Jesper Brock er en mand med mange talenter og en interessant historie, der strækker sig over en række brancher. Han begyndte sin rejse som økonomistuderende på Odense Universitet, men fandt hurtigt ud af, at studievejlederen havde solgt det for godt. I stedet for at forfølge en karriere inden for økonomi, prøvede Brock andre ting, herunder at arbejde som postbud og så har han siden 1986 også været DJ.

Jesper var aldrig sikker på sin karrierevej, men han fandt tidligt i livet en passion for journalistik. I dag er han advokat med speciale i familieretssager.

– Jeg arbejdede som journalist, på et lokalt blad her i byen (red. Fredericia), som senere blev opkøbt af Politikens lokalaviser. Jeg var med til at starte det her lokalblad, og på et tidspunkt var den mission fuldført, siger han.

Trods sin succes inden for journalistik følte Jesper, at han havde brug for en forandring og begyndte derfor at undersøge forskellige karrieremuligheder. Hans baggrund inden for økonomi og journalistik havde på en måde vækket en interesse for jura i ham.

– Oprindeligt læste jeg økonomi på Odense Universitet, men det gik hurtigt op for mig, at det ikke var så spændende, som studievejlederen havde fået mig til at tro. Til gengæld synes jeg, at erhvervsjura var meget interessant, fortæller Brock.

Han arbejdede kortvarigt hos Post Danmark, hvor han startede som postbud og derefter arbejdede sig op i administrationen. Han arbejdede bl.a. med it-udvikling og salg, men til sidst indså han, at det heller ikke var vejen for ham. Det store vendepunktet for Jesper kom, da han blev kontaktet med en ny mulighed.

– På et tidspunkt blev jeg spurgt, om jeg ville være med til at opbygge en ny avis fra bunden. Jeg tænkte, at det var en chance, som man kun får én gang i livet, og jeg måtte prøve det, siger Jesper.

Denne beslutning førte til, at han tog en pause fra at jagte hvad han “skulle være når han blev voksen” og fokuserede på at opbygge avisen. Efter at have succesfuldt opbygget avisen stod Jesper over for spørgsmålet der havde plaget ham før, “hvad skulle han nu gøre”?

– Jeg havde kigget på jura over flere omgange, men det blev afbrudt, da muligheden for at bygge en avis dukkede op. På et tidspunkt må man finde ud af, hvad man vil lave næste gang, når man bliver voksen, siger han med et grin og fortsætter:

– Det har ikke altid været i kortene, at jeg skulle være advokat men som voksen så fik jeg jo den her skøre ide og tænkte at det skulle jeg, det sker nogle gange for mig.

Denne erkendelse fik ham endelig til at starte sin egen advokatvirksomhed, som ifølge ham selv har været hans hidtil mest succesfulde ide. Den endte dog med samtidig med at koste ham dyrt. For med succes følger arbejde og udgifter, med arbejdet og bunker af parpirer følger presset.

– Jeg fik sgu nok at lave ret hurtigt, og et brand som rigtig mange kendte, så der var der var knald på. Det var nok lidt mere end den nyuddannede advokat han måske lige var forberedt på. Jeg lavede den klassiske brøler, for folk der starter sit eget, jeg fik etableret mig alt for stort. Med stort kontor, sekretær og hele molevitten. Jeg havde sat mig i en konstruktion, hvor der var faste omkostninger for over 400.000 kroner om året, oveni det kom min egen løn.

Sagerne vælter ind hos Jesper Brock, men inden i ham væltede noget helt andet.

– Jeg kan huske at jeg ankommer til kontoret ved 9-tiden, efter at have afleveret mit barn, og jeg sættet mig ved computeren. Så er der et langt sort hul, jeg husker intet, 2-3 timer senere kommer jeg til mig selv, mens jeg stadig bare sidder og kigger på computeren. Det var der alt ramlede, det var stress, siger Jesper Brock, lavmælt.

Takket være en kollega, kom Jesper hjem, og kontoret blev lukket på ubestemt tid.

I dag er det store kontor væk, sekretæren er væk, de mange omkostninger er væk, men Jesper har rejst sig efter 14 måneder på sofaen. Han er tilbage, men alting er anderledes.

Han tilskriver sin succes og sit fald med hans evne til at starte og mobilisere energi til et projekt.

– Jeg er god til at starte ting og få dem i gang. Jeg kan mobilisere næsten enhver mængde energi, så længe det stadig er sjovt, siger han.

Han erkender også vigtigheden af at være åben over for nye muligheder og tage chancer, men man skal have sig selv med, især når man har ligget ned så længe.

Jesper Brock, bruger i disse tider rigtig meget af sin tid, på sager med forældre der får tvangsfjernet deres børn af kommuner, rundt omkring i Landet. Foto: AVISEN

– Sådan set i bakspejlet, man bliver så klog i længden, så var jeg simpelthen ikke dygtig nok til at styre det, for det første var konstruktionen forkert, den var alt for stor og så havde jeg jo svært ved have nogen som helst styrring af tid, jeg anede ikke hvor lang tid forskellige sager ville tage, fortæller Brock og trækker på skuldrene.

Jespers rejse har lært ham meget. Han har stået ved afgrunden og foretaget ændringer, men hans beslutsomhed og vilje til at tage chancer har ført ham derhen, hvor han er i dag. Han er et vidnesbyrd om, at meget er muligt, når man ser sig selv i øjnene og er villige til at tage et spring ud i troen og tage imod nye muligheder. Den dag i dag er Jesper Brock en helt anden advokat, men han tager stadig gerne ud som DJ i weekenderne.

0 0 stemmer
Article Rating
Følg
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer