Sune Nørgaard Jakobsen var opstillet til Europa-Parlamentsvalget for Dansk Folkeparti. Spidskandidat Anders Vistisen kom ind for partiet, men det stopper ikke Nørgaards engagement i politik.

Sune Nørgaard fik i alt 644 stemmer og kunne notere sig, at Dansk Folkeparti i Fredericia, hvor han kommer fra, blev det femtestørste parti i byen med i alt 1.702 stemmer. Blandt andet overgår DF Liberal Alliance, Moderaterne, Danmarksdemokraterne og Enhedslisten.

Nu kan Sune Nørgaard se tilbage på en hektisk periode, hvor han har skullet balancere sit daglige arbejde med valgkampen, hvor han har været på gader og stræder, deltaget i paneldebatter og stået til rådighed for pressen.

– Det har været en spændende proces. Jeg er blevet sat godt og grundigt ind i geopolitik og har lært en masse mennesker at kende i partiet. Vi gik tilbage og beholdt vores mandat, og det er vi rigtig glade for. Vi har sonderet terrænet for at gøre højrefløjen stærkere i Europa. Internt har det været godt. Der har været en god stemning blandt kandidatholdet, og baglandet har støttet op. Det har skabt et fællesskab, som jeg værdsætter, siger Sune Nørgaard.

Han medgiver, at det har været hårdt, men det er samtidig en døråbner for at ville mere politisk på sigt.

– Det har været intenst. Jeg er glad for, at det er slut, men jeg er også sulten på mere, forklarer Nørgaard.

Hvad er mere?

– Nu skal jeg trække vejret, og så må vi se, hvad fremtiden bringer. Der kommer et folketingsvalg på et tidspunkt og et kommunalvalg, men hvordan jeg griber det an, har jeg ikke taget stilling til endnu. Da jeg gik ind i politik, var det for at komme i byrådet, og det ønsker jeg stadig, siger Sune Nørgaard.

En valgkamp kan være hård, men det er ikke noget, der har sat et negativt præg på Sune Nørgaard.

– Valgkampen har ikke skræmt mig overhovedet. Tværtimod har jeg fået mod på mere og fået bredere kendskab og er bedre klædt på til politik. Partiet har gjort det godt, og der har været god stemning. Vi har lært hinanden at kende, og det har skabt et tæt forhold, hvilket gør det nemmere i fremtiden, siger Sune Nørgaard og uddyber, hvordan han vil bruge de erfaringer, han har gjort sig:

– Jeg vil bruge de kort, jeg har. Vi vil beholde vores to mandater i Fredericia til kommunalvalget og gerne have flere. Vi er i en tid, hvor tilliden til regeringen er lav, og det kommer også til at smitte af lokalt, og det skal vi udnytte, siger Sune Nørgaard.

Der er halvandet års tid til kommunalvalget i 2025, og mærkesagerne er klar for DF’eren.

– Jeg kommer til at slå ned på socialpolitikken, ældreområdet og skoleområdet. Det er mit kendetegn, som jeg vil kæmpe for, slutter Sune Nørgaard.