Første runde i NordicBet Ligaen er nu overstået, og det har været en blanding af både overraskelser og sejre til favoritterne, hvilket har sat en spændende tone for resten af sæsonen. Oprykningsfavoritterne fra OB sikrede sig en kneben sejr mod Esbjerg, mens en anden oprykningskandidat, AC Horsens, skuffede stort ved at tabe 3-1 til FC Fredericia, hvilket har rystet mange fans og eksperter.

Vendsyssel åbnede ballet med en hjemmebanekamp, hvor de satte oprykkerne fra FC Roskilde godt og grundigt på plads. Selvom slutresultatet på 3-0 antyder en komfortabel sejr, skulle Vendsyssel dog vente til efter pausen, før målscoringen kom i gang. Det var indskiftede Lasse Steffensen, der åbnede scoringen efter 58 minutters spil. Kampen var længe tæt, men i slutningen lykkedes det Vendsyssel at cementere sejren med to yderligere mål, hvilket sikrede dem en perfekt start på sæsonen.

Hvidovre, der er ny nedrykker fra Superligaen, var tæt på at skuffe mod HB Køge, som er blandt favoritterne til nedrykning. Hvidovre dominerede spillet med et massivt overtag, men det lignede længe en målløs affære. Med otte minutter igen blev Hvidovre dog tildelt et straffespark, som Lirim Qamli sikkert omsatte til kampens enlige scoring. Dette mål sikrede Hvidovre de tre vigtige point og gav dem en positiv start på deres kampagne for at vende tilbage til Superligaen.

Kolding, der har ambitioner om at lege med i toppen af tabellen, fik et knæk mod B.93 i en kamp, der blev præget af dramatik. Et rødt kort til Paul Ngongo efter blot 44 minutter satte Kolding under pres resten af kampen. Trods overtallet formåede B.93 dog ikke at få bolden i nettet, og kampen endte derfor 0-0. Kolding må nu arbejde hårdt på at rette op på denne skuffelse, hvis de vil holde deres oprykningsdrømme i live.

OB-fans. Foto: AVISEN

OB var i knibe

For første gang siden 1999 mødtes Esbjerg og OB i landets næstbedste række, hvilket tiltrak stor opmærksomhed. OB fik en planmæssig start med en tidlig føring, men Esbjerg kæmpede sig tilbage og udlignede efter en times spil, hvilket skabte en intens atmosfære på stadion. Kampens dramatiske højdepunkt kom i overtiden, hvor Luca Kjerrumgaard sikrede OB sejren med en scoring til 2-1, hvilket sendte deres fans i ekstase og gav holdet en vigtig sejr i deres jagt på oprykning.

AC Horsens har store ambitioner, og med deres nye amerikanske ejer er der investeret kraftigt i spillertruppen hen over sommeren. Desværre for Horsens kom det ikke til udtryk i kampen mod FC Fredericia. Selvom Horsens kom foran 1-0 i første halvleg, formåede Fredericia at vende kampen på hovedet med tre mål i anden halvleg. Dette efterlod Horsens med et sviende nederlag på hjemmebane og rejser spørgsmål om, hvorvidt deres store investeringer vil betale sig i denne sæson.

Afslutningsvis delte Hillerød og Hobro pointene i en spændende kamp. Hobro har siden vinterpausen mistet flere nøglespillere, der er blevet solgt til højere rangerede klubber, men de formåede alligevel at presse Hillerød til det yderste. Hobro kom foran to gange, men det var ikke nok til at sikre sejren. I kampens overtid udlignede Gregers Arndal-Lauritzen til slutresultatet 2-2, hvilket gav begge hold en pointdeling, men også en fornemmelse af, at de kunne have fået mere ud af kampen.

Denne første runde i NordicBet Ligaen har allerede givet os en smagsprøve på den spænding og de uforudsigelige øjeblikke, der kommer til at præge denne sæson. Fans over hele landet ser frem til de kommende kampe med stor forventning, og det bliver interessant at følge udviklingen i tabellen, efterhånden som holdene finder deres form og viser, hvad de virkelig er i stand til.