Ribe-Esbjerg har været godt kørende i denne sæson. På hjemmebane har de besejret blandt andet Aalborg og GOG, og kun én enkelt gang i sæsonen har de indkasseret et nederlag på eget halvgulv. Derfor venter der en svær opgave for FHK lørdag eftermiddag.

Ribe-Esbjerg har i den seneste periode spillet lidt som nat og dag. De har indkasseret et nederlag på 36-27 på udebane mod SønderjyskE og også tabt til KIF Kolding og Skanderborg AGF Håndbold. Men fælles for de tre kampe er, at de alle var på udebane, men til gengæld er det blevet til sejre mod GOG og Aalborg. Særligt sejren mod Aalborg er opsigtsvækkende, da vestjyderne var bagud med 22-17, men endte med at vinde 34-33.

Kun én gang i sæsonen har de forladt deres hjemmebane med et nederlag, og det var helt tilbage den 15. september mod Skanderborg AGF, hvor de tabte med 27-23, og havde en gevaldig offday angrebsmæssigt i anden halvleg. Det betyder dog ikke, at FHK er chanceløse. FHK har imponeret flere gange på udebane i denne sæson, og blandt andet sejret mod GOG, Bjerringbro-Silkeborg og Skjern.

Med i betragtning til lørdagens kamp skal man tage, at Ribe-Esbjerg i den seneste tid har været ramt af flere skader. Sejren mod Aalborg var ikke omkostningsfri for Ribe-Esbjerg, da svenske Jesper Lindgren, med fortid i FHK, brækkede hånden i det opgør. Dertil kommer det, at Ribe-Esbjerg formentlig også mangler både Marcus Mørk og Magnus Haubro, hvilket presser dem på ressourcer i bagkæden.

Ressourcer er FHK også ramt på. Det var en af grundene til, at FHK ikke fik sejren mod Mors-Thy og måtte nøjes med uafgjort. Anders Martinusen var langtfra på toppen, da han ramte rundt med 39 i feber, og alligevel spillede kampen. Den naturlige afløser, Jonas Langerhuus, aflastede ham i ti minutter, inden Gudmundur Gudmundsson følte sig nødsaget til at sætte Martinusen på banen igen. Til FHK’s fordel har Martinusen nu haft tre hele dage til at kunne restituere og blive hjemme under dynen for at komme sig over sygdommen. Foruden Martinusen døjer FHK også med en skade til Sebastian Henneberg, der er ankelskadet. Den skade var ubelejlig mod Mors-Thy, da Kristian Stoklund slet ikke ramte dagen i åbent spil, og der kunne Henneberg i den henseende have gjort en forskel.

adp-as.dk

I det første opgør i sæsonen mellem FHK og Ribe-Esbjerg havde vestjyderne læst FHK’s syv mod seks. De vil formentlig på samme vis forsøge at læse overtalsspillet igen, hvis FHK benytter sig af det, men i forhold til den kamp er forsvarsstyrmand Lindgren ikke med. Det kan være FHK’s fordel, samtidig med, at FHK i den seneste tid har spillet mindre og mindre syv mod seks. Eksempelvis var det seks mod seks angrebsmæssigt, der fik FHK tilbage i kampen mod Mors-Thy.

Lørdag er det op til FHK at bevise, at der er forskel på ligaens nummer to og fire, men uanset hvad venter der en på papiret svær kamp for FHK. Kampen mellem de to hold fløjtes i gang lørdag klokken 14:00 i Blue Water Dokken.