For 18-årige York Frederic Hofmeister Flint fra 3.B på Fredericia Gymnasium var det en særlig oplevelse i dag. Han skulle nemlig vise Kong Frederik rundt, inden kongen skulle løbe one mile.

York Frederic har en helt speciel baggrund som et fæstningsbarn. Han er nemlig født og opvokset inden for Fredericias historiske fæstningsvolde. Denne mulighed findes dog ikke længere, da fødeafdelingen inden for fæstningsvoldene blev lukket i 2006, året efter York Frederic kom til verden. Hans historie er derfor noget helt unikt, da ingen længere kan blive født inden for fæstningens mure.

York Frederic Hofmeister Flint. Foto: AVISEN

Den historie havde han tænkt sig at fortælle til Kong Frederik, da han ankom til Fredericia klokken 10:20 for at skyde Royal Run i gang og løbe one mile-distancen, inden kongen skulle videre til Aarhus og senere København. Inden det hele gik løs, sagde York følgende til AVISEN:

– Den bliver rigtig fed, og jeg glæder mig utrolig meget, sagde han.

At møde kongen er noget specielt, og det har derfor heller ikke været helt uden nerver for gymnasieeleven.

– Nerverne i de sidste par dage har ikke været så store, men i morges da jeg vågnede, kunne jeg mærke det, forklarede York Frederic.

Han har samtidig skulle holde det hemmeligt. Derfor er det først i dag, at venner, familie og klassekammerater har fået besked om det. Han kender derfor ikke reaktionerne endnu.

– De ved det ikke endnu. Jeg har fået et skriv i morges, da de så det på Go’ Morgen Danmark og spurgte, hvorfor jeg ikke havde fortalt om det, men det måtte jeg ikke, sagde York Frederic.

York Frederic Hofmeister Flint i dialog med TV2. Foto: AVISEN

Hvordan han præcis blev valgt, er York Frederic Hofmeister Flint selv lidt i tvivl om.

– Mit gymnasium valgte mig. Kommunen spurgte, om de kendte en, så tænkte de på mig, og det er en kæmpe ære, sagde gymnasieeleven, som ikke selv skulle løbe turen med kongen, men løbe femkilometeren.