Tommy Rachlitz Nielsen og Det Konservative Folkeparti i Fredericia pegede på, at budget 2023 ikke var retsvisende. Det har nu vist sig at holde stik i sagen om fyringsrunden, der var på vej på skoleområdet. Foreløbigt er fyringsrunden trukket til af Børne- og Skoleudvalget, men Rachlitz vil have en redegørelse for, hvad der er sket.

Konservative stod udenfor budget 2023, og i byrådssalen, når budgettet har været oppe, sagde gruppeformand Tommy Rachlitz, at budgetterne ikke er retsvisende. Det viste sig at holde stik.

– Vi sagde, at budgetterne ikke er retvisende og jeg forklarede hvorfor. Der er fjernet 0,47 %. Det var ikke noteret nogen steder udover øverst på side 4. Alle har fået fjernet det, og jeg sagde også i byrådssalen, at det beløb sig til fire millioner kroner på skoleområdet. Hvor de besparelser er udmøntet ved jeg ikke, men det er nærliggende, at tro det har noget med det her at gøre, siger Rachlitz og slår fast:

– Jeg kan konstatere, at jeg hader at få ret nogen gange, da det ikke er sjovt, da der skal findes penge til skoleområdet vi ikke har. Der skal spares steder, fordi budgettet ikke er retvisende. Det er træls for alle.

Til gengæld blev Rachlitz bekræftet i, hvorfor Konservative ikke gik med i budgettet.

– Jeg er glad for, at jeg ikke er med i det, da det, desværre, viste sig ikke at være rigtigt. Jeg sætter mig ikke i hjørnet og triumferer. Jeg går til forhandlingsbordet, og vil finde de nødvendige midler. Det er både på børne- og skoleområdet og med byggesagsbehandlingstiderne, siger Tommy Rachlitz Nielsen.

Hvad kan man gøre?

– Det er svært at gøre noget. Jeg ved ikke, hvor mange stillinger det drejer sig om, men jeg har hørt om 30 stillinger i alt. Det er 10-15 millioner kroner, hvis de får 500.000 kroner pr. stilling. Oveni det har vi en udfordring på 36 millioner kroner, så der mangler mange penge, siger Rachlitz.

Man har lavet bufferpuljen større i år i Fredericia Kommune, men i den er der omkring ni millioner kroner tilbage. Dermed rækker det ikke til at dække ind.

– Bufferpuljen rækker ikke, og som Venstre sagde sidste år, er bufferpuljen til uforudsete udgifter, men det er den ikke, da vi godt vidste det og vi havde advaret om det i Konservative, og i øvrigt har man haft fingeren i kagedåsen allerede nu, men vi skal finde pegene, siger Rachlitz og slutter:

– Nu ser jeg frem til en redegørelse, og så må vi have beregnet, hvor slemt det se ud og se hvordan vi løser det.

0 0 stemmer
Article Rating
Følg
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer