Jesper Juelsgård skiftede i midten af januar til FC Fredericia. Med 289 Superliga-kampe på bagen, udenlandsophold og to A-landskampe for Danmark, er det ikke den typiske spiller FC Fredericia henter. 34-årig Juelsgård faldt for den rolle, han blev stillet i udsigt, siger han.

Der skulle rutine ind.

Sådan sagde FC Fredericias direktør Stig Pedersen om januars transfervindue, og det skete. Allerede i december opstod der kontakt mellem FC Fredericia og Jesper Juelsgård, der trænede med enkelte gange inden, at holdet gik på juleferie, og i januar mundede det ud i en aftale gældende frem til sommeren 2024. 

Det skete efter en periode, hvor Jesper Juelsgård havde spillet for den islandske klub Valur Reykjavik, men hans kontrakt blev ophævet og så skulle den rutinerede forsvarsspiller finde en ny klub.

– Det var en turbulent tid. Det skete overraskende, og jeg kom tilbage til Danmark, hvor det var svært at finde en klub pga. VM og transfervinduet ikke var åbnet. Ret hurtigt fik jeg aftalt med AGF, at jeg kunne træne med der, og det var jeg glad for. Via en kontakt ringede Michael Hansen til mig og spurgte, om jeg ville træne med i Fredericia i stedet og så fik jeg 2-3 træninger her inden jul og så så vi hinanden an. I midten af januar tog det fart og så blev det til noget, siger Juelsgård.

Jesper Juelsgård fortæller, at han fik et godt indtryk af klubben, hvor der er en del unge spillere. Derfor blev Juelsgård udset en rolle, hvor han, udover det sportslige på banen, skal være med til at være en af de rutinerede kræfter, der viser de unge vejen frem.

– Jeg er nået en alder, hvor man skal give mere ud frem for at modtage og det tiltaler mig også. Det er et udviklingsområde for mig, så pakken passer godt ind i mit liv, siger fortæller Jesper Juelsgård.

At spille med i bunden af NordicBet Ligaen er ikke lige noget, som Juelsgård har prøvet fornylig. Det skete dog tidligere i hans karriere. 

– Det prøvede jeg i Skive, som jeg var lejet ud til fra FC Midtjylland, og jeg har også prøvet det i Superligaen. Det er ikke det fedeste, og det er sjovere at være højere oppe. Det med at få hverdagen og træningerne , og få det bedste ud af det, er vigtigt i den sammenhæng. Uanset resultatet søndag, så ved man der er en ny kamp til at forberede sig og gå efter tre point, siger Juelsgård.

Selvom den nye FC Fredericia-spiller har stået i situationen før, er det dog ikke bare lige sådan til at sige, hvad truppen skal gøre.

– Det er svært at sige. Det handler om hverdagen, da der er en ny træning efter hver kamp. Om det er med hovedet op eller ned er sådan det er, da vi skal ud på træningsbanen ligemeget hvad. Jeg vil gøre mit til, at man ikke skal hænge sig i, hvad der er sket uanset om vi har vundet eller tabt, slår han fast.

Jesper Juelsgård har ikke siden 2008 spillet i samme række som FC Fredericia. Derfor var hans kendskab til klubben ikke så stort på forhånd.

– Det er en familieklub ud fra den måde, som man er på overfor hinanden, har jeg hørt fra andre, og så er der samarbejdet med min tidligere klub FC Midtjylland. Efter jeg trænede med fik jeg en masse informationer og undersøgte også noget selv. På Island var det ikke sådan, at jeg tænkte på Fredericia og kiggede på det, siger Juelsgård.

Umiddelbart kan skiftet for den 34-årig midtstopper virke som et skridt ned. Sådan ser han ikke på det selv.

– Jeg ser det som en del af karrieren. Det er ikke et skridt ned for mig, det er stærkt hold. Der har ikke været døre jeg har lukket i forhold til fremtiden, så i forhold til et skridt ned er der selvfølgelig en række til forskel, men rent personligt kommer ikke til at betyde noget for mig i den sammenhæng, fortæller Jesper Juelsgård.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Til minitureringen med Vejle og Esbjerg, der fungerede som de sidste træningskampe for FC Fredericia, bar Juelsgård anførerbindet. Det er en indikation af, at han er en del af ledergruppen på holdet fra dag et.

– Det skal jeg være qua min alder. Nu var anføreren og viceanføreren ikke i startopstillingen, så blev der peget på mig. Jeg tænkte ikke så meget over det, og deler bare ud af det jeg er god til. Om man har bindet på eller ej lægger jeg ikke så meget , men det var en ære. Det er en rolle jeg tager på mig, slår Juelsgård fast.

Der er ingen tvivl om, at Jesper Juelsgård kommer til FC Fredericia med en stor rutine. CV’et tæller adskillige kampe for både FC Midtjylland og AGF, og byder også på ophold i Brøndby og franske Évian. Nu er hylden én anden, men det er Jesper Juelsgård indstillet på, og han er klar til at hjælpe FC Fredericia i en svær situation.

Forude venter der et forår, hvor FC Fredericias skæbne i NordicBet Ligaen skal afgøres. Første kamp er søndag klokken 14:00 mod Hillerød, hvor FC Fredericia skal forsøge at gøre deres til, at de efter runden igen er over nedrykningsstregen efter, at det uafgjorte resultat mellem netop Hillerød og Hobro gjorde, at fredericianerne allerede før deres start på forårssæsonen er under stregen med et enkelt point op til Hobro.

0 0 stemmer
Article Rating
Følg
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer