i den resterende tid af kampen. Trods det faldende tempo mod slutningen af kampen lykkedes det FHK at sikre en solid sejr på 34-28, hvilket understregede deres styrke og dybde i truppen, selv efter en hård uge med flere kampe.

Den helt store forskel for FHK blev i opgøret forsvaret, der lukkede af i første halvleg anført af Lasse Balstad i midterblokken og Sebastian Frandsen. Det betød, at FHK kunne score det ene kontramål efter det andet. Således fik FHK lavet hele 14 kontramål i kampen, mod TMS Ringsteds seks.

Næste gang FHK skal i kamp er på onsdag mod Wisla Plock i Champions League i en kamp, der spilles Jyske Bank Arena i Odense.