En underholdende dag ved EM-slutrunden bød på en sen portugisisk sejr.

Dagens første kamp stod mellem Tyrkiet og Georgien, to nationer der måske ikke traditionelt betragtes som magtcentre i europæisk fodbold. På trods af dette formåede de to hold at levere en af EM-slutrundens mest mindeværdige og underholdende kampe indtil videre. Kampen var fyldt med intensitet, spænding og overraskende momenter, der fangede både tilskuernes og seernes opmærksomhed. Tyrkiet og Georgien viste, at selv mindre fodboldnationer kan levere højdramatisk og kvalitetsbetonet spil.

Mert Muldur fra Tyrkiet åbnede scoringen efter 25 minutters spil, og blot et minut senere så det ud til, at Tyrkiet havde øget føringen med endnu et mål. Desværre for tyrkerne blev dette mål annulleret efter en VAR-gennemgang, som afslørede en offside. Kampens spænding intensiveredes yderligere, da Georgien udlignede efter 32 minutter med et flot mål af Georges Mikautadze. Dette dramatiske øjeblik skabte en elektrisk atmosfære på stadion, og viste hvor uforudsigelig og spændende fodbold kan være, selv mellem hold der normalt ikke er blandt favoritterne.

I anden halvleg fik Tyrkiet overtaget og dominerede boldbesiddelsen, men Georgien forblev en konstant trussel med deres hurtige omstillinger, som gang på gang skabte farlige situationer. På trods af Georgiens modstand var det Tyrkiet, der igen tog føringen efter 65 minutter. Det unge stjernefrø Arda Guler leverede et spektakulært langskud, som strøg direkte i mål og bragte stillingen til 2-1. Gulers mål var et imponerende eksempel på hans talent og potentiale, og det løftede både holdets moral og tilskuerne på stadion. Kampen fortsatte med høj intensitet, og begge hold kæmpede hårdt for at få et afgørende resultat.

Georgien øgede deres pres markant, som kampen skred frem, og det var næsten mirakuløst, at de ikke formåede at udligne. I kampens døende minutter kastede de alt frem i forbindelse med et hjørnespark i et desperat forsøg på at score. Dette gav Tyrkiets Kerem Akturkoglu en gylden mulighed, som han udnyttede til fulde. På en hurtig omstilling sendte han bolden i nettet og sikrede dermed Tyrkiets sejr med en 3-1 scoring. Dette mål lukkede definitivt kampen, og Tyrkiet kunne fejre en veltiltrængt og hårdt kæmpet sejr.

Portugals pres gav pote til sidst

I dagens anden kamp tørnede Portugal og Tjekkiet sammen. Portugal dominerede spillet fra start, og det var næsten et mirakel, at de ikke formåede at score i første halvleg. Med deres tekniske færdigheder og hurtige pasningsspil pressede de konstant Tjekkiets forsvar, men manglede den sidste skarphed i afslutningerne. et portugisiske hold måtte derfor gå til pause med en vis frustration over deres manglende effektivitet foran mål, selvom de tydeligvis var det dominerende hold på banen.

Som så ofte før i fodbold, blev Portugal straffet for deres manglende evne til at udnytte deres mange chancer. Tjekkiet, der havde kæmpet hårdt for at holde sig inde i kampen, slog til på et af deres sjældne angreb. Efter 62 minutters spil lykkedes det Lukas Provod at bringe tjekkerne foran 1-0. På et øjeblik, hvor portugiserne mindst ventede det, udnyttede Tjekkiet en af deres få muligheder og sendte bolden i nettet. Dette mål kom som et chok for Portugal, der havde domineret spillet, men nu pludselig fandt sig selv bagud og måtte jagte en udligning.

Udligningen kom blot syv minutter senere på dramatisk vis, da Robin Hranac uheldigvis sendte bolden i eget net. Dette selvmål gav Portugal nyt håb og fornyet energi. De portugisiske spillere satte herefter en intens jagt ind på sejren, hvilket resulterede i et massivt pres mod Tjekkiets forsvar i resten af kampen. Portugal fortsatte med at skabe chancer og var fast besluttet på at vende kampen til deres fordel. Publikum blev vidne til en hektisk afslutning, hvor hvert angreb fra Portugal kunne have resulteret i det afgørende mål.

Med kun tre minutter tilbage af den ordinære spilletid troede mange, at Diogo Jota skulle blive dagens helt. Han satte en returbold i mål til stor jubel for de portugisiske fans. Men efter en VAR-gennemgang blev målet annulleret, da det blev konstateret, at Cristiano Ronaldo havde været offside i opbygningen til målet. Skuffelsen varede dog ikke længe for Portugal.

I kampens overtid lykkedes det Portugal at få det afgørende mål. Den indskiftede Francisco Conceicao trådte frem som matchvinder ved at score et dramatisk mål, der sikrede Portugal sejren. Med sin kølige afslutning bragte han sit hold foran 2-1, hvilket satte et punktum for en intens og nervepirrende kamp. Portugals sejr blev dermed sikret i de sidste øjeblikke af opgøret, og de kunne forlade banen som vindere efter en hårdt tilkæmpet indsats.