Patrick Viborg Andersen er journalist for Fredericia Avisen til dagligt, men hvad indebærer jobbet som journalist egentligt ?

Mange tror at man som journalist kun skriver om et emne, men sådan er det ikke ved de lokale aviser.

– Jeg er journalist her på AVISEN, hvor vi skriver om fire dækningsområder blandt andet fredericia, der skriver vi om alt fra den historiske landsoldater, renoveringer, men også om små lokale åbninger af butikker, Vi skriver lige fra Fredericia, Kolding, Vejle og Middelfart, men også om hvad der fx sker over på Christiansborg, forklarer Patrick.

Selvom man skriver om flere byer ad gangen, har Patrick stadig et speciale i en by.

– I Fredericia dækker jeg bredt, jeg skriver om alt lige fra en lille butiksåbning, hvad de laver her (på Landsoldatpladsen, red.), men også om de beslutninger de tager inde på rådhuset. Mit speciale er sport, hvor jeg så dækker byens forskellige sportshold, siger Patrick.

Mange unge har ofte drømmejobs men Patricks vej ind i journalistik er nok lidt mere speciel end andres.

– Et eller andet sted har jeg altid syntes, at journalistik har være rigtigt fedt, jeg kan huske at jeg i folkeskolen i 9 klasse, var på Jyllands Posten i Aarhus, som en skoleudflugt, hvor vi så hvordan det var at arbejde på en redaktion. Derfor var jeg allerede interesserede i det fra 9 klasse, fortæller Patrick og fortsætter :

– Da jeg så blev ældre der interesserede jeg mig stadig for sport som jeg stadig gør den dag i dag, der begyndte jeg så at skrive på en frivillig håndboldhjemmeside, så begyndte jeg så at få løn for det, der opdagede jeg så faktisk hvordan det er at være i branchen uden at have lavet noget som helst andet. Da jeg så var færdig med at få en uddannelse begyndte jeg på Universitetet. Efterhånden som jeg afsluttede min universitets uddanelse, spurgte Andreas så om jeg ville Arbejde på AVISEN, som han havde købt på daværende tidspunkt, på den måde er jeg kommet ind i branchen.

I Medie og journalist branchen er arbejdstiderne ofte meget svingende arbejdstider, det betyder at man dermed ikke kan sikre sig at se en serie på sofaen hver aften.

– Når der sker noget så skal jeg på arbejde, man kan ikke sige at jeg kun har en 37 timers arbejdsuge som i de fleste andre brancher, hvis der sker noget klokken 20 om aftenen så sker der noget klokken 20 om aftenen, så det er ikke bare noget med at møde klokken 08:00 på kontoret og vente på, at der sker noget, fortæller Patrick og fortsætter :

– Der er meget svingende arbejdstider, nogle uger er der 20 timers arbejde, hvor der så i andre er 50 -60 timers arbejde. Så man skal være indstillet på, at man ikke bare kan sige til kæresten eller ægtefællen derhjemme, at man er hjemme klokken 20 i aften, for der kan nå at ske noget, så man skal ikke hænge sig op på, at man har fri hver aften, forklarer Patrick.

Dermed kan man konkludere, at det fede ved journalistik, for Patrick er, at man kan dykke ned i emner, som man synes er interessante. Bagsiden af medaljen er, at man ikke har fri hver aften.

0 0 stemmer
Article Rating
Følg
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer