Nicole Gehrt havde i en årrække svært ved at finde sig til rette i arbejdslivet, men det vendte et praktikophold hos Brødrene Dahl og en handelsuddannelse samme sted fuldstændigt op og ned på.

Da Nicole Gehrt fra Vejen først fik foden inden for i butikken hos Brødrene Dahl i Middelfart, skulle det vise sig, at hun ikke var til at slæbe ud derfra igen. Hendes praktikophold blev i første omgang forlænget flere gange, så blev hun optaget som handelselev, og siden september 2021 har hun været fastansat som intern sælger.

– Det er helt vildt med den udvikling, der er sket for mig. Jeg vil ikke bytte det for noget, siger 34-årige Nicole, som derfor også, uden at brokke sig, kører næsten 100 km om dagen for at kunne passe sit job.

Forud var gået en længere periode, hvor hun var ramt af depression. Nicole havde sin egen grillbar, men følte, at hun aldrig havde fri. Et grundforløb som VVSer fik hun også gennemført, men det var umuligt for hende at finde en elevplads. Først hos Brødrene Dahl, der er landets førende grossist inden for VVS, Vand & Kloak, begyndte tingene for alvor at lykkedes for Nicole. -Min chef vidste godt, at jeg havde det svært, men han har altid troet på mig. Og i det hele taget oplever jeg, at der altid er nogen, der griber dig, hvis der er problemer. For Nicole var det derfor et helt oplagt valg at fortsætte som intern sælger, da hendes elevtid var vel overstået.

– Der er faktisk nogle af kunderne, der ikke helt har opdaget det endnu og spørger, om jeg ikke snart er udlært, griner hun. Kommunikation lige ud af posen Netop håndteringen af kunderne er noget af det, hvor Nicole føler, hun har lært rigtig meget. Som eneste kvinde i butikken blandt håndværker-kunder skal hun være forberedt på en ofte meget direkte tone.

– Mange af kunderne får jeg faktisk et ret personligt forhold til, men der bliver også sagt nogle vilde ting, og nogle gange er det vigtigt for min egen skyld, at jeg giver igen. Både min far og min mand er VVSere, så det kommer ikke bag på mig, og ellers er min chef god til at minde mig om, at jeg skal sige fra.

Selvom Nicole for kun ca. halvandet år siden fik sin handelsuddannelse, har hun allerede flere gange haft mulighed for at videreuddanne sig.

– Jeg har for eksempel været på kursus i salg og salgspsykologi på Erhvervsakademiet i Aarhus, og så er jeg også blevet uddannet som værktøjsansvarlig i vores butik. Det er det fede ved jobbet. Der er masser af udvikling, hvis man selv har lyst til det. Samtidig har jeg fri hver weekend, og det betyder selvfølgelig meget, når jeg har mand og to børn, understreger Nicole Gehrt.

Brødrene Dahl har i alt 53 butikker landet over og skal i år bruge 22 unge, der – ligesom det var tilfældet med Nicole – har lyst til at være handelselev. Flere end otte ud af ti vælger i øvrigt at fortsætte i virksomheden, efter de er udlært.

0 0 stemmer
Article Rating
Følg
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer