Danmark har sikret sig et godt udgangspunkt for de sidste fire EM-kvalifikationskampe. Med en sejr på 1-0 på udebane mod Finland er danskerne kommet et stort skridt nærmere næste års EM-slutrunde i Tyskland.

Danmark tabte uventet på udebane til Kasakhstan med 3-2 og befandt sig derfor i en presset situation. Men det blev der lavet om på i kampen mod Finland, som blev betragtet som en af de sværeste tilbageværende kampe.

Det holdt dog hårdt. Danskerne kunne ikke nedbryde den finske defensiv og manglede generelt x-faktor i den sidste tredjedel af banen. De største danske chancer kom derfor efter langskud. I første halvleg stod Jesper Lindstrøm for den største chance, da han med et skud, der brækkede i luften, var tæt på at sende Danmark i front. Men Lukas Hradecky fik reddet forsøget.

I anden halvleg forsøgte Christian Eriksen sig med et frispark. Et følsomt spark med god fart kom forbi muren, men igen var Hradecky på plads. Den finske keeper var også klar, da Christian Nørgaard sendte en kanonkugle afsted mod Finlands mål med knap et kvarter tilbage.

Som kampen skred frem, lignede det, at kampen ville ende 0-0, men Pierre-Emile Højbjerg ville det anderledes. Med fem minutter tilbage spillede Joakim Mæhle Højbjerg fri på kanten af feltet, og med et følsomt spark udplacerede han Hradecky og scorede kampens enlige mål.

Sejren betyder, at Danmark overhaler Finland i EM-kvalifikationspuljen og nu indtager førstepladsen.