Det lugtede af uafgjort indtil det 94. minut mellem Middelfart og FC Helsingør, men et straffespark i kampens sidste aktion gjorde, at det nordsjællandske hold vandt 2-1.

Middelfart gik ind til lørdagens kamp med et klart mål om at forsvare deres vigtige andenplads i 2. division. For at sikre sig denne position skulle de dog bruge en sejr mod FC Helsingør, som på forhånd lå på syvendepladsen. Med presset på deres skuldre og en tæt kamp om topplaceringerne var det en afgørende opgør for Middelfart, der havde vist stabilitet gennem sæsonen. En sejr ville ikke alene cementere deres placering, men også give dem et mentalt boost i jagten på en potentiel oprykning.

Hjemmeholdet fra Middelfart var på forhånd svækket af fraværet af deres faste angriber, Malthe Boesen, hvilket tvang trænerteamet til at omrokere i angrebet. I hans sted startede Oscar Obel-Hall, der skulle forsøge at skabe fare foran Helsingørs mål. Det lykkedes ikke for Obel-Hall at sætte sit præg på kampen, og efter en times spil blev han skiftet ud uden at have markeret sig afgørende. Det var tydeligt, at holdet savnede Boesens skarphed og rutine i angrebet, og det påvirkede i høj grad deres offensive spil.

Begge hold kæmpede for at finde rytmen i en første halvleg, der bar præg af forsigtighed fra begge sider. Ingen af holdene ønskede at risikere for meget fremadrettet, og det resulterede i en kamp, der ikke for alvor kom op i gear. Det var først kort før pausen, at vi fik halvlegens største chance, da Middelfarts Bardhec Hytyqi efter 42 minutters spil fik en god mulighed i feltet. Han sendte bolden lige på Helsingørs målmand, Hjalte Pedersen, som uden de store problemer kunne afværge forsøget. Dermed gik holdene til pause med 0-0 efter en tam og chancefattig første halvleg

I det 58. minut kom forløsningen endelig for Middelfart på eget græs. Efter en periode med pres fra hjemmeholdet, pegede dommer Benjamin Seferovic på straffesparkspletten og gav Middelfart en gylden mulighed for at bringe sig foran. Bardhec Bytyqi trådte køligt op til bolden og omsatte straffesparket sikkert til en scoring, hvilket sendte jubel gennem Middelfart Stadion. Med denne føring på 1-0 fik hjemmeholdet fornyet energi og kunne nu fokusere på at forsvare deres fordel i den resterende del af kampen.

Glæden over føringen blev dog kortvarig for hjemmeholdet. Bare seks minutter senere, i det 64. minut, slog Helsingør til på en lynhurtig omstilling. Ruben Molina Selva førte bolden frem i stor stil og afsluttede sikkert bag Middelfarts målmand, Casper Radza, hvilket udlignede stillingen til 1-1. Målet kom som et slag for Middelfart, der netop havde fået momentum, men nu måtte arbejde hårdt for at genvinde kontrollen i kampen.

Det så længe ud til, at kampen ville ende uafgjort 1-1, men spændingen nåede sit højdepunkt med blot fire minutter igen. Middelfart kom uhyre tæt på at sikre sejren i en dramatisk omstilling. Robert Kakeeto sendte en perfekt bold frem til William Akpan, der slap fri og fik afsluttet mod mål. Helsingørs målmand, Hjalte Pedersen, leverede dog en fremragende redning, men Middelfart var hurtigt over returbolden og sendte endnu et skud af sted. Pedersen fik igen reddet, men bolden endte hos Peter Kristensen, som bragede den mod mål. Hele stadion troede, bolden var inde, da den ramte indersiden af stolpen, men den krydsede ikke mållinjen, og jubelråbene fra publikum måtte i stedet afløses af et skuffet suk.

Chancerne fortsatte med at komme Middelfart til gode i kampens overtid, hvor Helsingør satsede offensivt for at sikre sejren. William Akpan fik en gylden mulighed på en friløber, men hans afslutning manglede skarphed, og han formåede ikke at spille bolden videre til en bedre placeret medspiller. I stedet blev Middelfart fanget i defensiven i kampens sidste aktion, hvor de begik et klodset straffespark. Mathias Christensen trådte køligt op til pletten og sendte sikkert bolden i nettet, hvilket sikrede Helsingør en dramatisk 2-1 sejr. Det var et bittert nederlag for Middelfart, der ellers havde haft mulighederne for at afgøre kampen.

Dermed får Aarhus Fremad nu muligheden for at kravle forbi Middelfart i tabellen inden, at de to holds mødes i næste spillerunde.