FC Fredericias offensive esser leverede en præstation på et meget højt niveau i kampen mod Esbjerg. Den skarphed og kvalitet, der blev vist, især af Agon Mucolli og Asbjørn Bøndergaard, var Superligaen værdig.

FC Fredericia vandt 4-0 over Esbjerg efter 21 mageløse minutter. Fra det femte minut og frem til det 21. minut scorede FC Fredericia fire mål – ja, fire mål. Det virker uhørt mod et hold som Esbjerg, der ligner en sovende kæmpe, som efter en tur i 2. division igen har ambitioner om at gøre sig gældende i Superligaen.

Derfor lå det heller ikke i kortene, at FC Fredericia skulle køre dem baglæns ud i Lillebælt, inden turen gik tilbage til Vesterhavet efter 2×45 minutter. Esbjerg blev klædt af og hængt til tørre af et toptunet FC Fredericia-hold, som viser, at de kan spille med i toppen af NordicBet Ligaen, på trods af at de har sagt farvel til 12 spillere og budt velkommen til 12 nye. Dette burde normalt give udsving i starten af sæsonen, men det har ikke påvirket resultaterne pointmæssigt, hvor FC Fredericia nu er noteret for ni point efter fire kampe og indtager andenpladsen i NordicBet Ligaen.

6: Topklasse

Valdemar Birksø (4): Vikarierede for den skadede Mattias Lamhauge, og det gjorde han rigtig godt. I anden halvleg havde Birksø store redninger, der holdt Esbjerg fra at reducere.

Anders Dahl (3): Ikke så markant, men på den anden side lavede han heller ikke nogen fejl.

Frederik Rieper (3): FC Fredericias forsvar kom ikke for alvor under pres, så Rieper havde ikke meget at se til.

Jeppe Kudsk (3): Heller ikke Kudsk blev presset nævneværdigt i opgøret.

Jakob Jessen (4): Han er ikke den typiske venstreback, men hans gode pasningsfod kom ham til gavn, især i FC Fredericias gode periode i første halvleg.

William Madsen (4): Måske ikke ham, der laver de mest iøjnefaldende ting, men Madsen er manden, der binder tingene sammen på midtbanen med en sikker pasningsfod.

Jonathan Lindekilde (4): God præstation af den 18-årige lejesvend. Han viste sig frem fra sin bedste side med et mål undervejs.

Gustav Marcussen (5): Stor, stor kamp af Marcussen. Han var fremragende på den offensive del af midtbanen og krydrede sin præstation med en flot scoring til 2-0.

Patrick Egelund (3): Ikke så markant, men faldt heller ikke igennem. Fik første halvleg, da han endnu ikke er klar til en hel kamp.

Oscar Buch (3): Kom ind i pausen i stedet for Egelund. Det var hans første minutter på banen efter en skade for et par uger siden, og det gik fint for Buch.

Asbjørn Bøndergaard (5): En ægte skarpretter. Der var spørgsmålstegn ved, om Bøndergaard var god nok til at være førstevalg, men med den nuværende form har han fjernet enhver tvivl. Fire mål i fire NordicBet Liga-kampe samt fem mål i pokalturneringen taler for sig selv. Ud over målene er Bøndergaard også stærk i presspillet.

Agon Mucolli (5 – Man of the Match): Manden, der flænsede Esbjergs forsvar op, var magiske Mucolli. Den lille troldmand fra Sønderparken leverede tre assists og må give Esbjergs højre forsvarsside mareridt efter de første 21 minutter af kampen. Det er lidt af en gåde, at OB ikke gav ham chancen.

Cheftræner Michael Hansen (5): Hansen havde ramt plet med sin startopstilling. Mod Kolding, hvor FC Fredericia tabte, startede Jakob Jessen på kanten, hvilket ikke fungerede optimalt. Hansen tog derfor klogt beslutningen om at indsætte en født kantspiller, Egelund, på banen og trak Jessen tilbage på backen. Ellers holdt Hansen fast i kontinuiteten, hvilket var klogt, når man ser den præstation, holdet leverede. Han sørgede også for at give Mucolli og Marcussen velfortjente pauser i anden halvleg for at undgå overbelastning.